美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

Re: 我終於參加左米絲洛!

係呀, 白素

戰況如下 :

早餐 : 3塊方包+1片低脂芝士+脫脂奶1杯
午餐 : 4塊方包+1罐鹽水吞拿魚+烚菜2bowl+水果1份
下午茶 : 2塊方包+1片火腿
晚餐 : 4塊方包+1片火腿+蛋1只+無糖豆漿1杯+水果1份

昨天試左啦, 仲頂得住, 仲要繼續努力2日!!

伯爵府

好媽媽勳章

多利是...
好多野食下喎...
你個餐單編號係幾多呀?
(聽說個號碼代表果個餐一日吸收的卡路里數量)
我現在食m1750

水晶宮

ABCD媽咪

下?? 而家呢個3文治餐單叫SW, 但我之前食開個餐單叫M2360 bor!!

伯爵府

好媽媽勳章

多利是
你今日仍sw餐嗎?
我今日用d份量去做餃子
菜多肉少無鹽....怪怪的
哈哈哈

水晶宮

ABCD媽咪
係呀, 我今日仲SW緊, 要SW埋聽日, 我今日中午無食鹽水吞拿魚; 我買左smoked 三文魚夾; 好味好多架; 但就貴d d;
Cheers!!

ABCD媽咪 寫道:
多利是
你今日仍sw餐嗎?
我今日用d份量去做餃子
菜多肉少無鹽....怪怪的
哈哈哈

大宅

多利是

你個SW 餐有幾多calories 架?如果係我就arm 晒,我鍾意食包。
Elina

水晶宮

hi, elina

我唔知sw餐有幾多calories, 但我需要既calories同您需要既係唔同; 因為唔同年紀; 唔同身高體重等等; 會需要唔同既calories, 個營養師會跟據呢d資料幫您設計餐單o 跟據ABCD媽咪既理論; 我之前食開個餐單; 係M2360; 即係2360 calories, 但3文治餐單; 只有寫SW; 所以我都唔知幾多calories.

不過可以肯定既係; 如果淨食包; 油份既吸收一定減少; 再加埋介左甜; 一定瘦得到o

我都好鍾意食包; 今日發覺原來煙3文魚夾麥包係好好食架~正!!

elina 寫道:
多利是
你個SW 餐有幾多calories 架?如果係我就arm 晒,我鍾意食包。

伯爵府

好媽媽勳章

doris
哈...出事啦
我明天要食egg diet餐
早餐)一片麵包,兩隻拾蛋白,低cheese一片
午餐)一片麵包,一隻拾蛋連黃的,拾菜兩碗,
下午茶)一片麵包
晚餐)兩份五榖,兩份肉,一份菜,一份生果

嗚...我明天點過好呀

大宅

多利是

噢,thx,我諗我需要'gei 'calories 一定比你少(年紀大d需要少d)
Elina

大宅

點解你話出事gei?好難食得飽定係你覺得會好飽?

ABCD媽咪 寫道:
doris
哈...出事啦
我明天要食egg diet餐
早餐)一片麵包,兩隻拾蛋白,低cheese一片
午餐)一片麵包,一隻拾蛋連黃的,拾菜兩碗,
下午茶)一片麵包
晚餐)兩份五榖,兩份肉,一份菜,一份生果

嗚...我明天點過好呀
Elina

伯爵府

好媽媽勳章

elina...
因為會好肚餓...不過好彩一日only
因為經期來...才要食呢個

大宅

ABCD媽咪

呢d 可以補充鐵質呀?
咁,d餐單係米成日唔同架?米記一次俾幾日餐單呀?麻成日要去。

ABCD媽咪 寫道:
elina...
因為會好肚餓...不過好彩一日only
因為經期來...才要食呢個
Elina

水晶宮

elina

我唸所需calories未必只關年紀事; 您平時食開幾多野呀; 個人幾重呀...等等; 都要計算在內o

ABCD媽咪

下! 點解您食咁少野既?? 我唸我而家係熱緊身咋; 遲D都要好似您咁架啦

伯爵府

好媽媽勳章

eline
佢地每次比幾日的餐單架乍
一個星期要見兩到三次
如果無成積...或特別的日子就有呢d特別餐

doris...我搞錯左d野
原來蛋白餐唔係經期食的
頭先我打比營養師...我告訴她開始肚痛
她就改比一個雞比經期餐我...哈哈
明天有雞比食

大宅

呵,咁得意gei!

[我告訴她開始肚痛
她就改比一個雞比經期餐我]

想偷下師都唔得咯,都唔明咩原理?
Elina

伯爵府

好媽媽勳章

ELINE...
哈哈哈...有時我也唔明架
不過...定理就係...先用高食量的餐開始減
如果有成績見到就keep住用的
如果無成績就會減份量和加運動量
而女性經期的就會用去水腫的雞比餐
我肚痛而打比她...係因為她曾向我提過..
呢個經期餐係要月經前谷肚痛食的

民房

elina

我每有特別餐單都會向營養師偷師, 問個餐單有咩作用.

雞脾餐既道理跟食肉減肥法/無糖減肥法一樣, 個餐單主要係多肉, 少/無澱粉質. 因為經期前身體可能有積水, 食雞脾餐既作用係高蛋白飲食令身體排走水份.

但這餐單長期食係對身體是無益的, 通常營養師只會叫你食一/兩天, 就要食番其他營養均衡既餐單.

可參考以下關於食肉減肥法連結:

CLICK HERE 減肥謬誤逐個捉

CLICK HERE: 吃肉可減肥﹖

elina 寫道:
呵,咁得意gei!

[我告訴她開始肚痛
她就改比一個雞比經期餐我]

想偷下師都唔得咯,都唔明咩原理?

小雲女

別墅

我下星期1-3要食三文治餐啦!!!! :lol: :lol: :lol:

多利是, 點解你可以食13塊咁多架????? 我只可以食9塊咋!!!!早上2塊, 中午4塊, 晚上3塊!

今日去msl, 上磅只輕左1.5磅...繼續努力!

不過, 我唔知係唔係好耐無做運動, 依家成日行, 右邊背部pat pat對上果位好痛...營養師叫我抖抖先...其實有少少開心(可以偷賴!) 但又怕前工盡費...

大宅

小雲女

經你一解,明晒!

不過我E家就係用緊最唔健康gei 減肥法,我係想好快見到成績0個種人0黎架。

我之前都上網睇過晒,到最後都係揀左呢條路,不過我唔會長期用,待有成績後就學下米記gei 營養原理去keep 住。

講就講得易 ,人地賺得你地錢邊有咁易俾我睇下就識丫,至在大家都係同志(減肥),麻睇多d,知多d囉,好似講左好多廢話tim。
Elina

伯爵府

好媽媽勳章

mrs fong
好好成績呀...加油呀....
運動痛...我開頭也係呀..
不過在忍到的程況下keep住做...
做多幾日...鬆左就唔痛
因一開始做...肌肉收緊痛

首頁

尾頁

跳至