興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 googoo 於 08-1-8 12:06 PM 發表
最慘係佢又唔識講,淨識喊,係咁用塊面“卒”落你件衫度:-(:-(

個個鍾同佢搽下lotion喇...

大宅

報到
(開咗新版都唔知 tim )

子爵府

好媽媽勳章

我部350d摞左去canon整喇, 話供電比部既塊板燒左, 折完整6百幾蚊. okay喇, 開心晒

大宅

想問吓如果去 5 日泰國, 帶咩鏡好

侯爵府

原文章由 KnN 於 08-1-8 12:32 發表
我部350d摞左去canon整喇, 話供電比部既塊板燒左, 折完整6百幾蚊. okay喇, 開心晒

咁就好啦~ 唔洗煩~:loveliness:

侯爵府

原文章由 Small_Cloud 於 08-1-8 12:32 發表

我個時拎d80+a16+sb800

大宅

原文章由 stephenietam 於 08-1-8 12:41 發表

我個時拎d80+a16+sb800

nie nie ma,

a16 個 range 係幾多? 同埋 d80 係咪都係 x1.6 嫁

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 Small_Cloud 於 08-1-8 12:32 PM 發表

1755已經好夠喇.

a16咪1755law .

大宅

原文章由 KnN 於 08-1-8 13:06 發表

1755已經好夠喇.

a16咪1755law .

好, 就咁決定 40d + 17-55 + 500DG 閃 :) 本來考慮帶唔帶 10-22 同 小小白 (成日驚到時想用又冇帶 ), 但驚帶咗又唔用, 仲要長期跟身

侯爵府

原文章由 Small_Cloud 於 08-1-8 12:47 發表

nie nie ma,

a16 個 range 係幾多? 同埋 d80 係咪都係 x1.6 嫁

a16係17-50~

侯爵府

原文章由 Small_Cloud 於 08-1-8 13:11 發表

好, 就咁決定 40d + 17-55 + 500DG 閃 :) 本來考慮帶唔帶 10-22 同 小小白 (成日驚到時想用又冇帶 ), 但驚帶咗又唔用, 仲要長期跟身

唔好拎咁多啦, 一來你唔係去攝影團, 二來你只係映下仔仔, 17-55夠晒架啦, 你冇時間換鏡架啦~ 個仔已經重, 唔好再拎重野, 一陣佢叫你抱下, 你就命都冇...

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 stephenietam 於 08-1-8 01:20 PM 發表

唔好拎咁多啦, 一來你唔係去攝影團, 二來你只係映下仔仔, 17-55夠晒架啦, 你冇時間換鏡架啦~ 個仔已經重, 唔好再拎重野, 一陣佢叫你抱下, 你就命都冇... ...

如果我同你地去旅行既, 買枝24105番黎, 去完賣番佢出去好唔好
24-105夠晒喇

大宅

原文章由 KnN 於 08-1-8 13:29 發表

如果我同你地去旅行既, 買枝24105番黎, 去完賣番佢出去好唔好
24-105夠晒喇

話時話, 我真係諗過賣咗支 17-55 黎換支 24-105 嫁, 不過 dch d 人成日話支 24-105 係 c 記最唔似 L 鏡 ge L 鏡, 而支 17-55 就係隠形 L 鏡 wor

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 Small_Cloud 於 08-1-8 01:43 PM 發表

話時話, 我真係諗過賣咗支 17-55 黎換支 24-105 嫁, 不過 dch d 人成日話支 24-105 係 c 記最唔似 L 鏡 ge L 鏡, 而支 17-55 就係隠形 L 鏡 wor

最差既L唔係1740 ?
24105我知好似好多bad copy. 但係唔差嫁.

禁止訪問

醒目開學勳章

大宅

原文章由 KnN 於 08-1-8 13:50 發表

最差既L唔係1740 ?
24105我知好似好多bad copy. 但係唔差嫁.

咁我又唔知 17-40 同 24-105 邊支差 d bor

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Small_Cloud

我朋友用 24-105 又用得幾好喎, 引到我都想返支玩下. 反而我就覺支 17-40 唔似 L 鏡.

點解成日都想賣左支 17-55 既, 邊方面唔好呢?

原文章由 Small_Cloud 於 8/1/2008 13:43 發表

大宅

原文章由 jacqueline_law 於 08-1-8 13:53 發表

咁要問下你自己, 用唔用 17-24 呢段啦...
同埋...17-55 係 f2.8, 24-105 係 f4...
真係要自己先知要 d 咩....

jac,

雖然我有支 10-22, 但好少用. 而且 17-55 係 2.8, 所以先 1516 lor

大宅

原文章由 Sonic 於 08-1-8 14:01 發表
Small_Cloud

我朋友用 24-105 又用得幾好喎, 引到我都想返支玩下. 反而我就覺支 17-40 唔似 L 鏡.

點解成日都想賣左支 17-55 既, 邊方面唔好呢?

點解想賣支17-55 ?? 可能成日覺得佢 d 色好淡唔夠 sharp, 心底成日將佢同支小小白比

禁止訪問

醒目開學勳章

首頁

尾頁

跳至