自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2020勳章 醒目開學勳章

原文章由 yan511229 於 08-1-9 12:47 發表

我唔係擺酒想賺錢,但都冇諗過咁蝕法,加上唔係自願擺,果時有左BB想留D錢比BB用好過所以唔想擺的...你睇下我在另一個POST傾緊咩就明!:lol:
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1257974&extra=&page=1 ...

唉!睇完post都想:-( !比我一定記足一世,我會唔理99点講都只會比少少。

子爵府

原文章由 wingchu 於 08-1-10 12:15 發表

唉!睇完post都想:-( !比我一定記足一世,我會唔理99点講都只會比少少。

奶奶送左兩對,每對一兩一隻!
因奶奶金價未到三千時買定~

上年我見過我朋友娶老婆時,
佢老婆一隻幼幼金鐲都冇,
得條幼幼手鏈仔。
講真而家貴到甘冇乜金器係正常!
但我見佢奶奶隻手好勁呢~
每隻起碼1.5兩重!(一對)
我由頭跟做個新娘,
所以清楚佢奶奶冇送金鐲!
如果俾我係奶奶的話,
我情願借俾個新抱帶,
自己唔帶啦!!!
我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!

男爵府

好媽媽勳章

我99係俾cash我自己買, 都買到一對多d...
見住d金日日升, 就諗起果陣係金行同老公兩個叫停我媽媽, 叫佢唔好買咁多, 因為佢怕我出嫁唔夠金, 會失禮, 同埋佢覺得金保值, 買多d都唔怕. 果陣d金已經係日日升, 成4千幾, 所以咪唔想佢貫咁多...點知會升到而家成9千...
不過媽媽講過第時細佬結婚, 點都會送一對手鐲同一條頸牌俾未來新抱...

大宅

6299冇買金器俾我哋, 不過俾咗幾萬蚊, 我覺得仲開心!!! 不過斟茶時佢就借咗姑奶一啲金器俾我戴, 可能佢怕人話佢肉酸啩

Our anniversary[br]

子爵府

有,一對又輕又細夾到又瘀又甩皮既鈪,加一對耳環(大新抱至有)話交環喎.

大宅

原文章由 樂俊藍媽咪 於 08-1-10 20:27 發表
有,一對又輕又細夾到又瘀又甩皮既鈪,加一對耳環(大新抱至有)話交環喎.

要還一喺唔好比, 多餘. 大新抱又很借?-(
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

大宅

原文章由 Siuchoi 於 08-1-10 11:49 發表
我99都有送比我~ 但唔夠我媽送既咁粗~

ME TOO.
99只喺送金頸鍊, 和好娘心形吊咀.
返而佢個囡我姑仔有龍鳳鐲, 重要喺比錢個囡自己買.
阿媽還多對龍鳳鐲, 條項鍊好時款.
可能老公知佢阿媽離啲野比我, 所以老公送多一SET手飾比我.

[ 本文章最後由 alvinchanmama 於 08-1-10 22:19 編輯 ]
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

大宅

no, only cash

大宅

62$3xxx買 , 而家$8xxx睇到溜口水 ,
十五十六好想賣掉 , 不過亞妹未嫁媽咪
話唔好賣 , 遲d如果金價跌就......

子爵府

原文章由 alvinchanmama 於 08-1-10 22:07 發表

要還一喺唔好比, 多餘. 大新抱又很借?-(

你唔會咗啦:lol: ,係唔洗還嘅,唔知係唔係攞個音呢?-( 佢話弟日到我取新抱,係針茶時又要比對耳環個大新抱,問點解,佢話〝米交環比你囉〞?-( 真係比佢吹脹:tongue:

首頁

尾頁

跳至