家事百科

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問廁所水箱在冲水時漏水, 有冇得整 ? 價錢如何??-(

複式洋房

您所指漏水既位置系唔系系座廁入面漏, 即系沖完水繼續有水落個廁所度??
如果系, 系有得換架, 您可以到有廁所賣既五金舖度問吓, 佢地仲有師父幫您換埋架, 大既幾佰呅左右, 希望可以幫到您啦

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一定有得整,可能唔使錢到幾百. 水箱邊度漏? 你打開水箱蓋, 沖水, 望吓睇吓邊度引致漏. 比多啲資料,人哋先知點答你.

原文章由 vjdma 於 08-1-11 16:04 發表
請問廁所水箱在冲水時漏水, 有冇得整 ? 價錢如何??-(

子爵府

漏水既位置系座廁與水箱之間, I mean 座廁與水箱成L形, 漏水既位置就係90度角位嗰度

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢個位係最難維修, 要拆水箱落來整, 我諗400起, 視乎地區.

原文章由 vjdma 於 08-1-11 16:38 發表
漏水既位置系座廁與水箱之間, I mean 座廁與水箱成L形, 漏水既位置就係90度角位嗰度

複式洋房

vjdma
我剛剛又係整了e個位, 要拆開個馬桶換d parts, 因個師父話d 零件好貴(買了$400多)另加人工($550), 合共$950!! 因我太urgent, so that 個師父收得好鬼貴!!

首頁

尾頁

跳至