想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

我想問你地提及的IVF同埋D仔係乜黎GA?
致成不育有咩因素,有邊個西E好介紹?
謝謝!!!! 我朋友只是29 YEARS 炸 (我真係幫朋友問.)

別墅

D 仔係排卵條, 係check 住自己幾時會排卵, 再配合dodo, 那便可捉緊受孕的機會! (但當然唔係一定會受到孕啦!)

而IVF 係人工受孕, 係抽女性的卵子出梨, 用醫學令卵子與精子結合後放回母體著床!

不育的原因實在有太多因素了, 數之不盡!

你朋友是否試了超過一年亦未能懷孕? 如果是, 她可以找一個婦產科醫生看看!

希望幫到你! :-P

珍珠宮

補充一下, 通常唔會咁快做ivf的

1. 先去婦產科或不育科check(如已試超過一年, 建議睇不育科)
2. 做各樣的檢查以知道問題在哪裡(例如驗血驗精驗輸卵管等等)
3. 先食幾個用排卵丸自己試下先(請不要自己去藥房買, 因為醫生開會安全d)(呢個時候可以加埋用d仔測下幾時排卵)
4. 排卵丸都唔成功, 就要試下iui了(打排卵針谷大同谷多d卵子, 然後一直隔幾日keep住照超聲波, check下d卵子夠大未, 夠就打破卵針, 然後計好日子時間放精子, 通常會洗精, 洗走不活潑的精子, 等成功率高d)
5. 再唔得, 就要做ivf了~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

洋房

回覆 #1 小寶貝兒 的文章

我都有朋友曾不育,話老公吾夠......
後來吾知食左d營養食品半年後,
就有左個仔呀
洗唔洗幫你問佢秘form

別墅

可唔可以俾我呀我都試左好耐都未bingo呀,可能本身身體唔好!!

原文章由 LiYeeMan 於 08-1-8 02:34 發表
就有左個仔呀

珍珠宮

回覆 #4 LiYeeMan 的文章

多謝你呀~
不過而家我開始左iui, 唔敢食其他野住呀~
到時若touchwood不成功再問妳丫~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

大宅

我亦想要秘方, 可否E-mail to [email protected]

Thanks

原文章由 LiYeeMan 於 08-1-8 02:34 發表
就有左個仔呀

首頁

尾頁

跳至