跳至

首頁

尾頁

大宅

這個英文course好多人都推介,我都打算俾bb係08年尾讀(足2.5歲), 好似早左d同大家講! 
但他們通常安排weekday上午開班, 而且每次只開一班.bb今年8月開始返n1上午班,恐怕咁既時間參加唔到.故想問下有冇bk媽咪有興趣,如果人數有番咁上下(max. 12 child), 太約我們0606bb今年9月便可要求他們考慮開sat/sunday班啦!

reference:http://www.britishcouncil.org/zh ... -kindergarten-3.htm

幼兒英語課程
幼兒英語起步班(BSE)及幼兒低班至高班(K1-3)
幼兒英語起步班及幼兒低班和中班均於本會專為幼年學員設計的幼兒英語學習中心上課。中心劃分為多個特定興趣區域。每一範疇均包含富啟發性及恰當的素材給小朋友選擇, 以及於遊戲和提升語言發展中逹成他們的意思。

我們提供以下課程:

幼兒英語起步班

適合兩歲半至五歲幼兒報讀,利用英語作為溝通語言幫助你的子女全面發展。幼兒在遊戲和歡樂氣氛中學習英語,仿如自然地學習他們的第一語言。幼兒與生俱來便有好奇心和跟別人溝通的渴望,這都有助於他們的語言發展。

本課程讓幼兒在歡樂的氣氛下互相交往,與朋輩一起玩耍,在老師指導下進行集體活動,還有唱遊和講故事時間,是一種極為理想的語言學習環境。所有指導和溝通都以英語進行,由以英語為第一語言並具備幼兒教學資格和經驗的老師負責。本課程並非單純的語言課程,而是一個「內容與語言並重」的課程。

如有興趣到時一起報讀,或有任何意見,可pm我!

大宅

i'm interested too. The course seems offering am and pm class.
原文章由 bb媽咪grace 於 08-1-6 17:28 發表
這個英文course好多人都推介,我都打算俾bb係08年尾讀(足2.5歲), 好似早左d同大家講! 
但他們通常安排weekday上午開班, 而且每次只開一班.bb今年8月開始返n1上午班,恐怕咁既時間參加唔到.故想問下有冇bk媽咪有興趣,如果 ...

大宅

好開心已經有3個媽咪pm我有興趣到時一齊報讀!
jackiejones,我留意左2個terms,佢地都係開weekday上午. 我估佢地每次都會根據自己學校課堂安排,再決定將呢個班的開班時間啦! 因為我見佢地都有假設SAT開班的上午時間表(9-12nn)
另課堂通常安排金鐘上. 我覺得個度環境好舒服,好岩俾小朋友去玩.
我明日會打去問下再報告給大家啦!

大宅

Thanks in advance.
原文章由 bb媽咪grace 於 08-1-9 18:01 發表
好開心已經有3個媽咪pm我有興趣到時一齊報讀!
jackiejones,我留意左2個terms,佢地都係開weekday上午. 我估佢地每次都會根據自己學校課堂安排,再決定將呢個班的開班時間啦! 因為我見佢地都有假設SAT開班 ...

大宅

各位媽咪, 唔好意思現在才有時間覆大家有關英國文化協會的回覆!
根據學生辦事處講, BSE呢個course係只有少數有資格的老師任教. 每次開辦前都是由有關老師安排數個可行的時間, 再配合整個學院課室的安排來決定舉辦時間.
故就算我地有幾個人想報讀, 都不能影響開班時間.
在此再三多謝咁多有興趣的媽咪pm俾我!

大宅

Thanks. that means we can do nothing but just choose the one with suitable time slot for ourselves.
原文章由 bb媽咪grace 於 08-1-17 12:13 發表
各位媽咪, 唔好意思現在才有時間覆大家有關英國文化協會的回覆!
根據學生辦事處講, BSE呢個course係只有少數有資格的老師任教. 每次開辦前都是由有關老師安排數個可行的時間, 再配合整個學院課室的安排來決定舉辦時 ...

首頁

尾頁

跳至