跳至

首頁

尾頁

別墅

小b最近連續5日都瞓到凌晨4點幾5點就醒, 要食5安奶先肯瞓返, 到底應唔應該由2餐粥仔加到3餐呢? 有冇已經食緊3餐粥仔嘅bb媽咪可以分享吓佢哋個schedule呀?

仲有就係我阿仔前幾日試食過3日意粉(每日午餐)後, 今日中午唔肯食粥仔呀, 但係就肯食d新買嘅bb餅, 好彩晚餐都肯食番粥. 而家每日諗煮咩嘢都諗到頭大呀.

大宅

我阿囡都有呢種情況呀,但系我唔知系邊個時候加多一餐好呀,因為如果佢唔太餓又唔會食架,所以好煩

男爵府

謙謙係9個幾月O既時候已經3餐粥仔, 咁早3餐粥仔係因為LAST 1餐奶佢唔肯飲, 我餵粥佢肯食, 所以開始餵...

1030-11AM--第1餐9OZ奶.
1-130PM--第2餐--300-350ML粥+生果半個-1/3個(視乎生果大少而定)
545-6PM--第3餐--300-350ML粥+生果半個-1/3個(視乎生果大少而定)
945-10PM--第4餐--300-350ML粥+生果半個-1/3個(視乎生果大少而定)

全日飲10-15OZ 蘋果水......我地食飯必定要比D佢食, 因為佢一定行埋黎, 咁通常我都會比幾啖佢食, 有時比麵包.....出街食飯我會比烏冬/粉等佢食, 謙謙係超級大食怪...

別墅

原文章由 JHsbb 於 08-1-10 01:47 發表
謙謙係9個幾月O既時候已經3餐粥仔, 咁早3餐粥仔係因為LAST 1餐奶佢唔肯飲, 我餵粥佢肯食, 所以開始餵...

1030-11AM--第1餐9OZ奶.
1-130PM--第2餐--300-350ML粥+生果半個-1/3個(視乎生果大少而定)
545-6PM--第3餐--3 ...

請問你會比咩生果謙謙食呀? 點樣比? 切溶?

大宅

梓皓囝都係唔多飲奶, 不過我都係3餐奶2餐爛飯.

7:45 - 飲奶+糊仔+少少麵包
12:30 - 食爛飯, 有時食通粉
3:30 - 飲奶+糊仔
5:00 - 食生果溶+少少餅
7:30 - 食爛飯
9:30 - 飲奶+糊仔

有時我地食野都會比少少佢食, 佢鐘意食我地d野.
我有二個小寶貝, 歡迎入黎探下我對豬仔豬女~~ : http://hk.myblog.yahoo.com/alicechan914/

男爵府

蘋果, 梨, 蜜桃, 布冧等整蓉, 蕉, 奇異果等就咁食, 總之硬身就整蓉, 軟身就咁食囉

翡翠宮

子軒呢排又半夜喊食,應該要加啦.

打算加早餐比佢,但除面包外真係唔之食乜好..
比粉又要搞湯底..好似好多功夫...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我唔打算俾3餐粥/飯佢食, 只會將其中一餐奶轉做生果/麵包/餅乾.

首頁

尾頁

跳至