親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我用的是中銀銀聯咭, 內有儲蓄戶口, 在香港已啟用了海外功能, 但在機場及西門町的ATM取不錢, 我已揀了儲蓄戶口, 但出了M405 CODE, 卡片異常, 請洽發卡行.
我身上只得幾千港銀, 唔夠使, 請各位高手教路:

我入了咭後, 應該怎樣選擇

1. CIRCUS
2. PLUS
3. UNIONPAY

才能從自己的儲蓄戶口取錢, 救救我呀, 唔該晒成

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:我用的是中銀銀聯咭, 內有儲蓄戶口, 在香港

原帖由 babyjerry 於 14-08-22 發表
我用的是中銀銀聯咭, 內有儲蓄戶口, 在香港已啟用了海外功能, 但在機場及西門町的ATM取不錢, 我已揀了儲蓄 ...
選2 plus

公爵府

回覆:十萬火急.....現在身在西門町但不懂用銀聯咭拎台幣

唔係禾,3 係銀聯禾,應該揀3

子爵府

好媽媽勳章

選3

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

男爵府

我試過PLUS, 亦有顯示儲蓄戶口, 但唔得.

想問揀3, 佢又無顯示我的儲蓄戶口, 咁會5會係由信用咭透支呢?

公爵府

我攞咗3 次錢都無得揀account架,會自己揀主account. 只要你張卡無visa account,就唔駛驚。

公爵府

睇漏咗,你張卡主account係visa 戶口就麻煩d..

禁止訪問

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

3!你試過部atm唔得就換第二部再試,因為我都試過在機場同宜蘭啲atm唔得,換過第二部機就無事可以攞到錢,另外如果怕現金唔夠,用多啲信用卡先,好過無現金在手!

I 大蚊豬   

侯爵府

引用:我用的是中銀銀聯咭,+內有儲蓄戶口,+在香港

我用的是中銀銀聯咭, 內有儲蓄戶口, 在香港已啟用了海外功能, 但在機場及西門町的ATM取不錢, 我已揀了儲蓄 ...
拎到未

男爵府

我頭先試咗3, 衰咗喇, 因為我上網CHECK個A/C, 無提過款, 估唔到拎錢都咁覆雜??

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:我頭先試咗3, 衰咗喇, 因為我上網CHECK個A/

我頭先試咗3, 衰咗喇, 因為我上網CHECK個A/C, 無提過款, 估唔到拎錢都咁覆雜??
你反轉張卡睇清楚“卡背”logo,係咪真係寫住銀聯?沿路見到有提款機有logo都試下,搵d大銀行,如台灣銀行、富邦呢d提款機

子爵府

有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 陪月勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

可能你用果部唔係ATM 機,試下用另一部機

公爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆 babyjerry 的帖子

3 UNIONPAY 銀聯

公爵府

你張卡有visa 同saving, 通常呢d 卡嘅主account係visa, 所以去到無得揀account嘅話就等如自動用主account, 亦等如用咗visa 套現。

男爵府

其實海外提款最好用淨提款卡冇visa,好多人比人當作透支

大宅

我上次同你一樣情況,我同老公都帶了已開通海外提款功能的visa card, 老公在機場租車時也用他的信用咭付款,但提取現金就一入咭即刻彈咭,而我的咭就到選取提款金額後,不成功後亦顕示一個銀行code出來,不記得是否和你的code一樣。後來至電回港card center 告知是密碼全錯誤。我們同2小朋友一起去,身上只得$2000多元,真的一額汗!

大宅

回覆:十萬火急.....現在身在西門町但不懂用銀聯咭拎台幣?

已經問過中銀visa 咭tag on saving 的過到去無得提款一係當credit card戶口吐。
最後出了銀聯cash withdraw 的card ,仲係台灣實驗左,visa 吾得,偍款card 無問題,rate 仲好好

鼎為煉銀, 爐為煉金; 惟有耶和華熬煉人心  
箴言. 17:3

複式洋房

引用:已經問過中銀visa 咭tag on saving 的過到

原帖由 叉雞飯 於 14-08-23 發表
已經問過中銀visa 咭tag on saving 的過到去無得提款一係當credit card戶口吐。
最後出了銀聯cash withdraw ...
請問中銀手續費幾錢? 個rate 幾多?

首頁

尾頁

跳至