美容扮靚

跳至

首頁
23456...9

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

原文章由 cherrymuimui 於 08-1-14 21:32 發表
可唔可以pm醫生資料俾我呀?thanks@

PM左喇!祝您成功!

伯爵府

原文章由 激激 於 08-1-14 21:44 發表
健健媽咪

減肥成功既關健係於平台期時仍會堅持~

祝你成功~

請繼續努力、加油~

激激:
好多謝您鼓勵..
其實而家減得咁快既情況..
對我泥講..
唔係第一次..
早響十幾年前,未生大仔前..
睇土瓜灣黎立東(陸美玉老公)果時都試過...
當年廿零歲肥妹仔...
由136磅..
一個禮拜就減到127磅..
果時仲乜鬼運動都無做添...

不過而家咁鬼老...
有咁既成績都算係神蹟...

我一定會繼續努力!

伯爵府

又報告下先:

14/1/2008(Mon)

起身食藥..
早餐:半份蛋治,凍檸水少甜

午餐:趕住去覆診,無食、但無肚餓...

下午茶:公司太多野做,加唔肚餓,無食。但飲好多水。

臨放工,晚餐前一個鐘食藥
晚餐:大半碗餐蛋丁麵,小半碗飯..飲清茶....

今日有做gym喇,做左90分鐘,成身汗..做果個Stepper做到我腳軟爭D爬街.........

臨走響中心個磅磅:153(穿T恤、長褲連波鞋)

返到屋企沖完涼..
No Clothes上磅...
三次覆磅結果:152.5磅

又比尋晚減多一磅!

別墅

原文章由 健健媽咪 於 08-1-15 01:04 發表
又報告下先:

14/1/2008(Mon)

起身食藥..
早餐:半份蛋治,凍檸水少甜

午餐:趕住去覆診,無食、但無肚餓...

下午茶:公司太多野做,加唔肚餓,無食。但飲好多水。

臨放工,晚餐前一個鐘食藥
晚餐:大半碗餐蛋丁麵,小半碗飯..飲清茶. ...

我生之前都有食開減肥藥減肥(食左之後會口乾心跳加快間中失眠), 當時醫生話食左藥就唔可以做劇烈運動, 所以都唔敢做, 點解你仲可以雙管齊下都無事?

伯爵府

原文章由 tabojean 於 08-1-15 12:34 發表

我生之前都有食開減肥藥減肥(食左之後會口乾心跳加快間中失眠), 當時醫生話食左藥就唔可以做劇烈運動, 所以都唔敢做, 點解你仲可以雙管齊下都無事? ...

我以前睇陸美玉,佢有叫唔好做劇烈運動...
但跟住又有D醫生,叫您要配合做番D帶氧運動...

今次呢個醫生無叫我唔好做運動..
淨係叫我要配合均衡飲食...
尋日覆診見我減得OK...仲問我係咪食好少野...
我話唔係,只係早、午餐食少左..
晚餐正常...

而家我每次做gym都係做約90分鐘..
包括:15分鐘單車,60-120 Sit-up,25下前踢腿(器械),25下後踢腿(器械),舉啞鈴仔80下,坐響度舉起雙手果隻器械25下同埋踩Stepper15分鐘...

教練叫我每做完一項,就行下抖大氣...
抖順先開始做第二樣..
所以係會出好多汗,但其實幾"他條"..唔算好劇烈..

食藥期間,無論平時定做Gym..
我都無話feel到心跳好勁..
無餓到暈feel..
無暗瘡、無飛滋

不過feel到皮膚干左少少同埋對手好冰下..

唔知係D藥影響定天氣凍影響...

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

健健媽咪祝你成功,努力呀,請問你處join個$1100半年占架,因為我咁無恒心人,請pm我

伯爵府

原文章由 豬仔mami 於 08-1-15 19:31 發表
健健媽咪祝你成功,努力呀,請問你處join個$1100半年占架,因為我咁無恒心人,請pm我

其實我咪又係果亭無恆心既fat fat..
如果唔係...都唔駛攪到今日呢個爆磅地步喇!

我成世人最憎郁...最怕出汗成身濕立立feel...
搭地鐵..寧願dull九丈遠搵電梯...都死都唔肯行樓梯....

卒之....多食少動咪攪到拱囉....:-( :-( :-(

伯爵府

豬仔Mami,

己經PM左俾您喇,睇下岩用無...

民房

健健媽咪,

加油呀! 祝你早日瘦身成功

伯爵府

原文章由 毛lala 於 08-1-16 01:27 發表
健健媽咪,

加油呀! 祝你早日瘦身成功

Hi,毛lala,

我都好好好想呀!

我既目標,係回復我2004年中既磅數 : 119..
或者119磅響好多人心目中仍係好肥..
但對而家既我泥講,真係一個夢想呀!!

我正話巷居居計過..
由一星期前既160磅減到119磅,咪即係要減41磅?
有無可能減到呀?

我而家一個星期減左8磅(今晚磅:152)..

咁計法..我咪減多一個月就達標?
聽落真係好理想..

但係..
有無可能先?

我而家好驚減磅速度會逐步減慢...:cry:
不過,其實個心都預左...:-(
有乜可能5個禮拜減40磅丫...發夢喇....

講真...
如能在半年內(夏天泥之前)達標..
我都萬幸喇....

伯爵府

吾 好 灰 心
就 算 遲 D 減 D 慢 左 都 系 正 常 架 !
向 住 目 標 進 發 就 無 問 題 拉 !

大宅

可唔可以pm醫生資料俾我呀?thanks@

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

加油。

減肥雖然唔易, 但亦唔覺太困難, 主要是要強迫改變自己飲食的壞習慣。要識選食物。刨熟d食物卡路里表。再簡單講就是長期要少肉多菜適量飯。少鹽少油。

我得, 你都得。加油。

複式洋房

健健媽咪

努力呀,好欣賞你既恆心,為你身邊愛既人而努力
你的老公一定會好開心
但係記住要小心o的,唔好減得太過火,健康咁減先係最重要呀.
努力

大宅

回覆 #72 健健媽咪 的文章

健健媽咪 :

我打去鄭e生, 想住book 明天去看, 姑娘話冇得book , 係唔係就咁walk in 就有得看 ??

別墅

回覆 #1 健健媽咪 的文章

健健媽咪 :

可否PM 醫生資料給我

男爵府

熱血勳章

健健媽咪,
可否pm醫生的資料給我? 謝謝

民房

健健媽咪,
可否pm醫生的資料給我? 我都要減肥呀. 謝謝 !

首頁
23456...9

尾頁

跳至