親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第一回

引用:回覆+terrylyy+的帖子刨書去橫琴食蠔,,話

原帖由 JK.KPYIU 於 14-08-25 發表
回覆 terrylyy 的帖子

刨書去橫琴食蠔,,話有車喺關口接送,同fd好開心打定電話預約好,點知係用架好殘嘅 ...
你真係吾好彩, 我早三四年去過食蠔,都係啲朋友介紹嘅司機, 去嘅酒樓都係有口碑嘅。不過大陸真係好多黑店, 小心,小心!

男爵府

無錯,去國內嘅話真喺要搵相熟介紹先得,治安係一個好大問題

大宅

點解上網自助餐RMB298 (星期五) +15%, 但你只是HK$250, 差好遠, 你幾時去吃?
:idea:

大宅

引用:Quote:原帖由+Cute_Rabbit+於+14-08-24+發

原帖由 Cute_Rabbit 於 14-08-24 發表
不過酒店只係響我check out後,打過一次電話嚟,可惜我miss call,又見大陸電話,所以無call back,
不過都係自 ...
我男友試過甘,當時幾驚唔見丫。但我酒店既職員好沒禮貌。

男爵府

terrylyy 發表於 14-8-21 17:21
剛回來,第一天去到,12時攞房,好順利,吾太多人check in. 跟住食飯後入園,玩快証吾使排隊嘅機動遊戲,有 ...
請問你搭幾點船? 同埋, 酒店甘好, 可以比你甘早拎房既? 知唔知道如果未拎得房, 可唔可以將行李先寄存, 再拎左入場券同FAST PASS去玩左海洋王國先呢?
三個人, 一 條心

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:terrylyy+發表於+14-8-21+17:21+剛回

原帖由 onelokgor 於 14-08-27 發表
請問你搭幾點船? 同埋, 酒店甘好, 可以比你甘早拎房既? 知唔知道如果未拎得房, 可唔可以將行李先寄存, 再拎 ...
可以架,我星期一去完,1130 check in, 1400先有房,中間放低行李去換飛同食野先

執仔之手 與仔偕老

大宅

認識瑞士牛牛第一回

引用:回覆 terrylyy 的帖子點解上網自助餐RMB298

原帖由 Sarah1 於 14-08-26 發表

點解上網自助餐RMB298 (星期五) +15%, 但你只是HK$250, 差好遠, 你幾時去吃?
我係上星期一去,book 酒店時比埋錢,agent 無提過要比15% tax 喎!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

引用:Quote:terrylyy 發表於 14-8-21 17:21 剛回

原帖由 onelokgor 於 14-08-27 發表
請問你搭幾點船? 同埋, 酒店甘好, 可以比你甘早拎房既? 知唔知道如果未拎得房, 可唔可以將行李先寄存, 再拎 ...
我撘8點8船信德上船,去到都係博一博睇吓佢有無房,之前問過話未有房比係可以寄存行李係大堂,攞飛玩住先,晏啲先再攞房!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

引用:回覆 terrylyy 的帖子點解上網自助餐RMB298

原帖由 Sarah1 於 14-08-26 發表

其實,係吾係加咗價,我係六月尾已book 晒所有嘢,比晒錢,所以加價都吾使比差價!

大宅

引用:回覆 terrylyy 的帖子刨書去橫琴食蠔,,話

原帖由 JK.KPYIU 於 14-08-25 發表

刨書去橫琴食蠔,,話有車喺關口接送,同fd好開心打定電話預約好,點知係用架好殘嘅 ...
我幾年前都去過一次,喺灣仔搭的士去,的士司機車左我地去最尾果間,都多人食,價錢ok,之後佢有有車車番我地出去公車站轉車,到想再去時已經拆晒變左長隆了

別墅

michelle728 發表於 14-8-26 18:21
我男友試過甘,當時幾驚唔見丫。但我酒店既職員好沒禮貌。
我嗰次就都有同我講晒"不好意思", 鬼叫自己都有責任咩.以家當個教訓,下次出門會留意D

男爵府

terrylyy 發表於 14-8-28 11:34
我撘8點8船信德上船,去到都係博一博睇吓佢有無房,之前問過話未有房比係可以寄存行李係大堂,攞飛玩住先, ...
真唔好意思, 仲有問題問, 就係酒店有FREE SHUTTLE 去海洋王國嗎? 抑或行過去就可以?! 如果係, 要行幾耐到? 另外, 如果唔食DINNER BUFFET, 酒店仲有其他選擇嗎? 我聽人講BUFFET 勁多人~
三個人, 一 條心

大宅

請問水族館見到鯨鯊嗎? (因之前見人話鯨鯊未放落去)

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:terrylyy+發表於+14-8-28+11:34+我撘

原帖由 onelokgor 於 14-09-03 發表
真唔好意思, 仲有問題問, 就係酒店有FREE SHUTTLE 去海洋王國嗎? 抑或行過去就可以?! 如果係, 要行幾耐到? ...
行去海洋王國要20分鐘,搭車5分鐘,不過好逼人

執仔之手 與仔偕老

男爵府

叉燒媽 發表於 14-9-4 15:21
行去海洋王國要20分鐘,搭車5分鐘,不過好逼人
THANKS! 你都係第一日玩海洋王國? 第二日去水上樂園游水嗎?
三個人, 一 條心

王國長老

引用:Quote:叉燒媽+發表於+14-9-4+15:21+行去海

原帖由 onelokgor 於 14-09-04 發表
THANKS! 你都係第一日玩海洋王國? 第二日去水上樂園游水嗎?
唔係呀,我掉轉第一日玩水,食dinner buffet
第二日先海洋王國

執仔之手 與仔偕老

王國長老

引用:Quote:叉燒媽+發表於+14-9-4+15:21+行去海

不過第一晚有入去海洋王國睇左晚上個表演

執仔之手 與仔偕老

男爵府

叉燒媽 發表於 14-9-4 15:29
不過第一晚有入去海洋王國睇左晚上個表演
晚上個表演係煙花嗎? 係喎, 你提醒左我酒店住客可以優先入場, 甘應該唔好蝕, 第二日一早去玩海洋王國. 另外, 你係唔係搭船返香港架? 你搭幾點船呢?
三個人, 一 條心

王國長老

引用:Quote:叉燒媽+發表於+14-9-4+15:29+不過第

晚上個表演係煙花嗎? 係喎, 你提醒左我酒店住客可以優先入場, 甘應該唔好蝕, 第二日一早去玩海洋王國. 另外 ...
係呀,有煙花果個,好睇,不過因為要霸位,所以成日俾人推撞
我玩完橫琴過左澳門玩,其實經澳門去仲快呀

執仔之手 與仔偕老

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

kaiyui_BB 發表於 14-8-22 16:29
SORRY, 我打多左個"J"字, 有冇辦法DELETE 左個 MESSAGE 去
笑死我你可以入去改番架。

首頁
12345...6

尾頁

跳至