自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

日本牙醫學界提出啫,即係唔關香港人事啦!係咪??????咁我地就等下香港牙醫學界提出埋先啦!

禁止訪問

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我每次用之前都會洗一洗支牙刷先(衛生D好)....不過就會"鄧"一"鄧"乾少少先擠牙膏上去用

別墅

原文章由 chumuimui 於 08-1-2 01:59 發表
係日本牙醫學界提出啫,即係唔關香港人事啦!係咪??????咁我地就等下香港牙醫學界提出埋先啦!

關我事呀, 我就係成日刷到一口泡, 要吐番d泡泡出來, 之後就好似唔夠牙膏咁...... 收工.

多謝分享, 宜家去刷牙訓覺啦, good night

[ 本文章最後由 飽飽 於 08-1-2 04:17 編輯 ]

大宅

話雖如此,但係習慣左咁多年都係濕左水先再刷牙,呢個習慣都好難改架啦,不過多謝你提醒,唯有每次刷牙刷耐d啦

子爵府

習慣了 真的很難改....
原文章由 wowo33251 於 08-1-1 21:15 發表
(生活百科) 莫把牙刷浸濕再擠牙膏
http://ads.manyway.net/20/adview.php?what=zone:810&n=a65c9726最近,日本牙醫學界提出,刷牙前要把牙膏擠在乾燥牙刷上。

據東京牙科醫院倉治院長介紹,大多數人刷牙時,習慣性地先把 ...

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 boscolau 於 08-1-1 21:36 發表
支牙刷唔洗就用都唔衛生wor

Agree

子爵府

好媽媽勳章

原來個個都係會濕下支牙刷:mrgreen:
就係覺得刷一次唔乾淨又成口泡,吐晒d泡又無牙膏,所以我連續刷兩次...
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我就將牙膏同牙刷一齊濕左水先刷牙~ 但係會刷兩次~ 應該冇問題掛~

大宅

畀面勳章

我覺得如果無泡刷牙好似唔係咁乾淨喎
''WhAt We sHouLd dO iS nOt forGet,buT to FoRgivE"

伯爵府

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

禁止訪問

畀面勳章

伯爵府

hashtag旅遊勳章 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

原來要咁先刷得乾淨架!?
みんなで一緒に笑う

大宅

我都信!因為我的牙醫話我刷牙不徹底又有牙石,佢叫我每次刷牙要刷三分鐘,仲要遂隻牙刷,前面及後面都刷,尤其牙肉及牙齒相連的地方,所以要刷三分鐘。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至