跳至

首頁
34567...77

尾頁

男爵府

咁搞野! 不過個音又真係幾近似喎!:lol
依家我已經識聽細少既bb話架啦, 幾乎佢講乜我都估到, 所以無嘢可估, 勁呢?!

原文章由 VVLau 於 08-1-10 17:08 發表
少媽,
完全唔關d魚魚事架!
伯伯魚魚原來係 Papa Jelly,
c未?!?!
都係工人講, 我同c6先恍然大悟咋.
呵呵呵)))真係好好玩....

男爵府

小慈好搞笑呀! 一臉認真咁, 幾時開班授徒先?:lol
點解依家個post有埋畫面出咁正既? 係妳攪嘢定BK新嘢呀? 等我都快啲拍返段片上嚟先!

原文章由 JoanneChow 於 08-1-10 09:54 發表
all
小慈之所以咁快順番條氣, 全靠佢咋

XREyb2axY5Y
去片~~~
http://www.youtube.com/watch?v=XREyb2axY5Y

別墅

少媽,

細少開始對小朋友有興趣,
咁你要同佢去多d小朋友的地方啦
一係唔使番pg的日子,
叫婆婆同佢去多d公園啦

joanne,

小慈好攪笑呀

3x,

保嬰(單) 當飲品 ???? ?-( ?-( ?-(
你溝幾多水比米妹ga ??
我溝好少.........約10ml 度,
好似唔溝得太多wor

vv,

我真係比你個(爆擦)笑爆咀
究竟你當時有無問醫生係咪爆擦?

呢排同enson沖涼洗佢何b仔,
佢都叫"痛痛", 但睇過有無紅wor
唔知你地d 囝會唔會咁?

問99 enson 算唔算包皮長,
佢竟然話唔識睇 ??? (佢生左 3 個都係仔 )
c6 細過都割過包皮啦,,,,
點解會唔識睇 ????

[ 本文章最後由 ensonBB 於 08-1-11 00:49 編輯 ]

大宅

enson 媽
錫晒你!!!! 你知唔知我近排 search
呢的網站 search 都發癲呀
小慈晚晚都拉我入房開電腦俾佢聽個 56 首 flash,
佢又聽到厭厭地, 一開個首歌佢唔 like 就 "彈歌" !
拉我隻手去 mouse 度, 示意我 click 下一首!
幾慘呀我! 而家好羅, 有新野俾佢睇喇!!
我 search 得咁辛苦都搵唔到, 你係邊度 link 番黎架?
錫晒你

原文章由 ensonBB 於 08-1-11 00:22 發表
All,

53本網上英文發音小書

http://www.hellofox.com/read/Sbody.html
http://www.hellofox.com/read/Sbody-1.html
http://www.hellofox.com/read/Sbody-2.html
http://www.hellofox.com/read/Sbody2.html
http:// ...

別墅

vinci,

enson 都試過幾次半夜無端勁喊 :-( :-(
又係合埋眼, 好似仲zz緊咁但就喊到好勁,
我都係出廳比佢玩陣,
就即刻收聲, 好似無事發生一樣 ?-( ?-(

餵藥問題 ??? 其實d藥不知幾好味又甜 ....
我諗多數都係形式&方式問題,
我諗真係要樣樣都試下,
睇下邊樣岩詠詠 ??
可以學下少媽個招,
又或者用匙更/ 飲筒/ 針筒比佢自己"禁"/ 飯碗/ 奶樽蓋,
同佢你一啖我一啖/搶住食/同公仔一齊食/讚佢/要脅佢(用心愛物),
咩都try下啦,
不過唔知得唔得wor
因為enson用針筒食得好好, 唔使煩
當然加強抵抗力, 少d病最好啦,
唔病就唔使食藥了

別墅

各位,

我想問下你地收左水費單未????
今期水費單竟然係 $1,379.10
(29/8/07 ~ 28/12/07)
c6 阿哥2公婆住都係話交 $50,
我聽日就打去"水務署"投訊,
有咩可能ar

上期交 $771 都經已好貴,
再之前唔知幾$,
呢d野一向c6交開,
一直我都無咩留意,
直至今期要咁cccc貴

別墅

各位,

我想問下你地收左水費單未????
今期水費單竟然係 $1,379.10
(29/8/07 ~ 28/12/07)
c6 阿哥2公婆住都係話交 $50,
我聽日就打去"水務署"投訊,
有咩可能ar

上期交 $771 都經已好貴,
再之前唔知幾$,
呢d野一向c6交開,
一直我都無咩留意,
直至今期要咁cccc貴

複式洋房

小慈
你簡直就盡得太極張三豐嘅真傳呀~~~掂!!

(唱)
風中柳絲舒懶腰 幾點絮飛飄呀飄
誰能力抗勁風 為何梁木折腰
柳絮卻可輕卸掉

於世上 也知顛沛沒能料
傲然笑 冷觀得失感玄妙

風驚雨急自巍立 扁舟也可度汪潮
以柔力撥千斤 淡然隨遇變招
雨後紅日千裏耀

VV
等我仲以為熙熙係話「鮑魚」tim!! :mrgreen:

男爵府

有呀, 好彩我有個年青力壯兼開通既好媽咪, 不辭勞苦咁幫我揍大兩個仔! 仲要係揍得好enjoy果隻! 依家除左幫我帶細少去playgroup, 仲會差唔多日日帶佢去公園或playroom玩, 所以細少玩滑梯先咁叻之嘛! 又會幫我訓練佢講野, 戒片等...總之"世上只有媽媽好"啦! 所以我覺得細少自理能力好強, 佢會自己食飯(係乖乖地同我一匙匙咁食晒碗飯而唔玩飯的, 仲要唔夠飽時叫我裝多d飯比佢食, 要剪埋雞翼送飯! )~~會自己去廁所拎毛巾抹咀~~會無啦啦企在坐廁前講比人知佢要痾尿~~會自己話好熱就除褸~~會自己入DVD睇...等等, 而且佢都算幾自律, 會聽人講野, 又唔會越叫越走叫唔聽 (當然有時會發脾四啦!), 所以我覺得佢真係返唔返N1都無所謂, 只係要加強佢既社交能力及學習群體生活, 所以playgroup已經好有幫助了! 第時留返上K1時至真真正正去學知識囉, 不過依家我都開始比大少K1既書比佢當圖書咁睇, 教佢讀書, 培養佢睇書既興趣, 總之按部就班慢慢黎啦!

原文章由 ensonBB 於 08-1-11 00:44 發表
少媽,

細少開始對小朋友有興趣,
咁你要同佢去多d小朋友的地方啦
一係唔使番pg的日子,
叫婆婆同佢去多d公園啦

joanne,

小慈好攪笑呀 ...

男爵府

vincisze,
係呀, 增強抵抗力真係最重要, 妳真係試下比黃色既"伯伯魚魚" 比詠詠食啦, 妳自己都可以一齊食架, 真係掂架! 大細少同我依家都係早晚一粒(黃/粉紅各一粒), 真係頂得下喎!(佢地聽唔到!)

ensonBB,
我幫細少沖涼洗何B仔時, 佢係會笑淫淫咁望住我笑, 無痛苦既反應喎, 只有enjoy既表情囉!:

大宅

少媽,

你就幸福啦,有個好媽媽,
又識得幫你湊仔,又教仔,
真係羨殺旁人!

我幫細少沖涼洗何B仔時, 佢係會笑淫淫咁望住我笑, 無痛苦既反應喎, 只有enjoy既表情囉-----> 我立即幻想出細少淫賤個樣,妖,好淫呀!!!::tongue:

joanne,

小慈d真功夫真係勁呀!

少媽,enson 媽,vinic,3x,

柏弦仔又係好怕食藥,
我已經試左你地所有提出食藥既方法,
都係唔鍾意,
每次佢病,我就好煩惱,
因為要餵佢食藥.
餵佢食藥真係好似打仗咁,
佢有時食完之後,可能好唔鍾意,
仲會自己咳到嘔,真係俾佢激c!

佢唯一接受既方法,就係將d藥放入奶,
如目混珠,但佢都好鬼醒,
如果放得太多藥入d奶度,
佢會認得,唔願意飲,
又或者有時唔可以將d奶飲晒,
所以我真係好怕餵藥呀!:-( :-(

[ 本文章最後由 bplam 於 08-1-11 09:30 編輯 ]

大宅

少媽,
我完全feel到你gei感動ar!!!:D
細少, 你都要加油ar!!!:)

大部份餵葯方法都試過, 針筒、匙更、奶樽,
我地連葯都呢埋唻"針", 唔比佢見到,
但係佢feel到我地想捉住佢,
就已經發爛, 葯都未唻已經起勢bo口水 ,
上次無計可拖之下, 問e生溝落奶奶到都可以,
最後都係呃佢唔到, 2痰即刻比番個樽我,
話知自己肚餓, c口唔飲 !!
佢精過乜ar, 見奶樽d嘢唔係水同奶,
係其他顏色gei嘢, 佢就唔飲ga!! 所以飲湯要用杯飲,
要我地飲比佢睇, 佢先會飲, 都唔知點解會咁gei!!

"伯伯魚魚"黃色好d咩, 我仲買咗粉紅色tim,
講開我都好感動, 噚晚我比"伯伯魚魚"佢,
我通常會比成盒佢, 叫佢自己攞一粒出唻食,
一向佢都唔肯share比我地食, 我地問佢攞,
佢一定擰轉頭話唔好, 噚晚竟然肯餵哂婆婆, 我同c6,
佢自己先餵自己食!!! 開心到我ar!!!!:loveliness:

大宅

訂旅遊package

all,

我想下你地有無相熟既agent 都可以訂國泰假期package呀,
因為我黎2日打左好耐電話去國泰假期,
都話busy,無人聽呀!

thank you

大宅

joanne & all:

你可能miss左我之前個post啦!
我之前都po過幾個on line kids site ,
入面都有nikki個d online book, 同埋勁多其他野, 睇到你吾睇..cccccc
我再po啦, 無胃你攪得0甘辛苦啦!

http://www.magickeys.com/books/

http://www.schoolexpress.com/fws/sub_cat2.asp?cat=LanguageArts&sub_cat1=proofing

http://www.factmonster.com/

另外有個整雜誌封面0既site,
好好玩呀!
www.magmypic.com

enson's ma:

吾知呀!
我地總之當用粉開果汁0甘,
開足一杯補嬰單飲品比米 慢慢噗囉..哈哈哈,
其實開10ml水+ 補嬰單 vs 開一杯水+補嬰單 原理係吾係一樣呢?
都係飲左落肚??

我地之前用10ml 水開, 米記食完會追住仲要食@@
吾夠喉wor ..唉~~

vincisze :
same same呀))))
之前又係try過為左方便d , 將d 藥加入奶度,
米又係飲2野 分到有藥, 成支奶都吾肯食呀)))
浪費晒!!! 吾通d 女 係難厄d?????

大宅

bplam,
give me 5!!! 我極明白你感受,
我地2個bb一樣咁怕食葯,
我依家會叫婆婆唻, 餵埋佢食餵先好走,
我地2公婆餵一定嗌交, c6覺得好陰公ma,
我又覺得唔食葯又唔好, 我都頂硬上咋,
你估我唔心痛咩!!!:tongue:
詠詠未去到用咳到嘔呢招(佢聽唔到),
佢知道一食完就會即刻收聲灌水, 呢樣我都安慰d!!

3x,
詠詠今次應該唔係病, 佢已經無任何病gei積象,
不過我落咗order叫姨婆灌佢食保嬰單,
睇下係咪可以安神定經la!!
因為佢噚晚訓覺又發癲, 一熄燈知道要訓就喪喊,
平時佢好乖ga ma, 一熄燈就訓低, 自語自言, 唱下歌仔,
飲下奶/水咁就訓, 呢2晚間直恐怖,
一時話熱話痕, 脫剩一件又"r"埋又唔高興,
一時又話要被, 比到佢又唔鍾意, 又young開佢!!
又話返姨婆到, 又話要去煲湯(=玩煮飯仔)!
我聽到樓上樓下有人"山"窗tim la,
c6頂唔順, 鬧咗佢2句, 佢先cc地氣伏响我心口飲泣,
泣泣下又話要奶奶,
c6就去開(其實佢熄燈前已經飲哂一支la),
未開到返唻已經喊到攰而訓返!!

大宅

vinci 妹
我懷疑詠詠唔係病, 係熱
呢幾日回暖, 你係咪仲係俾厚被佢呀?
尋晚先恐怖呀, 又熱又濕, 幾想開冷氣呀!
我估詠詠係 feel 到天氣唔同左訓得唔夠舒服
發爛渣掛? 當然佢係嗲你, 知你錫佢所以要你
又呢樣, 又個樣啦! 你咪試下開冷氣, 睇下
佢係咪 "拍" 一聲訓著?

大宅

enson 媽
水費過千 邊有可能呀? 如果唔係你
工人幫你倒水, 就一定係炒錯標啦! 你打左
去投訴未呀? 打左先, 穩陣的呀!

3x
唔該晒! 小慈好奇怪呀, 都係用電腦睇,
但佢一定要聽歌呀 暫時都冇興趣睇
online story..... 不過我已經 save 起左條 link
架勒, 遲下又再試, 唔該晒你地呀, 有好野記住
公諸同好下, 乖

all
張三豐? 郭家拳法? 開班授徒? 你地真係識講笑
(qk, 你首歌我唔曉唱呀 唔該你清唱
1 次 post 上 youtube 教我下 )
我地的 b 而家 20 個月, 開始踏入好玩時間, 教咩都識,
又咩都肯學, 又識的唔識的, 真係好好玩呀 :loveliness:
"伯伯魚魚" 又爆拆, 俾你地笑死

[ 本文章最後由 JoanneChow 於 08-1-11 11:54 編輯 ]

大宅

愛人
都話細少慢熱架啦! 而家咪安樂晒羅 :loveliness:
你真係乖, 成份 report 打晒出黎俾我地睇!
果然係打字高手! 另外你個 pg 真係好掂呀
觀察入微, 分析詳盡, 老師好抵錫! 你得閒買的
朱古力俾老師食啦, 佢地做得好辛苦架!
亦都要孝順你媽媽! 真係世上只有媽媽好呀!
好人有樣睇架! 你媽媽成個樣都好慈祥, 成日笑
咪咪, 好和藹可親呀~~ 講到我都想錫佢一啖添

post link 有畫面出型呢 有個高人指點我架!
不過程序都幾複雜, 你俾條 link 我我同你整啦!

大家都 post 啦, 真係幾好玩! 連小慈成日都搶
我相機唔俾我影佢我都影到, 冇奶油你地影唔到既!
快的 post 的攪笑野出黎, 大家開心下!

大宅

PG收錢消息

已經有資料要入錢啦,
我email 左比大家,
火星媽 我無你update email, 請pm你的email add 給我.

日期 :
1月20日 & 27日
2月17日 & 24日
3月2日 & 9日
(all sun)

時間 :
3:30 - 4:30PM

地點 :
試堂個度(佐敦恆豐後面)

堂數 : 6堂

費用 : $150 PER ONE LESSON (total : $900)

1. 3X
2. 可晴媽
3. 昊媽
4. ENSON 媽
5. KORG
6. Dor Dor
7. 火星媽
8. VV Lau

P.S. 人數已夠(需要雙數), 無得再加人.

[ 本文章最後由 3X 於 08-1-11 12:48 編輯 ]

男爵府

愛人,
我順便要將份報告post去babyhome嘛, 所以咪咁乖囉! 我都覺得勁抵, 一個月先比$680/8堂, 仲要個個月有本評估簿, 有埋幾張上堂相, 仲要加埋註解添, 不過d相質素較差囉!:lol
為左班導師姐姐有糧出, 我已經幫佢地宣傳晒架啦, 連芯儀都返緊下午班啦, 好過請佢地食朱古力啦! 不過佢地d堂好爆架, 我樓上個妹妹仔等左幾個月都未有位呀!
我已經好孝順媽咪架啦, 如果妳問佢邊個仔女最孝順, 我一定sure win! 黎緊我地可能會一家四口去旅行, 我一定要請埋佢去啦! 佢開心時我更加開心, 有人幫手揍!:lol

bplam,
妳諗住去邊呀? 北海道? 希媽會唔會識人呀?
我依家仲諗緊去沙巴好, 定坐迎風海洋號好, 有d行程係去沖繩同台灣架, 如果夏天去沖繩游下水都好喎, 又在香港出發, 唔駛怕搭飛機既問題, 正呀! 所以仲考慮緊! 不過咩都係假, 要的起心肝申請左大細少既passport先!
妳唔駛想像細少個淫樣啦, 我一於幫佢沖涼洗何B仔時拍低佢個大特寫比妳睇啦! (唔好心邪呀, 係個頭既大特寫咋! )

首頁
34567...77

尾頁

跳至