美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我今日買支bb cream,原來真係好正,我平時無make up,用bb cream可以(傘)到少少(暇),又可以保濕,又可以護膚,真係好正!!

下文詳細介紹:

韓星追捧超人氣 BB Cream!

是不是羨慕著韓國女星們自然而白皙剔透的皮膚?是不是不喜歡每天塗著厚厚的粉底出門?不要以為韓國女星的“裸妝”是真的沒有塗粉底,而是她們用了一種名叫BB Cream的美容品。BB Cream不是品牌名稱,既不是護膚品也不是彩妝品。

韓國女星都鐘愛BB Cream

BB Cream原本只是韓國某品牌針對裸妝所推出的底妝產品,但實在是太好用,不少韓國女星甚至標榜自己裸妝的秘密武器就是使用BB Cream,因此韓國品牌漸漸將BB Cream稱為韓國裸妝產品,成為一個真正的英文品名。
何為BB Cream?
BB Cream就是Blemish Balm Cream的縮寫,是為了保護,安定和舒緩肌膚而研發的新型純天然粉底。BB Cream讓您擁有完美超輕透裸妝。2006年初,第一支BB CREAM在韓國推出,首創多效調養肌膚同時隔離和潤色的功效,受到韓國女星們的追捧,一度成為鏡頭前完美裸妝的“秘密武器”。隨後,BB Cream銷售量急速上升,許多MM從試用者成為愛用者,不但自己使用,並推薦給周遭的朋友們,宛如最佳代言人。
2007年,BB Cream已經成為韓國超人氣商品,不論是年輕學生還是成熟職業女性的化妝袋裡,幾乎都有它的存在。
上文copy自sina網 (www.sina.com.cn)

男爵府

畀面勳章

係邊度買到??

男爵府

原文章由 chaiwawa 於 07-12-29 17:20 發表
係邊度買到??

我都係上網人買,不過有好多個牌子,我買即試,你上網係yahoo下,都有好多人賣。

大宅

妳買左邊隻??

原文章由 娃娃菜 於 07-12-29 17:26 發表

我都係上網人買,不過有好多個牌子,我買即試,你上網係yahoo下,都有好多人賣。

別墅

請問邊隻牌子?好似好多種喎!
: )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )

大宅

how much arr??

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

想知邊隻好用d呀?係當潤膚霜用?定當粉底用架?
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

大宅

畀面勳章

想問下邊隻牌子好呢
''WhAt We sHouLd dO iS nOt forGet,buT to FoRgivE"

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你係買邊隻呀???

複式洋房

yaya!
不過遮暇始終冇foundation咁好^^但平時化淡妝都ok!!!!冇咁hurt皮膚!
i am using dr.jart
買到MJ daisy la!!!!thx Nix1828^^

推介人, 但比人話賣廣告不特止, 仲要咒我爛面, 唔駛咁呀?我o係某公司做秘書, 唔係$138果間美容中心既廣告部, 唔係Paul Smith既市場部, 唔係Keihl's既宣傳部, 唔係華潤紫羅蘭香體粉既推廣部, 如果各位覺得我推介係廣告, 對唔住, 我年中收埋收埋咁多廣告費都係時候可以去環遊世界!!駛唔駛請埋你去?!

大宅

skinfood 都有bb cream

大宅

好媽媽勳章

我睇雜誌話DR,JART好用喎,晌邊度有得買呀??

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

原文章由 均均媽 於 07-12-30 09:46 發表
我睇雜誌話DR,JART好用喎,晌邊度有得買呀??

yahoo
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

男爵府

原文章由 bluefa 於 07-12-30 00:54 發表
yaya!
不過遮暇始終冇foundation咁好^^但平時化淡妝都ok!!!!冇咁hurt皮膚!
i am using dr.jart

請問銀B好或是黑B好呢?:mrgreen:

男爵府

我都係用DR .JART,我用黑B!

子爵府

請問用黑b既靚女, 你地既皮膚屬邊類呢?
我自己而家諗緊用黑b好定skin79既gold label好

我睇fashion&beauty話黑b杰身d厚d會難推d

我自己好怕厚立立既cream... 但又好多人都用黑b所以好難選擇呀?!

同埋我d皮膚都算一般, 唔會太乾&太油既...

請大家畀dd意見呀?!

禁止訪問

複式洋房

我用銀b~
21歲~

25歲會轉用黑b

夜晚要落妝架~~~~:-P
買到MJ daisy la!!!!thx Nix1828^^

推介人, 但比人話賣廣告不特止, 仲要咒我爛面, 唔駛咁呀?我o係某公司做秘書, 唔係$138果間美容中心既廣告部, 唔係Paul Smith既市場部, 唔係Keihl's既宣傳部, 唔係華潤紫羅蘭香體粉既推廣部, 如果各位覺得我推介係廣告, 對唔住, 我年中收埋收埋咁多廣告費都係時候可以去環遊世界!!駛唔駛請埋你去?!

禁止訪問

大宅

原文章由 M&A Mom 於 07-12-30 19:57 發表

yahoo

yahoo? 是點樣買的(要係會員嗎)? 幾$?

首頁

尾頁

跳至