懷孕前後

跳至

首頁
12345...16

尾頁

大宅

Re: 有冇正在努力造人的準媽媽入來傾

很不開心,昨天去看醫生,又話可能又再小產,心內很煩,誰人能幫我?兩次都是這樣.

大宅

hello sin:
我看後都好sad丫,因我在3月7日也小產

男爵府

畀面勳章

sin

唔好咁擔心先, 好好休息下, 可能會無事呀, 祝你平安!

子爵府

雲 寫道:
monmon,
sorry!我而家剛剛有27週啦!時間過得好快咁呀!我都手腫腳腫呀!咁我勁過你呀!而家已經重左磅啦,重係肥係我度添呀! :-(

傻豬雲,

你重左幾多磅呀?我地都吾知你講咩,你開心都傻左呀!

休息多d,我仲努力緊造人,時間真係好難過,真係希望快d有.

[img align=left]http://victorian.fortunecity.com/cezanne/607/cartoon19.gif[/img]

大宅

[quote]
wanman 寫道:
hello sin:
我看後都好sad丫,因我在3月7日也小產

男爵府

豬豬,
哈哈哈!我重左成二十磅啦!肥到傻左呀!
不過醫生就話個bb唔係好大咁即係話肥左係我度啦!
我重開始"尋找下巴"啦,老公就同我講:"你個下巴咪仲係度仲要打媽添呀!"真係激死啦!
好想快d放復活假呀!因為呢兩個星期仲係好忙,做野做到日日都唔夠訓,如果唔係bb仲訓唔到呀!
仲有呀!我發覺bb好怕醜呀,我用隻手感覺到佢旭,之後叫其他人用手感覺啦,佢就唔旭,等人地隻手拿開啦,佢就旭啦(連佢老豆掂佢都係咁呀!)

男爵府

sin,
放輕鬆點吧!但也明白你既心情! :-(
有野就上黎講啦!知嗎?

男爵府

唔知monmon點呢?

男爵府

Hi all,
我係15/3凌辰作動入院,當日朝早10:30順利生左bb女,重3.18kg, 過程算幾快同幾順利,但係我生時出力得濟扯傷左耻骨,本來要係醫院住五六日,不過我好想返屋企,所以一行得番就要醫生俾我返屋企!我尋日出左院啦!
我算好彩,第一晚就上到qe二等房,好食好住,醫生同姑娘都好好!
遲啲先再詳細傾!

男爵府

畀面勳章

monmon

恭喜你呀, 亞囡係唔係好醜樣呀 咁你俾心機湊囡得閒先上黎傾偈啦!

男爵府

大廚勳章

hi sin:
你要多d休息呀!我第一次都冇了,但第二次就成功,亞囡現在16個月,現在又努力中,因年紀大,想快d生多個,但我結婚9年才等到生第一個.....今次唔知要等幾耐....

大宅

monmon,

嘩,恭喜呀,咁順利,又早咗生呀b,咁你咪可以多d假期,對阿b , 得閒sent呀b d相俾我o地睇睇呀 :-P ,你好好休息,小心身體呀

大宅

sin,

小心身體呀, 祝你個b健健康康.

大宅

chuchu , carman, nicmother, siu ban,

你o地o係邊呀????好嗎????近來busy乜呀????

大宅

雲雲,

快喇快喇,就快放假喇,唔好心急啦 , 肥咗唔緊要啦,遲d會slim番o架啦, 再唔係罰你老公俾$$$纖體

子爵府

雲 寫道:
豬豬,
哈哈哈!我重左成二十磅啦!肥到傻左呀!
不過醫生就話個bb唔係好大咁即係話肥左係我度啦!
我重開始"尋找下巴"啦,老公就同我講:"你個下巴咪仲係度仲要打媽添呀!"真係激死啦!
好想快d放復活假呀!因為呢兩個星期仲係好忙,做野做到日日都唔夠訓,如果唔係bb仲訓唔到呀!
仲有呀!我發覺bb好怕醜呀,我用隻手感覺到佢旭,之後叫其他人用手感覺啦,佢就唔旭,等人地隻手拿開啦,佢就旭啦(連佢老豆掂佢都係咁呀!)

雲,

肥咪好!係福黎家,我最近心情都吾係太好,現在都好左d,慢長的路.
[img align=left]http://victorian.fortunecity.com/cezanne/607/cartoon19.gif[/img]

子爵府

monmon 寫道:
Hi all,
我係15/3凌辰作動入院,當日朝早10:30順利生左bb女,重3.18kg, 過程算幾快同幾順利,但係我生時出力得濟扯傷左耻骨,本來要係醫院住五六日,不過我好想返屋企,所以一行得番就要醫生俾我返屋企!我尋日出左院啦!
我算好彩,第一晚就上到qe二等房,好食好住,醫生同姑娘都好好!
遲啲先再詳細傾!

恭喜你生左個BB女,好鬼羨慕呀! 休息多d,不過,你做左人媽媽,吾好咁懶la,估住訓覺. :-P

大宅

豬豬,

點解唔哈皮呀????? 唔好咁啦......

子爵府

~*~PooH~*~ 寫道:
chuchu , carman, nicmother, siu ban,

你o地o係邊呀????好嗎????近來busy乜呀????

Pooh,

我日日都有上BK傾計呀!

子爵府

~*~PooH~*~ 寫道:
豬豬,

點解唔哈皮呀????? 唔好咁啦......

Pooh,

都你生仔問題,我都吾想諗,不過,如果你地係我都會有陰影la.我冇事家la. 

首頁
12345...16

尾頁

跳至