自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆:點解一個老人家做到咁嘆.

子爵府

畀面勳章

我都識一個男性老人家,佢生前對社會有貢獻湊大幾個仔女,但佢後尾幾年好痳煩又固執,攪到仔女好頭痛,死後到而家都無咩人提起佢,真正係老而不

伯爵府

引用:呢排都唔係好熱. 點解可以一日開冷氣+風扇

原帖由 castle100 於 14-08-22 發表
呢排都唔係好熱. 點解可以一日開冷氣+風扇成20小時.但見佢有著埋珊瑚絨褲+長袖秋衣...開門叫佢食中午飯竟然 ...

大宅

其實好多老人家都係咁,成日長開電器,又覺得又開又關吾好,真係吾知佢點諗,好聲好氣吾會理你,大聲啲同佢講又覺得吾尊重佢,但老人家都係吾鬧得,佢吾受又覺得難過,算啦,如果佢係凍,同佢教25度,換咗佢張被,睇下好吾好啲!

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

回覆:castle100 的帖子

直接同佢講,涼得冷氣多對身體好益,而且電費貴,叫佢節約能源,好過大家節衣縮食

大宅

引用:我公司4部三匹,二千呎,二十幾部電腦。星

原帖由 點解我咁黑 於 14-08-22 發表
我公司4部三匹,二千呎,二十幾部電腦。星期一至五每日開11個鐘,都係4940。

...
你咁多野都係$5000,好懷疑佢跟本成家人都係咁哂電

男爵府

翡翠宮

引用:回覆 michelle071180 的帖子90歲了.淨系食

原帖由 castle100 於 14-08-22 發表
回覆 michelle071180 的帖子

90歲了.淨系食同訓..
你果個90幾都有藉口叫機能退化,我99 6x都唔知比乜藉口

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

公爵府

回覆 nrjowepq 的帖子

同你果個一樣、熱水爐開到48度又糸冲成個鐘、又成日入廚房煲燉果D蟲草、巴戟、黨蔘、杞子、花膠、一煲就煲幾個鐘、次次入完廚房、廁所都好汅糟、廚房成地油、蒸魚可以用成半支油、我欲哭無淚

公爵府

畀面勳章

換部一級能源嘅3/4匹冷氣,夜晚較時間制舊冷氣食電多好多

公爵府

畀面勳章

引用:回覆 nrjowepq 的帖子同你果個一樣、熱水爐

原帖由 castle100 於 14-08-23 發表

同你果個一樣、熱水爐開到48度又糸冲成個鐘、又成日入廚房煲燉果D蟲草、巴戟、黨蔘 ...
換電爐,無熱水佢就走出嚟啦

侯爵府

回覆 castle100 的帖子

佢好憎你ge,好少老人家會咁樣架喎

公爵府

回覆 JunichiOkada 的帖子
我講喺太99、有時我仔入佢房又比佢打、裝左門攔都成日唔鎖、一時又同我仔玩玩到興起小朋友更系通處跳㗎、又話我仔整親佢拎支不求人打我仔、我即時丙佢、佢又打電話比D3姑6婆講事非、有咁嘅人、我坐月時佢自己又成日燉嘢、次次都食剩或第二、三日先叫我食、當人乞衣、唔食又話你大唗又話你折道、正百佳

公爵府

回覆 caydenBB 的帖子

我們5大一小、5000➗2個月=2500一個月、

大宅

我家老人好節儉 又唔受得冷氣, 開風扇都要著長褲

公爵府

回覆 ritzel1220 的帖子

已買左好薄的衫褲、著一次話凍、所以e+掉埋一邊、最慘C6一個養咁多D人又大唗

公爵府

回覆 Dragonmama2012 的帖子

講唔聽、講話大聲D都話你鬧佢

侯爵府

醒目開學勳章

castle100 發表於 14-8-23 10:02

同你果個一樣、熱水爐開到48度又糸冲成個鐘、又成日入廚房煲燉果D蟲草、巴戟、黨蔘 ...
嘩, 佢入完個廚房好似打完仗咁喎!! 咁識得滋陰補身!! 我聽到都想死!!

公爵府

回覆 happypiano 的帖子

喺啦、想我尊重佢都幾難、老而不

首頁
34567...8

尾頁

跳至