美容扮靚

跳至

首頁
12345...14

尾頁

伯爵府

各位menard fans,

新年快樂呀~~

p.s. 唔知點解找不到part 1的topic, 所以開part 2.

大宅

hi, morning.............
i start to use beauness la.....

伯爵府

原文章由 unhappymother 於 08-1-2 10:42 發表
hi, morning.............
i start to use beauness la.....

HI....我email比你彈返轉頭呀....why?

你要keep住用beauness呀....最好加埋面膜紙和colax ex敷面呀...效果仲好.:loveliness:

大宅

i don't know why ?
or try to email to me now.

原文章由 helenjoe 於 08-1-2 10:45 發表

你要keep住用beauness呀....最好加埋面膜紙和colax ex敷面呀...效果仲好.:loveliness:

伯爵府

原文章由 unhappymother 於 08-1-2 11:02 發表
i don't know why ?
or try to email to me now.

ok...我再email你啦.
另外, 好高興大家見面呀~

上次sales姐姐話你d 皮膚都幾好呀, 都係面珠位skin薄d, 但我面珠skin位仲薄過你咁話.

大宅

the e-mail is correct.
but before how many sample that the sales give to you?

原文章由 helenjoe 於 08-1-2 11:08 發表

ok...我再email你啦.
另外, 好高興大家見面呀~

上次sales姐姐話你d 皮膚都幾好呀, 都係面珠位skin薄d, 但我面珠skin位仲薄過你咁話.

男爵府

好媽媽勳章

hi helenjoe,

Can you give me your VIP#, please check PM
我未用此牌子產品, 請問有什麼產品好用? thankyou

伯爵府

原文章由 mwh 於 08-1-2 11:33 發表

Can you give me your VIP#, please check PM

hi...mwh,

已pm比你啦..check check.

beauness
colax ex
colax ex eye
collegan gold (drink)

embellir line (靈芝skincare) ...我用緊洗面foam和toner.

因為part 1 搵唔返. 有d post左係part 1, 遲下我post返係度啦.

大宅

我買咗d sample 試, 靈芝eye cream 我個人覺得雪花秀好d, 綠色樽嗰支好似是溫泉水, 看到好似for 暗瘡我未用, 唔知我敏感得唔得, colar ex 未用又是唔知for咩皮膚, 請幫我解決.

伯爵府

原文章由 jsmleetse 於 08-1-2 14:33 發表
我買咗d sample 試, 靈芝eye cream 我個人覺得雪花秀好d, 綠色樽嗰支好似是溫泉水, 看到好似for 暗瘡我未用, 唔知我敏感得唔得, colar ex 未用又是唔知for咩皮膚, 請幫我解決. ...

hi....

你講綠色果支叫beauness, 很受歡迎呀.....
請click: http://www.menard.com.hk/0505/beauness.html

伯爵府

原文章由 jsmleetse 於 08-1-2 14:33 發表
我買咗d sample 試, 靈芝eye cream 我個人覺得雪花秀好d, 綠色樽嗰支好似是溫泉水, 看到好似for 暗瘡我未用, 唔知我敏感得唔得, colar ex 未用又是唔知for咩皮膚, 請幫我解決. ...

colax ex (係骨膠原精華)有分無fresh和有fresh的...即清爽.
我用無fresh.

無fresh 應該係for 乾/混合性skin.
有fresh for 油性skin.

或者直接去問佢地d姐姐都得呀.

詳情: http://www.menard.com.hk/0505/colax_ex.html

伯爵府

原文章由 mwh 於 08-1-2 11:33 發表

之前我介紹過lee支, for "支"左暗瘡用棉花沾濕敷5-10mins, 好好用, 我用左好多年, 當時係我亞嫂介紹我用的, 未折約2百, 150ml.

小朋友整損手腳, 可當紅藥水, 用棉花沾濕敷15mins, 可消止痛, 幫助傷口痊癒. 上次我老公整親隻手, 用這支, 佢話好快埋口喎! 正!

大宅

原文章由 helenjoe 於 08-1-2 10:45 發表

你有冇硏究過D paper sheet & eye paper sheet,同街買0個D係咪真係好唔同??有几唔同??
thx

侯爵府

HI,

我都係搵5到part 1 呀:-(

有無人試過佢新出既mask 呀? 好想試, 但 $900/5sets 又真係巧貴, 唔捨得

今日收到menrad 既 newsletter 話買beauness + herb mask 有一塊mask 送, 但我仲有 beauness 同herb mask 各一支未開:-( :-(

侯爵府

我試過係卓悅買過eye paper sheet, 但太厚, 5好用, 我後尾都係用番menard 個支:lol:

原文章由 sitterbobo 於 08-1-2 20:51 發表

你有冇硏究過D paper sheet & eye paper sheet,同街買0個D係咪真係好唔同??有几唔同??
thx

伯爵府

我也是, 有次試過去卓記買一筒kose 面膜紙(一粒粒果d, 濕後會發大), 用左我好多beauness, 反而用返menard的纖維面膜紙無用我咁多beauness..... 所以, 面膜紙和眼膜紙都係買返佢.

原文章由 MomMom 於 08-1-2 22:13 發表
我試過係卓悅買過eye paper sheet, 但太厚, 5好用, 我後尾都係用番menard 個支:lol:

伯爵府

原文章由 MomMom 於 08-1-2 22:12 發表
HI,

我都係搵5到part 1 呀:-(

有無人試過佢新出既mask 呀? 好想試, 但 $900/5sets 又真係巧貴, 唔捨得

今日收到menrad 既 newsletter 話買beauness + herb mask 有一塊mask 送, 但我仲有 beauness 同her ...

mommom,

我也是昨晚收到newsletter, 我都用緊beauness和herb mask, 仲有好多, 唔會入貨住呀.

新出果隻mask, 我都未試過..... 聽佢地d姐姐話好多客買喎!

洋房

聽人講話beauness好好用..但太貴.. 負擔不起.

伯爵府

原文章由 wintergirl 於 08-1-4 22:50 發表
聽人講話beauness好好用..但太貴.. 負擔不起.

其實, 價錢是見仁見智, $480/支, 160ml, 再85折, 都ok.
最緊要係岩自己skin用.

伯爵府

今日放工去左fancl, 個sales姐姐幫我test skin 保濕度, test三個部位, 額頭, 眼, 面頰, 好開心....我額頭和眼部位pass....面頰少少乾.......

首頁
12345...14

尾頁

跳至