自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 豬仔mami 於 07-12-26 11:41 PM 發表

解要倒數 都幾無聊(無樣整樣)

係囉.... 我記得細個個時係會有 d 教徙晚上係街度唱聖詩, 同埋電視台會直播教宗做子夜彌撒架, 但係而家咩都無咁.....

民房

人各有志, 鐘意點玩就點玩, 唔會影響人就得啦. 查實耶穌哥都唔係聖誕出世啦.

大宅

我淨係覺得所有節日都被包裝成送禮物節
好似無禮物就不被重視咁
令大家遺忙左咩係"用心去愛"

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

聖誕倒數真係R 晒頭?! ?-(
我自幼娘家已好著重聖誕,
一定要成家聚埋,唔可以自己出去wet 架!
我地會互送禮物比D 小朋友,
係家庭重要日子,等同團年咁架。

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 麟媽媽 於 08-1-6 01:39 PM 發表
聖誕倒數真係R 晒頭?! ?-(
我自幼娘家已好著重聖誕,
一定要成家聚埋,唔可以自己出去wet 架!
我地會互送禮物比D 小朋友,
係家庭重要日子,等同團年咁架。 ...

你咁講好似 d 老外咁..... 約埋一齊開大餐...... 交換禮物....
以前都有 d 朋友係咁, 聖誕個晚去其中一個屋企過整嘢食, 交換禮物, 後來因為有 d 人成日都唔得閒, 就無再攪......

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

因為我姊夫同妹夫都係老外吖嘛!:mrgreen:
中國人節慶佢地都配合我地一齊做節,
所以到老外節日,我地都一樣重視啦!
我地仲會由我老媽子飯前領禱,
仲會開住聖誕音樂,好開心好warm 架!

原文章由 catjeffcat 於 08-1-6 18:02 發表

你咁講好似 d 老外咁..... 約埋一齊開大餐...... 交換禮物....
以前都有 d 朋友係咁, 聖誕個晚去其中一個屋企過整嘢食, 交換禮物, 後來因為有 d 人成日都唔得閒, 就無再攪...... ...

首頁

尾頁

跳至