想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

努力咗4個CYCLE都食白果,開始懷疑係自己黃體不足...
點解咁講,係因為過去三個月我都有朝朝6點幾量體溫,唔起身,只係伸手拎探熱針瞓喺度量,
但係一直都偏低溫,從來無高過36.7度,過幾日就跌0.幾度,隔日又升返0.1度咁,
總之條線上上落落,永遠都KEEP唔到7日8日高溫, 最低試過35.9度都有幾次

咁樣我係咪好難有BB架? 請問大家有無咁既情況? 有咩方法可以改善呀?

禁止訪問

畀面勳章

大宅

經期大約25~30日,每次黎6~7日
M前個胸同肚都好脹...

大宅

引用:努力咗4個CYCLE都食白果,開始懷疑係自己黃

原帖由 ashin 於 14-08-14 發表
點解咁講,係因為過去三個月我都有朝朝6點幾量體溫,唔起 ...
黃體素不足係高溫期不足12日,你真係似喎,不如你試下驗血check清楚些,即使黃體素不足也不用擔心,因為你可以睇醫生,醫生會比藥你食,一樣可以懷孕生個健康的bb

禁止訪問

畀面勳章

大宅

回覆 Shirleypatrick 的帖子

原來要驗血架?我以為要睇中醫調理?

大宅

回覆 casaman1230 的帖子

但薏米和香蕉係涼嘢,我怕會影響子宮...蔬果就會食好多

禁止訪問

畀面勳章

大宅

回覆 casaman1230 的帖子

好清楚呀唔該晒

同埋想問有無中醫介紹呢?

大宅

引用:回覆+Shirleypatrick+的帖子原來要驗血架?

原來要驗血架?我以為要睇中醫調理?
其實驗血就可以知道自己黃體素足不足夠,然後就睇中醫或西醫調理。

大宅

請問有無中醫或西醫介紹?

別墅

引用:努力咗4個CYCLE都食白果,開始懷疑係自己黃

點解咁講,係因為過去三個月我都有朝朝6點幾量體溫,唔起 ...
點解唔買支棒棒,驗下呢?驗到係排卵先同老公努力,我一次就成功啦!一驗到有兩條線,就立即係個一日黎多幾次!因為量體溫,始終唔係咁準,我買左兩盒,第二盒,開左用左一支就出現兩條,跟住就冇月經黎!你要加油呀!

大宅

回覆 circlebb716 的帖子

我有用紅D呀,見到深粗就做功課,隔日DODO又試過,連續DODO又試過,但四個月過後都無聲風,咪懷疑自己唔夠黃體咁囉

別墅

引用:回覆 circlebb716 的帖子我有用紅D呀,見到

原帖由 ashin 於 14-08-15 發表
回覆 circlebb716 的帖子

我有用紅D呀,見到深粗就做功課,隔日DODO又試過,連續DODO又試過,但四個月過後都無 ...
之有冇婚前檢查呀?

首頁

尾頁

跳至