自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

您地結婚時,你99同62有冇俾龍鳳鐲你地丫!如果,無您又點睇呢?

男爵府

我99同62有送比我, 如果冇亦不是大問題
http://hk.myblog.yahoo.com/kakawong97
得閒黎睇下我的bldg啦!

子爵府

畀面勳章

原文章由 momo147258 於 08-1-9 02:14 發表
您地結婚時,你99同62有冇俾龍鳳鐲你地丫!如果,無您又點睇呢?

我自己覺得啦~純粹個人意見ja,可能有人d 6299好好唔係咁!
通常女家買龍鳳鐲比個女男定6299都會跟住買,仲要買得比女家大對重d,因為要面嘛!
我99就係因為知道我媽買比我的都唔小野所以先死頂買對5襾重的比我,不過講足幾年比人知佢買左對幾重的比我呢,所以都幾煩!果對龍鳳鐲以當時6xxx金價計溶埋都唔夠貼我擺酒蝕果d錢呀:-(

男爵府

:tongue::tongue::tongue::tongue::tongue::tongue:

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆 #3 yan511229 的文章

yan我都應同你既講法。男家要多/叻/威......既心態。

禁止訪問

別墅

我99同62離咗婚,我99都有送龍鳳鈪俾我,:lol 但係我62就食蕉啦,毛都無送條俾我

珊瑚宮

好媽媽勳章

我 c6 屋企人個個都好好架,淨係佢啲親戚已經 over 10 對鈪 lu

侯爵府

有送架.................

翡翠宮

我都冇呀....我老公屋企人個個都係好簡單好樸素架, 我過門果時佢地個個都係送介子或隻手錬, 冇人送龍鳯鈪, 反而我家姐就幫我辦嫁妝, 又大大條金豬項鍊, 又龍鳯鈪, 又手鍊,又介指咁(因為我媽咪過左身...)驚男家d人睇少我地....(我覺得我家姐都係睇得粵語長片多)想我嫁得體面d!

原文章由 wing_so 於 08-1-9 08:42 發表
有送架.................

珍珠宮

我99冇送金鐲,因佢較西化,佢帶左我去店度揀鑽石項鍊、一對耳環和手鍊,我估都唔平,佢話方便我平日都可以帶,可惜我不太愛打扮,又怕太閃被人搶,所以都係擺左safe box

原文章由 bb2 於 08-1-9 09:19 發表
我都冇呀....我老公屋企人個個都係好簡單好樸素架, 我過門果時佢地個個都係送介子或隻手錬, 冇人送龍鳯鈪, 反而我家姐就幫我辦嫁妝, 又大大條金豬項鍊, 又龍鳯鈪, 又手鍊,又介指咁(因為我媽咪過左身...)驚男家d人睇少 ...

別墅

原文章由 momo147258 於 08-1-9 02:32 發表
yan我都應同你既講法。男家要多/叻/威......既心態。

哈哈哈,係真架,當年我媽送左對龍鳳鈪同條金鍊玉嘴比我,因為我地兩邊都親戚多所以分開擺酒,第二日我奶奶送左龍鳳鈪金鍊之外,仲買左條有隻豬下面有d豬仔既金鍊比我,乜都要大過我媽送個d 我唔介意架,佢送多d仲好

子爵府

有呀. 自己mami 又有
再加mami 兄弟

子爵府

我99...毛都冇一條呀..仲要擺酒當日比兄弟姊妹果 $200 利是($20 x 10 ) 都問我地攞番呀....夠經典啦掛

[ 本文章最後由 JoeyJoey 於 08-1-9 09:45 編輯 ]

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

無呀佢送左一條金鏈比我,佢唔送龍鳳鐲比我我唔"衡"
擺酒當晚我幾個呀姨呀,呀叔嬸佢地都送左龍鳳鐲比我,佢都好無面.

禁止訪問

男爵府

99同62有送比我, 冇亦不是大問題

男爵府

99什麼都沒有送, 因為不在港, 老公香港只得姑婆一家親戚, 姑婆送了對龍鳳鈪給我, 加上我爸媽和兄妹都有送金器。 ok啦, 金器都係做比人睇, 多少沒所謂啦。

大宅

62, 99有送金鐲,
老公d親戚都送左好多金器...
果晚d金帶到差不多兩隻手上手臂

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我什麼都沒有,,

男家果邊咩都無利是都沒有~~

媽咪呢邊就比左利是我,,

算啦,,我又無擺酒,,明既...

首頁

尾頁

跳至