論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

例如 interview 時須注意既地方,謝謝

大宅

認識瑞士牛牛第三回 育兒性格勳章

回覆:救教! 怎樣才可請到好姐姐照顧BB

留毛學野

囉~囉~囉嘻who也~囉嘻who也~囉嘻who!

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

請到好姐姐等如中了六合彩一樣,interview其實無大作用,最大作用係比妳見到個真人,interview講到幾勁都唔實際,一切都係等佢入屋開工先會見真章,我請現任好姐姐時係隔山買牛,沒有interview連電話都無傾過,真係睇張相就決定請佢,當時都係博一博,因之前請兩件都有interview過,但兩件都唔夠一年就要炒

大宅

interview 我覺得主要係 >>> 合唔合你眼緣

佢話比你聽佢識, 唔等於佢真係識
佢話比你聽識煮飯, 唔等於佢煮得入口

只係憑你感覺, 想唔想日日都見到呢個人, 你當佢係一張白紙....唔好有任何期望.

大宅

AGREE, 請到好姐姐都係撞手神, 不過都要合眼緣,合感覺! GOOD LUCK

子爵府

回覆:DSPY 的帖子

都係撞彩,同一個問題用唔同方法問,睇下工人係咪聽得明你講咩,再問下之前工作做咩,有咩經驗。

侯爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章

回覆:救教! 怎樣才可請到好姐姐照顧BB?

靠運,睇彩數

別墅

回覆 HappyDay2008 的帖子

Thanks all.

大宅

運氣第一,第二揾個好agent,第一個agent差到不得了,激到我產後抑鬱

男爵府

我都覺得撞彩,主要合眼緣

翡翠宮

撞彩

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

樓主。其實interview係好表面。睇唔到湊bb好唔好。其實搵到個肯湊nb都唔易。妳要跟足d。Bb野好難靠晒工人。佢肯用心跟妳講既野做。已經係執到啦。

禁止訪問

大宅

畀面勳章

人不可以貌相,其實真係碰運氣!不過我覺得最重要係你向同佢講野時,問多D有關佢工作同照顧家庭既問題,你自己都講多D你既要求,睇下佢係咪真係明白你講咩先!溝吾溝通到先係最緊要!

大宅

回覆:救教! 怎樣才可請到好姐姐照顧BB?

湊小B 找海外定有本地經驗好D呢?

珍珠宮

睇你運氣,我中過兩次六合彩

子爵府

我就中了六合彩,看video都幾好笑容,电話交談又溝通到就請了。
工人佢個自己都有個女,佢好錫我女。

男爵府

我自己請個賓賓,無interview, 我純粹信個agent....agent 係朋友介紹,朋友話請個好姐姐無技巧,只有好彩2個字。agent 同我分解釋左請賓同印既分別。我係overseas請番黎。生前1個月黎適應環境

已經做左1年有多,so far so good,湊得我家妹妹幾好。

大宅

我估最緊要都係語言上溝通得到, 你問佢、佢聽得明, 佢答、你又聽得明。然後, 就「祝君好運」 lu~~
@ 如果有錢有社會地位先至會被人喜愛,呢個世界就太可悲了 @

大宅

真係睇彩數咋.....
我有左亞b3個月已經開始搵工人姐姐 !
agent 幫我搵專湊NB "A"姐姐俾我見, OKAY左 !
到我個肚7個月時話"A"姐姐唔肯湊B唔做,
又搵"B"姐姐俾我, 淨睇姐姐資料冇得見喎
, 到我9個月時又話"B"姐姐唔得,
又搵"C"姐姐俾我, 到我BB出世前十幾日"C"姐姐返工時先知係"D"姐姐,
焗我要......
好彩"D"姐姐好有愛心超錫我BB , 又乾淨 ,教番我兩公婆掂湊BB ,
教我老公餵奶時最好笑
我亞B面仔出粒粒&生頭泥時, 又好有經驗咁搞番靚亞b ,
我老爺奶奶 & 我媽媽爸爸都超like 佢 ,
我簡直當中左頭獎架喇!

ddbb0099  Good  發表於 14-8-15 20:01

首頁

尾頁

跳至