跳至

首頁

尾頁

大宅

今日26w2d, 頭先磅過重左 16lbs 啦~~~
但個肚又 keep 住 around 36-36.5 寸無乜大喎~
不過個肚臍越來越平了.

別墅

我個肚皮開始拉得很"行", 又有d痕痕地....

原文章由 dormom 於 08-2-16 12:18 發表
今日26w2d, 頭先磅過重左 16lbs 啦~~~
但個肚又 keep 住 around 36-36.5 寸無乜大喎~
不過個肚臍越來越平了.

大宅

我今日磅過重咗~18lb,肚圍36inch。

子爵府

我琴日再磅,28w4d,重左20 lbs,肚圍36吋,我估生果陣起碼過40吋.....我仲度埋坐圍,居然由34吋漲到37吋,哎><諗起生完之後要減就頭痛喇....

複式洋房

而家25W5D,但就重咗28磅!

禁止訪問

複式洋房

我今日29w,重咗成30磅呀, 肚圍已經40"喇
http://www.tickerfactory.com/ezticker/ticker_designer.php?start=8

大宅

剛剛28wk,個肚圍係40.5", 重咗17磅, 第2胎.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

5月24預產,都係重左10-12磅,個肚又唔係多大,好似得4個月咁,第三胎

大宅

原文章由 mrs.hamster 於 08-2-19 09:31 發表
依家28wk, 個肚38" ,下個月一定過40"啦。
重咗8kgs = 17.5lbs
我呢排勁肚餓,一日食6餐!唔重就難啦,好彩之前重得少。

我覺得呢排好似大得好快呀~~~~
明明前幾日度好似係 36, 今日就 36.5啦~~~
今日仲有有勇氣走去磅重添

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 dormom 於 08-2-19 16:35 發表

我覺得呢排好似大得好快呀~~~~
明明前幾日度好似係 36, 今日就 36.5啦~~~
今日仲有有勇氣走去磅重添

自從新年之後 , 暴飲暴食....真係肥到......
而家28wk , 個肚圍35" ~ 18wk-28wk 期間重左成18磅呀
今日睇完醫生 , 醫生話之後可能會重多十磅添..................大獲勒

禁止訪問

子爵府

原文章由 mrs.hamster 於 08-2-19 23:57 發表
你而家唔係28wk喎,你個B大過我個B嘛。

其實一直都唔記得改番個簽名檔
我個預產期delay 左少少 , 所以而家係28wk6d ^^

[ 本文章最後由 紫冰 於 08-2-20 00:04 編輯 ]

子爵府

我仲慘呀. 由22w 到27week.重左10磅呀
未生果陣同家陣比較,total 重20磅.. 慘了...

原文章由 紫冰 於 08-2-19 19:47 發表

自從新年之後 , 暴飲暴食....真係肥到......
而家28wk , 個肚圍35" ~ 18wk-28wk 期間重左成18磅呀
今日睇完醫生 , 醫生話之後可能會重多十磅添..................大獲勒 ...

複式洋房

Cherrycherry

Your 1st son is Dec 2004, as same as mine.
Your 2nd BB is May 2008, as same as mine.
My expected delivery date of the 2nd is May 26, how about yours?

I think we had PM to each other before in 2004. Do u live in TSW?

Now, the bb in week of 26th, 重咗21磅

Lanlanqq(Cherry)

原文章由 cherrycherry 於 08-2-19 14:49 發表
剛剛28wk,個肚圍係40.5", 重咗17磅, 第2胎.

[ 本文章最後由 lanlanqq 於 08-2-20 11:53 編輯 ]

複式洋房

上星期六做產檢, 28wk 5d, total 重了16磅 (醫生話好標準, 之後應該會重多十磅), 肚圍 34" ...

BB 重 1.472 kg
(中碼 BB, 預計出生時有6 lbs 12oz 至 7 lbs )

子爵府

原文章由 kk1979 於 08-2-20 11:50 發表
我仲慘呀. 由22w 到27week.重左10磅呀
未生果陣同家陣比較,total 重20磅.. 慘了...

我都係呀! total 重左廿磅勒!.......仲有成十個wk添
每個wk 重1磅 , 都仲有十磅要重....嗚

別墅

我發覺由24wk到28wk個肚大得好快...而家28wk,肚圍35",由開始到而家重咗15lbs...

男爵府

HI!HI!我新黎架,第2胎
而家我25週幾,上次見e生時一磅都冇重
不過我估聽日去見e生時應該都會有3幾磅重掛
因為新年食左好多糕點

複式洋房

我第一胎27weeks+3,腰圍36.5,重咗20磅,BB有1.16kg。

首頁

尾頁

跳至