婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

豆腐炒豆腐,魚蛋炒龍蝦丸,菜芯炒菜芯😰
陳年蟲蛀鮑魚煲湯,明明見到有蟲都可以話禁唔爛果d先叫蟲!😨
花膠湯加塵,仲要飲到尾先見到!😤

珍珠宮

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章

將煮完水餃(自家制)果鍋水當湯飲,仲話好有益。

子爵府

Daisywong313 發表於 15-3-21 06:36
我99煮既野食唔恐怖,但方法非常恐怖。
每日蒸餸用同一個煲,煲係唔洗,用同一煲水,少水就加番d ...
呢個堅核突,就係煮出黎唔恐怖至防不勝防。

侯爵府

哇,睇完呢個Post先覺得自己原來好幸福......

我99都係瑤柱蒸水蛋,但係啲蛋未熟水汪汪d瑤柱未發好,我同c6一口咬落啲瑤柱度硬骨骨咬唔開,我99話瑤柱生都食得怕咩

我媽都好經典,搵之前一晚酒樓食剩啲酸甜炸豬扒返熱同埋啲番茄炒埋一碟,但係啲豬扒衣淋曬變成一pet pet嘢,兩種食物啲酸味又唔同

別墅

回覆:annecy 的帖子

第五點好好笑

子爵府

回覆:一人一個99最恐怖的菜式

Mon 香腸、魚蛋、午餐肉、瓜,炒埋一碟
Tue 瓜、香腸、魚蛋,炒埋一碟
Wed 魚蛋、瓜、香腸,炒埋一碟
Thur 終於有碟綠葉菜、蒸條魚、煲湯(因為我c6返屋企食飯)
Fri、Sat、Sun 同上,因為c6係香港

Mon to Wed 我有泡菜做後備!

因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

別墅

回覆 Lawfamily2409 的帖子

我完全明白你,同我99應該同一個地方學廚既!

男爵府

引用:烏龜湯(係草龜)

原帖由 Happymorning 於 14-08-24 發表
烏龜湯(係草龜)

首頁

尾頁

跳至