跳至

首頁

尾頁

大宅

我個囡1yr時自己出街唔到十次(要自己答車)

原帖由 cyrus媽媽 於 09-7-16 17:50 發表
臻媽
亞哥開始有d呷醋喇....亞妹依家一日食6-7餐到...我有多d時間訓下啦~~一個湊2個真係幾辛苦下..不過我媽咪會黎幫手~~~到依家亞妹2個月大喇...我都未試過自己一個同佢地2個去街~~我真係驚會湊唔掂~哈哈~~ ...

大宅

個風黎得快,走得種快

大宅

我都未試過帶住兩個去搭車,不過就一拖二去公園玩就間中都會去,細b坐住bb車,仲要單手幫大b推佢架單車(過馬路果陣),都幾呢 hei,不過都無辦法,唔通成日係屋企咁悶咩

原帖由 cyrus媽媽 於 09-7-16 17:50 發表
臻媽
亞哥開始有d呷醋喇....亞妹依家一日食6-7餐到...我有多d時間訓下啦~~一個湊2個真係幾辛苦下..不過我媽咪會黎幫手~~~到依家亞妹2個月大喇...我都未試過自己一個同佢地2個去街~~我真係驚會湊唔掂~哈哈~~ ...

別墅

Hi Ivy
最近好嗎?
我睇個你facebook 一家四口相片,好幸福呀.........
細囝同哥哥個樣都唔同.哥哥隻眼比較大.可能小BB 似Daddy
仲有無返工定專心湊囝?
揾日約埋 Annie 出來 Tea 一 Tea

Eva

大宅

我聽日攞左假陪皓皓開學呀......

大宅

hi meeki,

點解要陪佢開學o既,係咪轉咗校呀?我個大b都開咗兩個星期學lu,因為佢8月中已開學,暑假班又返到7月尾,所以都好似無mud放暑假咁,不過佢放暑假果個幾星期,屋企就無時安寧,成日好似打仗咁,都係佢返學好d...

原帖由 meeki 於 09-8-31 17:52 發表
我聽日攞左假陪皓皓開學呀......

大宅

hi eva,

係呀,細b比較似daddy,對眼好似仲越嚟越矇添,bb果時都大d o架... haha

我而家都仲係返緊part-time,不過細b仲係好扭計,而家9個月已經開始扶住嘢想行,如果到佢識行,真係唔得佢掂,肯定無時停,好似看牛仔咁..

睇吓你地幾時得閒la,我而家都差唔多隔個星期會返元朗o既,都可以出嚟見吓傾吓計o架...

原帖由 蠢豬仔 於 09-8-20 13:35 發表
Hi Ivy
最近好嗎?
我睇個你facebook 一家四口相片,好幸福呀.........
細囝同哥哥個樣都唔同.哥哥隻眼比較大.可能小BB 似Daddy
仲有無返工定專心湊囝?
揾日約埋 Annie 出來 Tea 一 Tea

Eva ...

大宅

hi ivy

皓皓無轉校,因為開學果日返學未有校車,放學先有,所以皓皓想我送佢返學,同接佢放學,所以我咪攞假陪佢囉....

原帖由 Edvychan 於 09-9-1 16:58 發表
hi meeki,

點解要陪佢開學o既,係咪轉咗校呀?我個大b都開咗兩個星期學lu,因為佢8月中已開學,暑假班又返到7月尾,所以都好似無mud放暑假咁,不過佢放暑假果個幾星期,屋企就無時安寧,成日好似打仗咁,都係佢返學好d...

...

大宅

國慶+中秋你地會唔出去玩呀,我可能同埋老爺,奶奶,一家五口去上海玩五日.

大宅

果幾日假期,我地都參加咗教會d活動,10月1日教會旅行,2-3日就去教會團契搞個camp,係馬灣挪亞方舟酒店住一晚law,我地會帶埋細b去,佢都係第一次唔係屋企瞓咋...

原帖由 meeki 於 09-9-16 09:20 發表
國慶+中秋你地會唔出去玩呀,我可能同埋老爺,奶奶,一家五口去上海玩五日.

大宅

記往去馬灣挪亞方舟影多d相比我睇....

原帖由 Edvychan 於 09-9-18 15:42 發表
果幾日假期,我地都參加咗教會d活動,10月1日教會旅行,2-3日就去教會團契搞個camp,係馬灣挪亞方舟酒店住一晚law,我地會帶埋細b去,佢都係第一次唔係屋企瞓咋...

...

大宅

開學個多兩個月la,你地小朋友多唔多功課做呀?我個b而家一日一至兩份功課,都係寫吓d單字,中英數都有,但係佢做功課真係好勞氣,好唔專心,一定要篤住佢,如果由佢自己寫,到天黑都未寫完,真係唔知點好...

原帖由 meeki 於 09-9-23 09:25 發表
記往去馬灣挪亞方舟影多d相比我睇....

男爵府

原帖由 Edvychan 於 09-10-15 15:23 發表
開學個多兩個月la,你地小朋友多唔多功課做呀?我個b而家一日一至兩份功課,都係寫吓d單字,中英數都有,但係佢做功課真係好勞氣,好唔專心,一定要篤住佢,如果由佢自己寫,到天黑都未寫完,真係唔知點好...

...

不如唔同佢勞氣,佢唔做功課,俾老師罰留堂.等佢試下唔做功課的后果.:) 你事先打電話同老師打個招呼先.
快樂的甜芋快樂的甜芋

大宅

皓皓學校通常一日一份功課,除非假期前夕會多少少,所以都幾輕鬆,皓皓做功課有時都耐架,但佢都算合作肯做,有時寫極都唔靚,我會同佢講我行開下轉頭返嚟時你要做好,咁佢就寫到喎,可能唔坐佢隔離佢壓力無咁大,會寫得好d同快d.....

原帖由 Edvychan 於 09-10-15 15:23 發表

...

子爵府

可兒做功課都係一時時咋~~一時好合作,一時就.....不過呢排好左好多~~有進步~起碼唔係坐係度唔動手...雖然寫得唔太靚~~老師都成日改佢錯位~~不過佢肯做好好lu~~
^0^

大宅

你地小朋友打左流感針未呀?皓皓噚日打左啦..

首頁

尾頁

跳至