親子旅遊

跳至

首頁
23456...13

尾頁

珍珠宮

原文章由 Manve 於 08-1-22 16:34 發表
我地係last day去御殿場跟住返新宿. 由御殿場門口坐 Free Shuttle Bus 到 JR御殿場駅
轉 高速巴士,有FreePass 嘅需要加870日元(原價1630日元). 御殿場Free Shuttle Bus 落車點和
高速巴士車站上車點在同一個roundabo ...

manve

sorry,你介唔介意話我知jr總武線快速去君津幾錢一位大人呀?

男爵府

唔係呀, 我地係講緊book 新宿去箱根湯本既 Romance Car展望席咋

原文章由 karencircle 於 08-1-24 17:41 發表
BOOK睇剪羊毛
[img align=left]http://www.fx-word.com/img1/20070115/1168850504I.gif[/img]

洋房

Hihi,
I bought the ticket from Shinjuku JR Station, cost around JPY1450.

原文章由 ^O^ 於 08-1-24 18:25 發表

manve

sorry,你介唔介意話我知jr總武線快速去君津幾錢一位大人呀?

洋房

Hi moms,
one of the bloggers told me that she booked 去箱根湯本既 Romance Car for the date on mid Feb, and also she buy the 2 days Free Pass (JPY5,000), she got discount (promotion) in amount JPY4,100. seems the discount is for Jan & Feb, you may check with the counter if there is also have discount during your trip to 箱根.

原文章由 ChristyBBmama 於 08-1-24 19:53 發表
唔係呀, 我地係講緊book 新宿去箱根湯本既 Romance Car展望席咋

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

grand park hotel 有冇網址架!!
可唔可比 d 資料我

原文章由 sarah1223 於 08-1-24 15:25 發表

我地因為想早D去到牧場, 早一晚住了千葉GRAND PARK HOTEL, 因為呢間HOTEL包埋去牧場入場劵同有免費車去MOTHER FARM, 不過架車要11點先在酒店開, 而牧場開10點 ...

大宅

原文章由 Oscar媽 於 08-1-25 16:51 發表
grand park hotel 有冇網址架!!
可唔可比 d 資料我

Oscar 媽,

http://www.grandpark-ex.jp/kimitsu/plan/index.html
(最下的三款)

因為本人細佬在日本居住, 所以全程都是佢帶我兩母女去玩..
我地book左間雙人房(即是一張3尺半雙人床)10,000yen, 包早餐buffet同2張大人入場劵, 我覺得很抵了

[ 本文章最後由 sarah1223 於 08-1-26 12:50 編輯 ]

大宅

manve,

sorry er, 我睇mother farm個website 話去到佐貫町站轉shuttle bus, 但你之前話係木更津站到轉shuttle, 咁其實我地應該要係邊個站坐佢地farm個d shuttle bus呢? 同埋如果想10:30am到farm, 應該要幾早係池袋開始坐jr呀? 因為我遲d都帶18個月大的bb一起去, 唔知佢起唔起到身... 唔該晒.

洋房

回覆 #67 bwm 的文章

bwm,

你可以先睇番第#9篇的去MotherFarm的方法,只有way1是免費巴士送你來回MotherFarm(由君津站上門,要預約),其他路線都係收費巴士,但沒有提到係MotherFarm點樣走!?

如跟way1方法,最好係8:30前到左池袋JR站買票上車,乖山手線到東京站約25分鐘,再預要用10~15分鐘找特急sazanami 5號月台等上車。

如跟way3方法,你可能要7:30前到池袋JR站。

試下這個時刻表,便可以知到車程,路線,轉站和車費資料。(中文站名都ok)
http://www.ekikara.jp/top.htm

洋房

我兩星期會同15個月BB去東京,如果去mother farm吾知會吾會太 凍?

大宅

Manve,

Thanks a lot!!似乎去mother farm d 車費同行程都貴同埋tight bor... 到時要個bb咁早起身,可能未必ok... 但係jr車費來回係咪接近3000 yen? 差不多等於去機場巴士個洗費bor... 如果冇免費巴士,咁咪仲貴?? 但係坐免費巴士好似去到都好late, 有好多節目係11am都未必睇到., 係咪架?

原文章由 Manve 於 08-1-31 00:46 發表
bwm,

你可以先睇番第#9篇的去MotherFarm的方法,只有way1是免費巴士送你來回MotherFarm(由君津站上門,要預約),其他路線都係收費巴士,但沒有提到係MotherFarm點樣走!?

如跟way1方法,最好係8:30前到左池袋JR站買票上車,乖山手 ...

男爵府

christybbmama,

去程book嘅展望席full晒,e+只可以坐普通位咋,我已經出發前2.5月book都會full,真係得人驚 .

原文章由 ChristyBBmama 於 08-1-24 19:53 發表
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.5658369.16127.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.6133754.17923.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067918.00228.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067921.91191.jpg[/img]

男爵府

Ivyl

吓! 原來咁full 架 我仲以為多數可以BOOK到添:evil:

原文章由 Ivyl 於 08-2-2 23:42 發表
christybbmama,

去程book嘅展望席full晒,e+只可以坐普通位咋,我已經出發前2.5月book都會full,真係得人驚 .
[img align=left]http://www.fx-word.com/img1/20070115/1168850504I.gif[/img]

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

sarah1223,

我不明白你最下的三款既意思..

原文章由 sarah1223 於 08-1-26 12:29 發表

Oscar 媽,

http://www.grandpark-ex.jp/kimitsu/plan/index.html
(最下的三款)

因為本人細佬在日本居住, 所以全程都是佢帶我兩母女去玩..
我地book左間雙人房(即是一張3尺半雙人床)10,000yen, 包早餐buffet同2 ...

大宅

原文章由 Oscar媽 於 08-2-4 09:00 發表
sarah1223,

我不明白你最下的三款既意思..

果3個PACKAGE無左了, 你再去找找啦,
10,000YEN, 13,000YEN同15,000YEN

http://www.grandpark-ex.jp/2007_winter/index.html

男爵府

原文章由 sarah1223 於 08-2-4 11:26 發表

果3個PACKAGE無左了, 你再去找找啦,
10,000YEN, 13,000YEN同15,000YEN

http://www.grandpark-ex.jp/2007_winter/index.html

Dear Sarah

我會到Mother Farm但是我住在新宿的會否很遠呢?
請問是否住君津好啲? 有冇資料參考?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Hi Mauve,

如果我去由東京駅出發搭佢地d shuttle, 我見到10:31分先到君津駅, 但係shuttle開10:40, 想問下得9分鐘夠唔夠時間搵駕shuttle , 難唔難搵同遠唔遠呢? Thank you.

男爵府

原文章由 LongRyan 於 08-3-3 14:21 發表
Hi Mauve,

如果我去由東京駅出發搭佢地d shuttle, 我見到10:31分先到君津駅, 但係shuttle開10:40, 想問下得9分鐘夠唔夠時間搵駕shuttle , 難唔難搵同遠唔遠呢? Thank you. ...

唔洗擔心, 我暑假大住個肚慢慢行, 都趕得切上shuttle.
君津站好細, 你出左閘轉左, 落番樓梯前面就係一個個巴士站.
基本上個站無咩車, 你見到對面有架藍色旅遊巴就係.
有個叔叔拿住張紙同你對番個名.

我最初諗住星期六日去,但係shuttle full 左, 所以揀左星期一, 架
shuttle 只係得10個人左右.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

yk, thank you very much.

longryan

原文章由 yk 於 08-3-3 19:37 發表

唔洗擔心, 我暑假大住個肚慢慢行, 都趕得切上shuttle.
君津站好細, 你出左閘轉左, 落番樓梯前面就係一個個巴士站.
基本上個站無咩車, 你見到對面有架藍色旅遊巴就係.
有個叔叔拿住張紙同你對番個名.

我 ...

大宅

原文章由 hellomabel 於 08-3-1 12:42 發表

Dear Sarah

我會到Mother Farm但是我住在新宿的會否很遠呢?
請問是否住君津好啲? 有冇資料參考?

HELLOMABEL,

都遠呀, 你預80分鐘左右, 同埋日本地鐵真係好鬼準時, miss 左就要等15分鐘, 要check清楚呀!

複式洋房

hi,
我剛由東京回來,
我是有去motherfarm, 我是同以下方法
pui,

新宿 --> 東京站 -- (特急sazanami 5號 9:30開,10:31到) --
--> 君津站 -- 牧場巴士接送 (10:40分開,11:20分到)

時間方面都幾耐下,妳要預最快兩個幾鐘先去到

牧場巴士系免費,我去度酒店叫他們幫我地打去book. 打去時想星期日去, 都好full,為有改星期一, (來回都book免費巴士)

當天我去新宿票務處買車飛,(我約8:30購好車飛由新宿-->東京--->君津, 到左東京不用出闡去sasazanami站,都幾遠, 去到君津站出闡落樓梯, 就系附近就見到牧場巴,
回程到時才系君津站買飛東京-->新宿,
motherfarm都直得去, 我個人認為如果春/夏天去更靚,因為會開晒花,

首頁
23456...13

尾頁

跳至