跳至

首頁
12345...77

尾頁

大宅

3x:

多謝你sunday招待我同希希呀!! 我今日又整咗本書啦. 好有滿足感呀!! 想問上次米妹跳晒舞隻碟叫咩名呀?

bplam & joanne:

想問吓呢, 有次msn時, 話買sesame street的vcd呢, 係咪有啦, 我都有話夾的... 我驚你地數漏咗我呀!! 因為我上次問... 話剛剛先到手... 唔好忘記我呀!!!

萬母)))))))))))))))
有嘢問你呀!!! 請問你幫萬子報咗邊間學校呀?? pm我可以嗎???
仲有呀, 你幾時出嚟見吓呀!!!
  [url=HEIB'S ALBUM]http://www.babyhome.com.tw/luyinhei[/url]

大宅

korg:
個隻disk 叫 fun song factory,
又係0向海防道個間樓上店買0既,
ok 0架, 買啦買啦,
米妹0向入面都學左好多新舞步

YES, 如有時間, DIY 書比小朋友睇好好,
因為佢地會以為自己好勁, 點解書入面D 字識晒0既???
可以加強佢地自信心麻

JOANNE:
你0既解說非常清楚, 明晒

Enson ma:
我就係怕佢食鼻屎,
所以佢一比舊鼻屎我睇,
我馬上討厭 + 驚恐表情大叫 : 好核突, 好dirty呀!! THEN再避開
米妹以為鼻屎真係一樣勁衰0既野,
追住我, 死要high舊鼻屎落我件衫tim @@
(呢刻我寧願佢high 落我件衫, 好過一啖食左)

你妹妹話食小朋友食傷口結焦0既焦!
好恐怖呀!!
以前讀幼稚園(定小學),
有個男同學 勁核突,
佢用個盒仔 儲鼻屎, 仲要周圍比人睇
我仲向老師投訴TIM!
(當時老師心入面, 一定係勁無奈 + 好想大笑0架啦..哈哈)

昊媽:
爬上台仔??
對於米記來說,
呢樣野一定有0架啦! (我一早都預計得到)
不過都係初期先爬,
之後WARN左米記幾次,
佢無引都無再爬啦!
不過我比較PERFER 重身小小,
我就係怕太輕身, 好易反台囉
反開台變左中意反轉張台四腳朝天0甘玩就大獲啦!

[ 本文章最後由 3X 於 08-1-9 09:47 編輯 ]

大宅

3x, Enson 媽
睇完鼻屎已經 依~~~~ 咁,
再睇埋咩食鼻屎, 食焦咁,
係呢一刻, 我胃入面既早餐即刻翻騰, 有的仲想
奪喉嚨而出..... 真係多謝晒你地呀

大宅

korg
sorry 呀! 上次我係月經會解釋左架勒,
實情係的芝麻街碟呢, 我買左 6 隻, 咁本來
想 6 個媽媽夾咁我負責燒啦, 我先發覺我燒
36 隻碟有難度呀 , 所以我就當我自己買晒
6 隻碟算數羅! 同埋, 我都已經唔記得左有邊
6 個媽喇 (計埋我自己)

大宅

enson 媽
曼秀雷x櫻桃按摩ko ? 好, 即刻買!!
係呀, 我都想問好耐架勒, 點樣拍痰呀?
bb 時就可以反轉佢姐, 而家呢? 請指教

原文章由 ensonBB 於 08-1-9 01:44 發表
joanne,
小慈陰公豬law.......
得閒幫小慈拍下痰啦
試下用"曼秀雷x櫻桃按摩ko"啦,
摔完心口摔背脊, 細細力摔慶佢.....
感覺想會條氣通d,
氣管都擴張d ~~
有鼻塞就塗少少係鼻 or 衫領聞到會舒服d

[ 本文章最後由 JoanneChow 於 08-1-9 10:48 編輯 ]

大宅

昊媽
我估唔關仔定女好教的既問題既, 不過係真係
要堅持, 有時要同佢鬥硬頸架, 不過堅持硬頸得黎
唔駛鬧,唔駛惡架! 我 "請" 佢執番的玩具, 我係咁講架:

"小慈, NO! 咁樣倒的玩具出黎會 "爛爛" 架
(小慈已經識講爛爛), 爸爸媽媽踏到又會 "痛痛"
(又識講), 執番佢啦 (又識講執), 黎, 媽媽同你一齊執!"

你睇, 幾好? 又達到我既目的之餘, 小慈連詞語都學多左!
係明愛既校長教我架! 之前我好苦惱小慈學我板面,
語氣又學我鬧佢! 咁我又唔可以唔教, 咁點呢?
校長就話教佢唔需要用惡, 同佢講道理, 佢而家已經
唔係 bb, 聽得明你講野就唔需要用誇張既表情語氣
同佢講野, 反而應該溫溫柔柔咁, 耐唔耐惡一次先有用,
如果唔係佢當你發 up 風! 不過一定要堅持, 次次都要
同一個反應, 小朋友好冇記性 (特別係話佢既野),
佢又會試你底線, 同一樣野, 你一時好惡, 一時又冇話佢,
佢就會當你流既, 唔理你啦! 如果我係你, 見昊昊靜雞雞
倒晒的玩具都好, 到我見到個一刻我都會話佢:

"啊!! 昊昊又倒玩具, "蟻蟻"羅 (又識講), 唔得架,
唔乖架 (識講乖), 執番先!"

屎啦, 我打左咁大版紙, 你明唔明我講咩?

大宅

all,

我終於買到樓,唔駛訓街啦

呢兩個星期日日睇樓,尋晚講價講到牙血出,終於都落0左訂,真係鬆一口氣 最後係買二樓連天台,搴搴同心心呢排都慘,跟住我0地周圍睇樓,好耐冇煮過飯比佢0地食,又冇帶佢0地去公園,今朝帶搴去公園,未見過佢0甘開心,佢0地今晚終於都有餐安落茶飯食啦:loveliness:

大宅

Joanne,
你解釋得咁詳盡,明哂啦,
我都有講道理,用字精簡易明,但一到話一齊執玩具,
佢就當聽唔到,拉佢手一齊執,佢就典地喇....
所以我而家只係畀一細箱玩具畀佢玩,
唔洗執餐死

我都想快d買台,睇左好耐喇....
有無人有ikea膠個款,不過唔係紅色既呀?
99 & c6話唔like紅色(而家得番紅色咋),
唉,唔通等到有出其他色先買咩,吹脹:evil:

男爵府

我睇果刻係食緊lunch囉!
細少都試過挑左舊大鼻屎出黎, 不過我既反應係好冷靜地拎張紙巾比佢包住, 之後叫佢自己拎去掉落垃圾桶, 之後再幫佢洗手!:lol
之後我都見佢會自己拎紙巾抹鼻, 之後掉落垃圾桶, 不過跳左洗手環節!

原文章由 JoanneChow 於 08-1-9 10:38 發表
3x, Enson 媽
睇完鼻屎已經 依~~~~ 咁,
再睇埋咩食鼻屎, 食焦咁,
係呢一刻, 我胃入面既早餐即刻翻騰, 有的仲想
奪喉嚨而出..... 真係多謝晒你地呀

男爵府

恭喜晒!
好想去妳天台BBQ呀, 等妳呀!

原文章由 EvaLam^^ 於 08-1-9 13:14 發表
all,

我終於買到樓,唔駛訓街啦

呢兩個星期日日睇樓,尋晚講價講到牙血出,終於都落0左訂,真係鬆一口氣 最後係買二樓連天台,搴搴同心心呢排都慘,跟住我0地周圍睇樓,好耐冇煮過飯比佢0地食,又冇帶佢0地 ...

大宅

1 月黎經

日期: 2008年1月25日(星期五)
地點: 待定
食咩: 韓燒

報名:
1. Joanne

大宅

EVA
鄧你好高興
真係叻架你! 又精明, 好野

大宅

好呀,去韓燒,我鍾意呀!!!
我上次去cwb利舞台間新羅保,好正呀!
你地可以考慮下!

1 月黎經

報名:
1. Joanne
2. Bplam

別墅

謎語

哈哈)))
熙熙前晚俾左個謎團我同c6估,
睇下你地估唔估得中

我同c6前晚食飯時,
熙熙指住放o係櫃頂果堆食物,
然後大叫: 伯伯魚魚!伯伯魚魚!
你地知唔知佢想要mug 野吖?
(提示: 大人細路都啱食gei.)

別墅

男孩的媽媽請留意

熙熙的"啫啫"最近一個星期都紅紅地,
我以為係天氣乾燥所引起gei 爆擦,
所以就叫工人幫佢搽一d花士令,
點知搽極都無咩起色,
於是就叫c6同佢去睇醫生啦!

醫生話可能係d皮包住,
洗唔到裡面,
所以有d菌"偶"住在,
有輕微的發炎,
好在尚算初期,
只需要塗些藥膏就可以了.
如果嚴重的話,
要即刻入院割架

醫生又話呢種情況好普遍,
大家要小心d留意下,
沖涼時,
久唔久都要幫佢地反出黎洗下呀!

男爵府

我今日至提起新羅寶!
係好正架, 我好掛住佢地個辣窩呀, 勁好味! 仲有牛勒骨呀, 正! 不過都唔平架! 好似美麗華商場都有分店! 如果多人唔知要唔要到間房呢?!
大家再比d建議啦!

原文章由 bplam 於 08-1-9 17:39 發表
好呀,去韓燒,我鍾意呀!!!
我上次去cwb利舞台間新羅保,好正呀!
你地可以考慮下!

1 月黎經

報名:
1. Joanne
2. Bplam ...

男爵府

1 月黎經

報名:
1. Joanne
2. bplam
3. GaryF

男爵府

我估係麵包, 因為可以要黎餵魚, 熙熙呢期鐘意餵魚呀嘛!

原文章由 VVLau 於 08-1-9 18:04 發表
哈哈)))
熙熙前晚俾左個謎團我同c6估,
睇下你地估唔估得中

我同c6前晚食飯時,
熙熙指住放o係櫃頂果堆食物,
然後大叫: 伯伯魚魚!伯伯魚魚!
你地知唔知佢想要mug 野吖?
(提示: 大人細路都啱食gei.) ...

男爵府

咁係咪因為熙熙包皮過長呢? 醫生有無話要割呀?
我又無發覺大細少有過長問題喎, 因為我"劣"唔到有多餘皮出黎喎, 所以我通常都係成條洗, 唔駛反, 因為無皮可反!
希望熙熙快d無事啦, 佢有無覺得痛要成日去攪呀?
不過我會問下粉腸天氣乾燥果度會唔會爆擦先, 我要買定花士令比佢搽呀嘛! <==真係比妳笑死!

原文章由 VVLau 於 08-1-9 18:16 發表
熙熙的"啫啫"最近一個星期都紅紅地,
我以為係天氣乾燥所引起gei 爆擦,
所以就叫工人幫佢搽一d花士令,
點知搽極都無咩起色,
於是就叫c6同佢去睇醫生啦!

醫生話可能係d皮包住,
洗唔到裡面,
所以有d菌"偶"住在,
有輕 ...

大宅

少媽,
實惠加貼紙, 咁都諗到, 留番比你la!!:tongue:
詠詠叫所有火車都係"默默士"咁叫ga,
有時都會答啱"火車"2個字gei!
可想以知佢like thomas gei情度!!

3x, joanne姐姐,
我未諗到書架放邊ga, 不過放書嗰籃己經爆咗,
床頭仲有一疊書仔, (氹訓用)!!
抺鼻呢家嘢, 有我呢個超級鼻敏感响度,
日抺夜抺, 詠詠一早識咗, 呢排仲識埋"呻"鼻tim!
勁無 ???
小慈食葯咁乖ar, 叻叻!!!
我依家仲要同詠詠打哂交咁!! 所以千其唔好病ar!!

all,
匯報訓練詠詠訓覺情況:
我地仍然等詠詠訓到好林先將佢轉入床仔,
依然係半夜醒要過返床, 好奇怪, 第一次係可以則樽水比佢,
再訓過, 但第二次佢必定要過床先肯收聲再訓,
噚晚攪笑在, 佢指住訓响床到gei c6, 係咁叫daddy,
佢唔係想daddy呵返佢, 原來佢話c6有得同我訓,
佢無份同我訓, 所以呷醋!

首頁
12345...77

尾頁

跳至