懷孕前後

跳至

首頁
12345...16

尾頁

男爵府

Re: 有冇正在努力造人的準媽媽入來傾

咁大家努力咗幾耐?
鋕堅不摧毅力驚, 泓澄水清萬人敬。入黎睇下 caleb 既相啦.. CALEB哥哥 +INGRID妹妹=AJ'S 寶貝

男爵府

畀面勳章

ajbaby 寫道:
咁大家努力咗幾耐?

我努力左年半喇, 我都未灰心, 你都唔好灰心呀, 一齊努力啦!

男爵府

CarmanCheng

嘩!你好有耐力呀! 好!大家一齊努力啦!!
一定得 (^^)Y !!! 努力呀 @(^^)@ !!!
鋕堅不摧毅力驚, 泓澄水清萬人敬。入黎睇下 caleb 既相啦.. CALEB哥哥 +INGRID妹妹=AJ'S 寶貝

男爵府

ajbaby,
你只係試左幾個月,千祈唔好咁易灰心呀,我地全部都係過來人,好明白你失望嘅心情,有志者事竟成呀,努力!

Sin,
恭喜恭喜,希望你今次順順利利馱個健康bb!

小斑,
恭喜你姐姐,你呢個陪月妹妹一定會好忙啦!得閒講下你姐嘅生女過程同post bb女啲相上黎睇!

Dear all,
我終於望到放產假啦!可以做住一陣無所事事嘅少奶奶先! :-P 希望bb可以快啲出世啦!好心急好心急!

大宅

monmon
多謝你!雖然唔是第一胎,但都很緊張,幸好我囡囡現在大了上學後懂得聽話,我老公叫她上學放學自己行,她真是很聽話,沒叫我抱,只是昨天我老公出差回來去接她,她先叫我老公抱回家.

大宅

monmon
我姐係7點幾已在產房,約11:30到已開6度,
終於頁在點幾生了b囡.
佢住二等房,幾清靜及姑娘好有心機教餵奶,d嬸嬸好好.
可能姐姐個奶奶係醫院做既關係.
你放產假悶呀~
去做d你開心既野,例如:食野,因之後好多野要戒食.
請參觀"小斑"相片簿 小斑 : 04年12月31日出世 - 3.505kg -55cm 07年01月09日 - 10.4kg -87.5cm

大宅

sin
你要小心身體,知你食葉酸及維他命e,c都好緊要,加強免疫力.
請參觀"小斑"相片簿 小斑 : 04年12月31日出世 - 3.505kg -55cm 07年01月09日 - 10.4kg -87.5cm

大宅

SIN:

恭喜你呀!知道幾時預產期末呀!
你努力

大宅

Sammiy
我都是今個月先開始,但12月就看醫生,吃了2個月排卵藥給經期準,因上次小產後2個月先來一次.

大宅

sin 寫道:
Sammiy
我都是今個月先開始,但12月就看醫生,吃了2個月排卵藥給經期準,因上次小產後2個月先來一次.

是否第一胎呀!有冇好e生介紹呀! :-P

大宅

Sammiy
這次是第2胎,我看開的醫生是宋美倫醫生(生囡囡和一次小產),今次給我排卵藥的是韋張紅醫生.但我本人覺得宋醫生好些.

大宅

是否可以PM給我,
價錢貴唔貴呀!
我睇緊中e,
CARMAN介紹,中e話我宮寒
要戒口呀!我都想試

大宅

[quote]
Sammiy 寫道:
是否可以PM給我,
價錢貴唔貴呀!
我睇緊中e,
要戒口呀!我都想試

大宅

[quote]
sin 寫道:
[quote]
Sammiy 寫道:
是否可以PM給我,
價錢貴唔貴呀!
我睇緊中e,
要戒口呀!我都想試

男爵府

大家好呀?首先要恭喜sin!!!!
仲有小斑姐姐呀!辛苦啦!(小斑幫我同姐姐講聲呀!)
我而家有週啦!個肚有34吋大,個肚臍已經被囡囡迫到平左啦好得意呀!不過佢都算好乖唔係旭得好勁都好斯文似足媽媽我呀!!! 但係我對腳同手就開始腫同痛腳成日都好累啦!(好在身手仲好敏捷,可以同d學生一齊做早操!不過我係slow motion咁做)

男爵府

ajbaby,
歡迎你一齊傾呀!
我既努力時間係由想生羊BB到而家有左猴BB啦!好似Carman咁話唔好灰心,繼續努力呀!

男爵府

雲,
你幾多週?(睇唔到你打咩)
重左幾多磅?
我呢幾日水腫嚴重左,幾乎日日上磅都重左,就黎重左40磅嘞,好驚呀!

男爵府

畀面勳章

monmon

你都就黎生喇, 係會腫架, 你唔駛驚呀, 亞b囡好快出世架喇!

男爵府

畀面勳章

你都係呀, 你要努力呀, 攰就抽多d時間盡量休息下啦!

男爵府

monmon,
sorry!我而家剛剛有27週啦!時間過得好快咁呀!我都手腫腳腫呀!咁我勁過你呀!而家已經重左磅啦,重係肥係我度添呀! :-(

首頁
12345...16

尾頁

跳至