親子旅遊

跳至

首頁
34567...13

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁多位媽咪, 我依家編緊係motherfarm既行序, 見到入面d show既時間都幾難就下. 想問下如果想睇3:30p.m.剪羊毛果個show(要成30分鐘), 但係架shuttle 4:00p.m.開, 而且個show既地點離出口都幾遠, 點樣可以用最短時間趕返去上shuttle, 有無媽咪知道呢, 唔該.

複式洋房

原文章由 LongRyan 於 08-3-7 13:54 發表
咁多位媽咪, 我依家編緊係motherfarm既行序, 見到入面d show既時間都幾難就下. 想問下如果想睇3:30p.m.剪羊毛果個show(要成30分鐘), 但係架shuttle 4:00p.m.開, 而且個show既地點離出口都幾遠, 點樣可以用最短時間 ...

longryan,
hi,我剛3/3去完返來,
剪羊毛show就系出口附近, 我坐牧場巴士去到是11點幾入去剛開始, 一陣跟住就剪毛, 同埋佢會叫幾個小朋友出去,跟住有羊仔出來比小朋友餵奶, 我囝就有出走, 企系出邊台上羊好乖,直得一睇, 跟住就去左趕羊, 一定要睇,d羊系山上走落黎.., 跟住去"揸牛奶"....
跟住看小豬比賽..又選出朋友出去玩.我囝有出去玩... .
另抱兔等就無去,我囝唔仲意.仲有摘士多啤利...
還有機動遊戲...
入場卷,我之前系lawson都買左先, 會有杯雪糕送.
我個人認為春/夏天去會好靚,會有好多花......

珍珠宮

lauwinnie,

你好, 咁我諗我攪錯左個入口位置, 因為我睇唔明d日文, 可唔可以話比我知近邊到先係入口呢? 咁我咪攪錯晒d程序囉 ? 你有無程序比我參考吓呢? 唔該晒.

原文章由 Lauwinnie 於 08-3-7 15:03 發表

longryan,
剪羊毛show就系出口附近, 我坐牧場巴士去到是11點幾入去剛開始, 一陣跟住就剪毛, 同埋佢會叫幾個小朋友出去,跟住有羊仔出來比小朋友餵奶, 我囝就有出走, 企系出邊台上羊好乖,直得 ...

珍珠宮

呀, 重有野想問, 我睇motherfarm個地圖果到都好大喎, 摘士多啤梨都好遠吓, 點解你可以做到咁多野既? 我編編吓程序都好似唔係好夠時間用咁.

原文章由 Lauwinnie 於 08-3-7 15:03 發表

longryan,
剪羊毛show就系出口附近, 我坐牧場巴士去到是11點幾入去剛開始, 一陣跟住就剪毛, 同埋佢會叫幾個小朋友出去,跟住有羊仔出來比小朋友餵奶, 我囝就有出走, 企系出邊台上羊好乖,直得 ...

複式洋房

原文章由 LongRyan 於 08-3-7 15:36 發表
lauwinnie,

你好, 咁我諗我攪錯左個入口位置, 因為我睇唔明d日文, 可唔可以話比我知近邊到先係入口呢? 咁我咪攪錯晒d程序囉 ? 你有無程序比我參考吓呢? 唔該晒.

...

longryan,
有2個入口, 因為免費巴士系山上, 留意入口,我是坐免費巴士,我有佢地圖/時間表, 等我返去星期一先比你啦,
有個工具可以反翻
http://www.excite.co.jp/world/chinese/

珍珠宮

好呀, 麻煩你星期一send比我.

原文章由 Lauwinnie 於 08-3-7 15:50 發表

longryan,
有2個入口, 因為免費巴士系山上, 留意入口,我是坐免費巴士,我有佢地圖/時間表, 等我返去星期一先比你啦,
有個工具可以反翻
http://www.excite.co.jp/world/chinese/ ...

複式洋房

[quote]原文章由 LongRyan 於 08-3-7 15:50 發表
呀, 重有野想問, 我睇motherfarm個地圖果到都好大喎, 摘士多啤梨都好遠吓, 點解你可以做到咁多野既? 我編編吓程序都好似唔係好夠時間用咁.
[quote]
其實就唔系好遠,因為我睇完晒d野就上返去遊樂場個度食野,
行去搭車, 不過想坐下拖車平日400yen放題, 如果一程就200yen, 不過我只坐了2次,打和無"著"數 ,
士多啤利就入場費200/YEN, 15分鐘, 摘了再計...

珍珠宮

oh, ic. 咁你有無整定schedule先去定係去到見mud先玩mud? 如果有, 可唔可以比我參考吓(些些).

原文章由 Lauwinnie 於 08-3-7 16:05 發表
[quote]原文章由 LongRyan 於 08-3-7 15:50 發表
呀, 重有野想問, 我睇motherfarm個地圖果到都好大喎, 摘士多啤梨都好遠吓, 點解你可以做到咁多野既? 我編編 ...

大宅

Oscar媽

我都係Oscar媽, 因為我個仔都叫Oscar, 不過我仲有個女叫Kobe.我哋都計劃7月去東京, 我見你都應該鍾意麵包超人, 我哋都係喎, 上幾次去都搬唔少返香港. 我諗今次去唔會搬唔多啦, 啲日元又咁貴, 係香港買都差唔多.

原文章由 Oscar媽 於 08-1-4 11:44 發表
我7月去時都想 plan 去 mother farm..
不過真係唔知點去...有冇媽咪去過教下路呀!!

珍珠宮

睛靈勳章

Manve
想問你book 雪月花時有沒有講清楚你兩大一小,因為我怕箱根酒店同東京唔同,要收小朋友$
原文章由 Manve 於 08-1-11 14:12 發表
Hihi, I have been Mother-Farm in early Nov 2007, it was really a very nice place worth to go. pls visit my blog to share with you our day tour to the farm.

http://www.viviko.ctz.hk

pls select ...

複式洋房

原文章由 LongRyan 於 08-3-7 16:11 發表
oh, ic. 咁你有無整定schedule先去定係去到見mud先玩mud? 如果有, 可唔可以比我參考吓(些些).

longryan,
其實我地無編行程, 因為到左先睇挮羊毛(11點幾), 跟住12:30就趕羊(每日只有一傷),跟住就去揸牛奶, 及豬仔比賽(趕羊/揸牛奶/豬仔比賽就在附近),
個時間表星期一SCAN左先比你.

別墅

回覆 #1 Lauwinnie 的文章

hi Lauwinnie,

如果你星期一scan個時間表, 可否email埋比我呢 ([email protected])? 我會四月去個度呀! million thanks!!!!!!!!!!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Lauwinnie,

痲煩你可唔可以 send 埋個時間表比我..
[email protected]

原文章由 Lauwinnie 於 08-3-9 00:25 發表

longryan,
其實我地無編行程, 因為到左先睇挮羊毛(11點幾), 跟住12:30就趕羊(每日只有一傷),跟住就去揸牛奶, 及豬仔比賽(趕羊/揸牛奶/豬仔比賽就在附近),
...

子爵府

oliviapylo,

我係好 like 麵包架!!
我每年都會去日本買架!!
你個 oscar仔幾多歲呀!!

我 oscar 仔 5 歲 lu!!

原文章由 oliviapylo 於 08-3-7 16:20 發表
Oscar媽

我都係Oscar媽, 因為我個仔都叫Oscar, 不過我仲有個女叫Kobe.我哋都計劃7月去東京, 我見你都應該鍾意麵包超人, 我哋都係喎, 上幾次去都搬唔少返香港. 我諗今次去唔會搬唔多啦, 啲日元又咁貴, 係香港買都差 ...

男爵府

Hi Lauwinnie,

可否email埋比我呢 ([email protected])?
我會下星期去呀! 多謝!

longryan,
... [/quote]

複式洋房

原文章由 LongRyan 於 08-3-7 16:11 發表

Longryan,
你比埋e-mail比我一齊send個時間表比你.

Hopeggy11 , Hellomabel,
等陣e埋比你地.

另外motherfram,內仲有遊樂場,

大宅

Lauwinnie,

Thanks for your sharing!

Is the free shuttle bus always available inside the mother farm? or will it has a schedule? Moreover, which package did u buy at mother farm? just the entrance fee or buy together with the tour bus ticket?? and how did you arrange the lunch? eat at the shop or eat fastfood?

sorry for so many questions...

原文章由 Lauwinnie 於 08-3-10 09:30 發表

Longryan,

等陣e埋比你地.

珍珠宮

lauwinnie,

my email : [email protected]

唔該晒.

原文章由 Lauwinnie 於 08-3-10 09:30 發表

Longryan,

等陣e埋比你地.

子爵府

Lauwinnie,

已經收到 e-mail ..
thk !!

Longryan,

等陣e埋比你地.

複式洋房

原文章由 bwm 於 08-3-10 09:59 發表
Lauwinnie,

Thanks for your sharing!

Is the free shuttle bus always available inside the mother farm? or will it has a schedule? Moreover, which package did u buy at mother farm? just the en ...

bwn,
hi,
我地系Lawson,(或者FamilyMart....)先行購入場卷會平d,仲有杯雪糕送,
free shuttle bus要先行預約,因為星期六日會好full,因為我們之前是想星期日去,酒店幫我打去問時已full左, 另有自費巴士去牧埸要成940yen/程(如果無記錯). 如果無預約free shuttle bus, 去到無位系無得上.
因為由新宿去到君津站都要10:31am.牧場巴左就10:40am開...
我地食野就系牧場內有餐廳食, 都幾好味啦....

首頁
34567...13

尾頁

跳至