懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 有冇正在努力造人的準媽媽入來傾

小斑 寫道:
CHUCHU
我係順期自然等有bb呀~
幫完姐姐後,我會好悶架,所以咪搵工low~
我無發mo呀~我咪上來留言low~

小斑,

你家姐好d嗎?

我吾係話你發mo,我係講我地呢個topic,個個都好小上來,成日都係我,我都好小上來.
[img align=left]http://victorian.fortunecity.com/cezanne/607/cartoon19.gif[/img]

大宅

chuchu,
我姐唔開心呀~
因:1)不信任姑奶,唔放心比bb佢湊.
2)姐夫不體諒佢,辛苦餵奶,不熟練湊b方式及處理家務問題
3)姐不想工作,專心湊b,但經濟不許可.
我既體法:姐太有主見,有好多野沒睇長遠~
1)要開心見誠講,取一致既湊法
2)要安排時間做家務及bb時間
3)要正面面對經濟及計劃儲蓄

請參觀"小斑"相片簿 小斑 : 04年12月31日出世 - 3.505kg -55cm 07年01月09日 - 10.4kg -87.5cm

男爵府

豬豬,
SORRY!因為我個手電剛轉了3G,前個星期又要由舊號碼COVER3G號碼所以你找不到我,BK又整左一輪,因我部新電話未SET你地既電話號碼,係BK既紀錄又睇唔到,簡直失去聯絡!

子爵府

雲,

有時間就call我.

[img align=left]http://victorian.fortunecity.com/cezanne/607/cartoon19.gif[/img]

大宅

All sister,

So sorry ar, long time no talk la, I start to work at Apr 1,but it make me so tried...... everyday I need to work till to 10:00pm, except the school day, because school day is 7:00-10:00, so it means that every day I will back to home after 11:00, ..... so everyday is tried..................
Even Saturday, I need to work till to 5:00pm...... So miss you so much, I need sleep la.

大宅

Hey pretties,

where is carman, & monmon????
Are all of you everything alright?????

MISS YOU VERY VERY MUCH......

大宅

all sisters
我已搵工做,在22/4上班la~
請參觀"小斑"相片簿 小斑 : 04年12月31日出世 - 3.505kg -55cm 07年01月09日 - 10.4kg -87.5cm

男爵府

Dear all,
long time no see! :-P
我已經個幾月無覺好瞓,開始習慣左,而家一個人對住bb嘅時間多左(老公返工,媽咪陪我嘅時間又短左),真係咩都做唔到,因為囡囡而家清醒嘅時候多左好多,又要人陪佢玩,所以好唔得閒!
好在我老公好support我,夜晚同weekend都幫手湊,加上b女越黎越得意,所以辛苦得黎都幾開心!

chuchu,
你心情好番啲未?唔好諗埋一邊呀!我雖然好少出現,但一直都支持緊你架,希望你放鬆心情,開開心心!

Carman,
你好似失左蹤?有無搵工?

小斑,
你搵到什麼工作?姐姐仲有無唔開心?請代我問候佢!

Pooh,
你上次開完刀後而家有什麼進展?唔好工作得太辛苦,要小心身體!

Nicmother,
你肚裏嘅小b點呀?照到性別未?你仲有無作嘔作悶唔舒服?

雲,
你就快放產假啦?係咪好期待呢?買晒野未?我生之前都有痔瘡問題,但唔嚴重(只痛過一兩日,又唔算大)所以無理佢,反而生完後就真係好大粒好痛,不過搽左藥膏就會慢慢好,而家都無咩事了,唔辛苦點算生過bb呢!加油!

大宅

我想問下你地預產期係幾時呀?
我係18歲,
預產期係6/6
偉麟16/6                             偉灝25/720:41出世啦.                       11:33出世啦.3.41kg日                                     3.98kg17/6    8.83kg                     29/7     3.61kg                                            1/8      3.66kg[size=large]偉麟大相簿[size=large][url=http://www.babyhome.com.tw/bb/109422]偉雄仔相簿

男爵府

monmon,
我5月17先放產假,不過呢段時間都好忙今日星期六都要返去開會 :-( 因為學校要做校外評核要預備好多文件同硬件野.就算放產假都要跟少少野.不過一想到bb就出世都好緊張,做下野就反而輕鬆少少!(我都係辛苦命呀!)

男爵府

我bb呢排旭得勁左呀!不過念珠菌就番發要繼續擦藥高,對腳就又腫又痕,我比起九個月肚既monmon 肥好多呀!(重左磅30啦!)
pooh & 小斑,
搵到野做仲造唔造人仔呀?

男爵府

雲,
我好想睇下你有幾肥呀! :-P
不過我都唔係好好,自產後到現在仲有15磅未減,一直停滯不前,唔知幾時先可著番以前啲褲!

我今晚連續抱左bb足足三個鐘,隻手抽筋咁滯!佢啱啱先瞓左咋!

大宅

Dear All,

我想問,如果我上個月的m是3月25號,今天是4月25號,我都未來m,我去買檢孕棒驗結果係無大肚,會否太早驗呢?其實應該m遲了多少天驗才正確呢?

大宅

莉安 寫道:
Dear All,

我想問,如果我上個月的m是3月25號,今天是4月25號,我都未來m,我去買檢孕棒驗結果係無大肚,會否太早驗呢?其實應該m遲了多少天驗才正確呢?

你可待多一個星期驗呀~

大宅

all sisters
我而家係沙田返工,好近屋企,做co-ordenator,
都幾多野做~
我boss有bb,約7月中生呀∼
我仍然係等bb來臨呀~

你要多休息呀∼
多飲水∼

monmon
你現好嗎?bb幾多磅呀∼
你係咪人奶及奶粉兩種呀∼
我姐個bb好蝦佢,一聞到媽媽陣人奶味,就要,唔比佢...佢梗係喊到拆天...

chuchu,carman
你們如何∼好掛住你們呀∼
快快報上來!!

nicmother
你近況如何呀∼

pooh
你做緊咩工呀?

大宅

happypo 寫道:
我想問下你地預產期係幾時呀?
我係18歲,
預產期係6/6

多謝你在此留言,
如你在6月份生bb,可去2004年6月媽媽既topic傾呀∼
個度有很多話題,你會認識很多野∼
祝:健康,開心∼

男爵府

我新黎咖﹐我都好想大肚呀

大宅

mori 寫道:
我新黎咖﹐我都好想大肚呀

mori,

welcome 呀..

大宅

小斑 寫道:
all sisters
我而家係沙田返工,好近屋企,做co-ordenator,
都幾多野做~
我boss有bb,約7月中生呀∼
我仍然係等bb來臨呀~

pooh
你做緊咩工呀?

小班,

我現在做management assistance, 非常十分忙....忙到冇時間睇幾點....但好happy,因為同事好好.....我老闆娘雖然用好低人工請我,但好疼我 ,你呢, 點呀?happy嗎?

大宅

小斑 寫道:
chuchu,carman
你們如何∼好掛住你們呀∼
快快報上來!!

me too..... where are you ar?????豬豬,你哈皮嗎?????

首頁

尾頁

跳至