想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

收唔收到?:-P

男爵府

原文章由 susuki415 於 07-12-30 03:09 發表
Hi!Meowcat唔好灰心呀!繼續努力呀:loveliness: !妳有無試過睇中醫呀?(我見之前有個topic妳回應時話妳睇過醫生,是西醫嗎?)我之前睇過一個中醫,佢專長係睇生育,有次我去到,我見到有個女人好開心同好小心咁行出嚟,之後知道原來佢 ...

可否給的你的中醫資料?謝謝!

禁止發言

男爵府

[quote]原文章由 四蹄踏雪 於 07-12-30 16:06 發表

四啼踏雪,

我記得妳, 當然仲有李吳知道, BH, MIFFYMIFFY, MRS, MAK, 另外還有2位姐妹, 2位都是差不多同我同期小產的, 一位已經成功懷孕並生了小孩, 另一位就同我差不多都是比較" 悲觀" 的, sorry呀, 我一時間唔記得果2位的名......因為我真係好耐無上耐, 大大話都有成8, 9個月.....而家要再戰江湖

複式洋房

原文章由 susuki415 於 07-12-30 03:09 發表
Hi!Meowcat唔好灰心呀!繼續努力呀:loveliness: !妳有無試過睇中醫呀?(我見之前有個topic妳回應時話妳睇過醫生,是西醫嗎?)我之前睇過一個中醫,佢專長係睇生育,有次我去到,我見到有個女人好開心同好小心咁行出嚟,之後知道原來佢 ...

susuki415
我也想要你個中e的資料,吾該你PM比我啦,THANKS

禁止訪問

民房

好長一段時間沒有上來了

麻煩可否pm你中醫的資料比我,謝~

別墅

i want need chinese doct for me, thanks

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

Meowcat & 四啼踏雪,
我可以加入成"親密戰友"嗎?
我好鍾意喱個名詞, 好啱呀!
大家一齊加油呀

原文章由 Meowcat 於 07-12-31 23:17 發表
[quote]原文章由 四蹄踏雪 於 07-12-30 16:06 發表

四啼踏雪,

我記得妳, 當然仲有李吳知道, BH, MIFFYMIFFY, MRS, MAK, 另外還有2位姐妹, 2位都是差不多 ...

大宅

Hello susuki415,

我都想要中醫之資料, 麻煩你pm俾我。 謝謝

原文章由 susuki415 於 07-12-31 03:38 發表
我pm咗大家啦!希望可以幫到妳哋啦

複式洋房

Meowcat,

唔好灰心啦... 加油啦..

我都試咗成年幾都唔ok, 現在半放棄, 個心好矛盾, 想要,但又唔想太大壓力, 因為之前成日喊。真係好驚未有,已經屈出病來啦...

複式洋房

susuki415,

麻煩你pm中醫的資料比我。 謝謝

男爵府

Meowcat,
我都係婚後努力了5年才有bb, 當中亦經歷了小產, 不要氣餒, 我依家已經有一女一子了.
我當初是看毛匡珽醫生的, 過程中真的叫人很累及氣餒, 事實上有 30% 不育過案是找不到原因的. 覺得毛醫生很專業(他專攻輔助生育), 不一定成功, at least 佢好清楚去 step by step, 邊個方法唔得再試 other way, 好有系統.
但我個個案係多次後身心太疲累, 要求暫停, 只食排卵丸, 反而無端端成功了, 不能置信. 我想放鬆心情也有極大幫助的. 我以前都唔識有 bk 依個網, 你好好利用, 上黎同大家傾o下, 唔好收埋收埋呀! 加油!

複式洋房

原文章由 susuki415 於 07-12-31 22:23 發表
收唔收到?:-P

would you please also pm to me ? thanks a lot

珍珠宮

Meowcat,
我本來都冇乜動力click入呢個topic, 但一見到發表者係你, 梗係要click一click啦~

你可能唔記得我, 我之前成日睇你發言的~
我都努力左2年幾了, 雖然未曾試過小產, 但我好明白, 得而復失的感覺~

而家返黎就好, 唔好諗太多, 順其自然啦~
呢度有好多bk姊妹支持你, 大家互相鼓勵, 成固欣然敗亦喜, 最後, 我地都一定會成功既!!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

複式洋房

Meowcat:
你好呀, 我係catcat10. 唔知您記得我麻?
不知不覺, 我既傷心事都過左2年幾啦.依家都未有聲氣.
我終於的起心肝, 約左醫生下個月檢查一下.

別墅

請給我中醫的資料..thx

別墅

原文章由 Meowcat 於 07-12-30 02:11 發表
不知不覺係呢個FORUM度都做左3年幾會員, 回想起初時登記成為會員時自己還未有懷孕, 久不久會上來問一些有關懷孕既徵兆等問題, 原來當時係POST問題既時候, 自己懷孕了還不知道, 可惜快樂既時光好快就過去左, 係好早期 ...

Meowcat :

你還記得我嗎? 我都和你傾過一排, 我同你差唔多同一時間無咗, 到而家大約已三年啦! 重未有.......失望.

中醫睇過下, 但無耐性, 睇一排又無啦, 亦有睇董曉芳, 但佢俾咗一個好失望的問題我, " 乜你哋重想生呀, 考慮清楚未呀, 再有問題既機會好高喎! " 吓, 我重來都未聽過其他醫生同我講過, 所以好失望咁無再睇佢啦! 而家只係睇下天意, 如果上天俾多一個我, 我就欣然接受, 無就.....

講就好聽, 個心當然唔開心啦, 但可以點喎, 都唔知去邊度睇中醫, 太多唔知點選擇.所以我而家都係好迷失. 唔知點做好.

男爵府

[quote]原文章由 高齡產婦 於 08-1-14 10:16 發表
Meowcat & 四啼踏雪,
我可以加入成"親密戰友"嗎?我好鍾意喱個名詞, 好啱呀!
大家一齊加油呀

高齡產婦,

當然可以啦, 最好我地呢班" 親密戰友" 一齊BINGO...... 想起都開心

男爵府

[quote]原文章由 0203Ma 於 08-1-14 13:23 發表

0203Ma,

多謝妳既鼓勵, 因為我年紀開始大, 加上難有BB, 所以機會都唔係咁大, 等3月份覆診時睇下醫生既建議, 可能到時會照輸卵管.....我個心都好亂, 因為醫生話會好辛苦既....希望有奇蹟可以係下次覆診前可以有BINGO就好了

首頁

尾頁

跳至