單親天地

跳至

首頁
12345...11

尾頁

別墅

回覆 sambebe 的帖子

你應該生得好令女啦,我搞緊離婚,雖然沒有小朋友,但系都好怕人地會介意離婚女人,再講,好驚相見好同住難,我同我宜家老公就是有錯唔認,唔改,又懶又孤寒,又沒本事又中意吹自己,真係好難頂

珍珠宮

回覆 jadeyeung317 的帖子

唉,如沒有小朋友,離婚怕咩比人知呢....呢個咩時代呢??連我媽都說而家成日都有人離婚啦,有幾閒呢?
連我媽那一代都開通...而家錯的唔係自己,自己無罪的...
我唔理架,我有時同朋友係公眾場所,一樣講,我離婚...

子爵府

引用:回覆 sambebe 的帖子你應該生得好令女啦,

原帖由 jadeyeung317 於 14-11-19 發表
回覆 sambebe 的帖子

你應該生得好令女啦,我搞緊離婚,雖然沒有小朋友,但系都好怕人地會介意離婚女人, ...
我又唔係好靚,但係我個樣細個,同埋有打扮咁囉。
我ex同你個一樣,真係好慶幸離開個衰人。

子爵府

引用:回覆 jadeyeung317 的帖子唉,如沒有小朋友,

原帖由 Macusmama 於 14-11-19 發表
回覆 jadeyeung317 的帖子

唉,如沒有小朋友,離婚怕咩比人知呢....呢個咩時代呢??連我媽都說而家成日都有人 ...
我嗰時呢,第一次同異性約會就唔講,因為唔想自作多情,或者人哋當我普通朋友呢。但第二次呢,我就會坦白講我有個仔仔,費事第日令人覺得我呃佢。

大宅

回覆:單親媽媽,仍能找到真愛嗎?!

我係單親媽,已經搵到一個對我很好的男人,其實自己成日都好多疑,好無信心,但現時觀察都仲算幸福既!

複式洋房

每個人睇法唔同,相信樓主會搵到自己真心對你的男人只是睇每個人過唔過到自己果關,如果怕受傷多一次就單身比較好,男人有好有唔好,女人有壞以不壞,我見到自己親大佬個老婆為了錢和一張身份正來香港而嫁有3歲個仔了到是叫離婚我見到他每日飲酒唉這樣的女人算咩

珍珠宮

講得啱,男女都有好有壞,穴係睇你彩數與運氣...
緣份呢家野,不由我們做主,只要做好自己本份己夠了...
盡力了,如都不可能一起就是緣份盡了...
可能上天也會安排你另一段緣份呢?
不要煩,順期自然啦...
我而家都有拍拖,那男人都不錯..我地好珍惜對方,因他給我安全感.樣樣都同我傾...例如開心事,煩的事,又或者係SO苦...

複式洋房

曾經結婚一次但是離婚男女都應該學會珍惜啦每個人都有錯的時候學會珍惜眼前人有些男人真是為頭家博命工作真的會珍惜自己家庭,有d男人只是為了玩而對每個人都唔係真心的,香港女多男少,有大部分女人想單身啦但是到40歲時身邊沒一個人陪會感覺好悶,如果朋友身邊都結婚都老時真是沒依靠啦

大宅

我覺得即使有新戀情,唔擔保會分手
SO,未到真係結婚,都唔好俾小朋友見

小朋友未明,大個只會覺得你D關系好亂,亦影響到佢地對愛情,婚姻,男女關系的事

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

ellacheung123 發表於 14-8-12 14:22
有幾多單親媽咪會拍拖或再婚?
搵到岩的人一定可以!

複式洋房

睇完份,要求唔好太高啦,有責任男人到好多希望樓主搵到真愛啦

複式洋房

回覆:proudofu 的帖子

我都係咁諗,唔敢再拍拖,因為驚佢唔錫個仔

珍珠宮

對自己好,人都精神啲,好運自然來....

別墅

畀面勳章

起碼我未, 只因萬大事以仔女為本, 以他們為先, 能找對象的路收窄, 莫講話真愛!
唉!! 終於痛苦地過左漫長的暑假啦 , 今早仔女們都精神奕奕地準備返學 , 我大女昨晚仲緊張到比平時迟了兩個鐘才能入睡 !!  

侯爵府

瞓得好勳章

回覆:單親媽媽,仍能找到真愛嗎?!

我係成功例子 仔仔3歲變單親 單親6年 我真係好好彩 遇到個好男人 唔介意我有個仔 呢家仔大 我重生左細女 呢家一家4口

禁止訪問

回覆:nanaaixi+ 的帖子

大宅

引用:如果我做單親,我比較希望有錢。男人尼家野

原帖由 nanaaixi 於 14-08-12 發表
如果我做單親,我比較希望有錢。男人尼家野,隨緣啦。不是那麽地可靠。加油啦!
...
同意

別墅

回覆 Macusmama 的帖子

你好勇敢

大宅

引用:我覺得即使有新戀情,唔擔保會分手SO,未到

原帖由 Queeniebaby 於 14-11-22 發表
我覺得即使有新戀情,唔擔保會分手
SO,未到真係結婚,都唔好俾小朋友見
咁點知你個小朋友同你男人夾得埋呢?再者你都唔希望你男人只愛你一個?

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

lkissk 發表於 14-8-17 07:16
有諗,成日見人要家大細好羨慕,不過好難再穩到下一個而又鍚自己果件的。

...
我都有想,

首頁
12345...11

尾頁

跳至