親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 alvinso 於 14-09-01 發表他

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 Sweetylau 於 14-09-13 發表

男爵府

回覆:有冇人聖誕假期去星馬及Legoland?

我二十至廿四去呀, 搭捷星去住四晚 carlton city hotel, 未 plan 好行程呀, 第一次帶老公同三歲仔仔去自由行, 老公旨意我 plan 架啦 ,好開心又好緊張呀

男爵府

睛靈勳章

引用:我二十至廿四去呀,+搭捷星去住四晚+carlto

原帖由 rine0976 於 14-09-20 發表
我二十至廿四去呀, 搭捷星去住四晚 carlton city hotel, 未 plan 好行程呀, 第一次帶老公同三歲仔仔去自 ...
我也十分期待已久,第二次和屋企人去星加坡,Legoland 未去過,你估多人嗎?

男爵府

回覆:rhung 的帖子

我估xmas 都多呀,仲有好多旅行團呢,原本有諗過跟團, 但去左問一位起碼九千幾蚊, 即刻轉自由行算

男爵府

我估xmas 都多呀,仲有好多旅行團呢,原本有諗過跟團, 但去左問一位起碼九千幾蚊, 即刻轉自由行算

男爵府

睛靈勳章

引用:我估xmas+都多呀,仲有好多旅行團呢,原本

原帖由 rine0976 於 14-09-20 發表

...
我們有小朋友,其實自由行舒服好多,星馬好易玩,唔駛跟團。Legoland 你玩幾多日,我們留兩晚住Legoland 酒店。

男爵府

本來都想住一晚legoland 酒店架, 不過第一次自由行淆底有啲驚轉酒店麻煩, 所以最終決定即日往返, 但而家就煩腦theme and water 都玩晒定係只玩themepark 算, 又驚唔夠時間

大宅

我Legoland website 買左29〜30 dec 2-day combo

男爵府

睛靈勳章

引用:我Legoland+website+買左29〜30+dec+2-day+

原帖由 Lomum 於 14-09-20 發表
我Legoland website 買左29〜30 dec 2-day combo
jm, 大家一樣時間,我又係買了2 days combo tickets 兼住Legoland 酒店

大宅

我29&30dec 晚住traders 2晚

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:原帖由 vviou 於 14-08-27 發表我都

原帖由 rhung 於 14-08-27 發表
謝謝。我們入Legoland, 29/12-31/12唔知會唔勁多人及排長龍呢?
我上年28/12 出發
universal studio、night safari 勁多人
其他景點ok
間中落雨預咗,但無试過整日落
你download 定天氣apps, 盡量避開落雨嗰段時間喺outdoor 吧

回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:原帖由 vviou 於 14-08-27 發表我都

原帖由 rhung 於 14-08-27 發表
謝謝。我們入Legoland, 29/12-31/12唔知會唔勁多人及排長龍呢?
我1-3/1 喺LEGOLAND, 唔駛排隊咁滯

回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

男爵府

睛靈勳章

引用:Quote:原帖由+rhung+於+14-08-27+發表謝謝

原帖由 babyislove 於 14-09-22 發表
我1-3/1 喺LEGOLAND, 唔駛排隊咁滯
太好,起碼知道大概不用排太耐。我小朋友都細,冇耐性排太耐。你上年頭兩日玩,即一到埗就去玩,定係後兩日玩,因為我只買2 days combo tickets(留在Legoland 3日2夜)

版主

引用:Quote:原帖由 babyislove 於 14-09-22 發表

原帖由 rhung 於 14-09-22 發表
太好,起碼知道大概不用排太耐。我小朋友都細,冇耐性排太耐。你上年頭兩日玩,即一到埗就去玩,定係後兩日 ...
你小朋友幾高?
好多game 要over 80cm 先玩得
我當時去8d7n
新(3)->馬(3)->新(2)

回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

男爵府

睛靈勳章

引用:Quote:原帖由+rhung+於+14-09-22+發表太好

原帖由 babyislove 於 14-09-22 發表
你小朋友幾高?
好多game 要over 80cm 先玩得
我當時去8d7n
細仔都over 90 cm, 應該ok!
想問你在到埗Legoland , 即入樂園玩嗎?

版主

引用:Quote:原帖由 babyislove 於 14-09-22 發表

先pre-check in 攞咗房no.
順便攞飛入去玩
LEGOLAND 關門就返酒店攞key

回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

版主

我當日9:30am 已到LEGOLAND 酒店
10am 開門即刻入去玩

回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

洋房

引用:如題,天氣通常怎樣,是否常落雨,有冇人之

原帖由 rhung 於 14-08-25 發表
如題,天氣通常怎樣,是否常落雨,有冇人之前幾年聖誕去過Legoland?
我28/12-31/12,2大1細去legoland
有無人可以share 包車?
我book左7人車
28/12 11:30am 由樟宜機場~新山KSL HOTEL SGD90
31/12 8:00pm Legoland ~樟宜機場 SGD 100

如可以一齊share

大宅

1.如果第一日大概下午1點落機,跟住包車去Legoland hotel住兩晚,想去埋hellokitty land n little big club, 我應該頭兩天去theme park n water park,第三日才去kitty land n Bigclub跟住才返酒取行理包車返新加坡,抑或落機當天便去kitty land先,請賜教!

2.還有想問新加坡Zoo小朋友玩水區玩完後,有沒有沖身的地方,是暖水沖身喎?

首頁

尾頁

跳至