嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

我BB 10 M 大﹐ 夜晚有時會漏尿。 請問有何方法? BB 用 PAMPERS XL﹐ 有時喜歡側身睡覺。Very active.

別墅

原文章由 powersuit 於 07-12-27 09:57 發表
我BB 10 M 大﹐ 夜晚有時會漏尿。 請問有何方法? BB 用 PAMPERS XL﹐ 有時喜歡側身睡覺。Very active.

嘩, 你個b係咪好大隻架, 10m 就用XL 碼? 會唔會係條片太大呀? 不過我都有聽人講過PAMPERS 係會漏尿架... 佢地之後轉用O左HUGGIES之後就無呢個問題, 我阿B就用開HUGGIES既, 一路都無呢個問題

別墅

My baby weight around 24 lb, used L size before but too tight, so use XL size now, do not know whether XL is too large for him or there is other reason. very tired to wake up at midnight and changed clothes for him.

原文章由 ShinTung820 於 07-12-27 10:13 發表

嘩, 你個b係咪好大隻架, 10m 就用XL 碼? 會唔會係條片太大呀? 不過我都有聽人講過PAMPERS 係會漏尿架... 佢地之後轉用O左HUGGIES之後就無呢個問題, 我阿B就用開HUGGIES既, 一路都無呢個問題 ...

男爵府

我個b之前用PAMPERS都係成日漏尿,我轉用噓噓樂之後都未試過漏尿。

別墅

really? let me try it later. thanks for your info.
原文章由 芝士腸 於 07-12-27 11:10 發表
我個b之前用PAMPERS都係成日漏尿,我轉用噓噓樂之後都未試過漏尿。

複式洋房

用HUGGIES就用Pull Up,都吸好多尿,但係普通片片用過,佢竟然係條片片表面滲尿,離譜。

別墅

原文章由 芝士腸 於 07-12-27 11:10 發表

我個仔反而同pampers唔會漏 , 噓噓樂就係咁漏

複式洋房

PAMPERS無論咩碼都漏呀,尤其是依家大個仔仲未戒到夜片,所以轉咗用huggies紅色包裝,平D同大條D,都未試過漏。

首頁

尾頁

跳至