親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

原文章由 Oscar媽 於 08-1-3 12:25 發表
我見你囡囡係澳門出世..你係咪係澳門住架!!
如果係..咁你係咪係澳門機場出發定香港呀!!

係呀, 我住澳門架, 我會係澳門飛~ 我囡囡3月都5歲啦~~ 真係啱啦~~

咁你小朋友鐘意去邊呀? 等我有d idea呀~~

我而家係諗住去Hepfive摩天輪, 杯麵博物館, 奈良睇鹿, 環球映城, 諗緊好唔好去天王寺動物園, 你地有冇去過?

別墅

原文章由 stephenietam 於 08-1-3 12:30 發表

drama show係做咩架? 好似幾好咁bor~

好短ge 咋, 15mins, 咁之好, 再長d佢哋冇耐性. suppose係好笑ge, 比較interactive嗰種.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

因為我朋友仔仔同我仔仔差唔多大..
佢之前跟團又去環球..不過 d show 講日文亞仔又唔明..
所以發覺唔多啱仔仔..所以叫我自由行唔好浪費金錢&時間入去..

我帶左仔仔去京都睇櫻花..仲係入面食左個好正既烏冬麵..
到而家 oscar 仲好記得..成日問我幾時可以再去...
係清水寺有好多特色既野..oscar 最記得係掛許願牌..

去左海遊館 & 海遊館出面個摩天倫..

原文章由 stephenietam 於 08-1-3 12:34 發表

係呀, 我住澳門架, 我會係澳門飛~ 我囡囡3月都5歲啦~~ 真係啱啦~~

咁你小朋友鐘意去邊呀? 等我有d idea呀~~

我而家係諗住去Hepfive摩天輪, 杯麵博物館, 奈良睇鹿, 環球映城, 諗緊好唔好去天王寺動物 ...

侯爵府

原文章由 jonan212 於 08-1-3 12:38 發表

好短ge 咋, 15mins, 咁之好, 再長d佢哋冇耐性. suppose係好笑ge, 比較interactive嗰種.

詳細地點係邊呀? 點買ticket架呢? 洗唔洗book架? 我都想同囡囡去睇下~

子爵府

去到道頓堀識住呢個
極樂商店樓上面呀!!
唔洗 book !! 買飛入埸就 ok !!

[ 本文章最後由 Oscar媽 於 08-1-3 12:46 編輯 ]

侯爵府

原文章由 Oscar媽 於 08-1-3 12:40 發表
因為我朋友仔仔同我仔仔差唔多大..
佢之前跟團又去環球..不過 d show 講日文亞仔又唔明..
所以發覺唔多啱仔仔..所以叫我自由行唔好浪費金錢&時間入去..

我帶左仔仔去京都睇櫻花..仲係入面食左個好正既烏冬麵..
到而 ...

但係我囡囡上次去環球影城又ok wor, 可能因為佢好鐘意Elmo, 佢好鐘意個Elmo電腦, 仲話要再講過... 同埋snoppyland佢都玩得好開心, 我地仲玩埋ET, 佢開頭驚, 但係最尾鐘意左ET tim呀~

京都邊度呀? 難去嗎? 我囡囡致愛烏冬麵架~~

侯爵府

原文章由 Oscar媽 於 08-1-3 12:44 發表
去到道頓堀識住呢個
極樂商店樓上面呀!!
唔洗 book !! 買飛入埸就 ok !!

http://f20.yahoofs.com/hkblog/PxtSnwuCFRAjzu0R5KeDZyplhQ--_2/blog/ap_20070411102054491.jpg?ib_____D5kmXrY0q ...

sorry, 又有野問.. 咁一日有幾多場架?

子爵府

京都唔難去架!!
不過我唔記得係邊個站轉車..
等我今晚返屋企睇睇..

原文章由 stephenietam 於 08-1-3 12:47 發表

但係我囡囡上次去環球影城又ok wor, 可能因為佢好鐘意Elmo, 佢好鐘意個Elmo電腦, 仲話要再講過... 同埋snoppyland佢都玩得好開心, 我地仲玩埋ET, 佢開頭驚, 但係最尾鐘意左ET tim呀~

京都邊度呀? 難去嗎? 我囡囡 ...

侯爵府

原文章由 Oscar媽 於 08-1-3 12:51 發表
京都唔難去架!!
不過我唔記得係邊個站轉車..
等我今晚返屋企睇睇..

好呀, 唔該晒你~

子爵府

你有冇買大阪旅遊天書呀!!

原文章由 stephenietam 於 08-1-3 12:52 發表

好呀, 唔該晒你~

侯爵府

原文章由 Oscar媽 於 08-1-3 12:57 發表
你有冇買大阪旅遊天書呀!!

冇呀, 有得賣架咩? 邊本好呀?

子爵府

我地 hk 呢邊有架!!
你去澳門大書局睇下..

原文章由 stephenietam 於 08-1-3 13:06 發表

冇呀, 有得賣架咩? 邊本好呀?

侯爵府

原文章由 Oscar媽 於 08-1-3 13:07 發表
我地 hk 呢邊有架!!
你去澳門大書局睇下..

呢個weekend去八下先, 係咪叫"大阪天書"呀?

子爵府

唔係呀!!
你入到書局係見到好多地方既旅遊書架!!
係每本上面會寫住個地方名...

原文章由 stephenietam 於 08-1-3 14:19 發表

呢個weekend去八下先, 係咪叫"大阪天書"呀?

侯爵府

原文章由 Oscar媽 於 08-1-3 14:26 發表
唔係呀!!
你入到書局係見到好多地方既旅遊書架!!
係每本上面會寫住個地方名...

好, 今個weedend塊去八下先~ thx again~

侯爵府

我仲十五十六住梅田定心齋橋呀, 因為梅田都好似好多大型shopping mall同地下街...

比d意見呀... :cry:

梅田同心齋橋邊度多小朋友野(衫同玩具...)賣d呀?

要去奈良, uniserval studio, 杯麵博物館係咪住梅田放便d呢?

子爵府

我尋日好夜返到屋企..所以我要今日先幫你搵到..

其實心齋橋同梅田都好方便...
梅田地下街我唔覺多野行..反而係多 shopping mall..
係難波個地下街好大有好多野行..
我住心齋橋都係運用左半日既時間去行梅田

原文章由 stephenietam 於 08-1-4 08:11 發表
我仲十五十六住梅田定心齋橋呀, 因為梅田都好似好多大型shopping mall同地下街...

比d意見呀... :cry:

梅田同心齋橋邊度多小朋友野(衫同玩具...)賣d呀?

要去奈良, uniserval studio, 杯麵博物館係咪住梅田放便d ...

侯爵府

原文章由 Oscar媽 於 08-1-4 08:51 發表
我尋日好夜返到屋企..所以我要今日先幫你搵到..
其實心齋橋同梅田都好方便...
梅田地下街我唔覺多野行..反而係多 shopping mall..
係難波個地下街好大有好多野行..
我住心齋橋都係運用左半日既時間去行梅田
...

咁shoppingmall會唔會有小朋友department, 啱啱係北海道番黎, 玩係好開心, 但係shopping... 真係好失望, 大公司都可以冇(咩)小朋友野賣... =_="

子爵府

我見大阪 d shopping mall 都有一層係買小朋友既野架!!

原文章由 stephenietam 於 08-1-4 09:47 發表

咁shoppingmall會唔會有小朋友department, 啱啱係北海道番黎, 玩係好開心, 但係shopping... 真係好失望, 大公司都可以冇(咩)小朋友野賣... =_=" ...

侯爵府

原文章由 Oscar媽 於 08-1-4 09:55 發表
我見大阪 d shopping mall 都有一層係買小朋友既野架!!

咁我可以住大阪第一啦~

首頁
12345...6

尾頁

跳至