烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

d dthx~ :loveliness:

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 happykklam 於 08-1-11 10:26 PM 發表
今日跟妳個食譜整左砵仔糕,我無用粟粉用左木薯粉,個口感真係好似街賣個d呀 召藥師砵仔糕果然係名不虛傳 徒弟仔俾d糕糕妳過目下,thx~ :loveliness:
http://i194.photobucket.com/albums/z129/happykk313/DSC ...

睇到妳個topic標題,真係笑到我:lol
盡我一己之力,發放正能量!

子爵府

原文章由 召藥師 於 08-1-11 23:54 發表

睇到妳個topic標題,真係笑到我:lol

dddd~:loveliness:

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

妳d豆豆係自己煮定買現成架?

男爵府

想問如果食唔晒,要唔要放雪櫃?雪左會唔會好硬呢

知足常樂     平凡是福 

子爵府

原文章由 召藥師 於 08-1-12 00:36 發表
妳d豆豆係自己煮定買現成架?

d""d~:)

子爵府

原文章由 vizzi 於 08-1-12 00:40 發表

d~

大宅

原文章由 happykklam 於 08-1-11 22:26 發表
今日跟妳個食譜整左砵仔糕,我無用粟粉用左木薯粉,個口感真係好似街賣個d呀 召藥師砵仔糕果然係名不虛傳 徒弟仔俾d糕糕妳過目下,thx~ :loveliness:
http://i194.photobucket.com/albums/z129/happykk313/DSC ...

勁呀!係勁多紅豆呀!
有個問題,請問府上多少位成員,d嘢食天天新款,點食得晒?
(\~~/)      (\~~/)
(~'.'~)      ( *;* )
(_ (    )~o (_ (__)~o

超級版主

原文章由 vizzi 於 08-1-12 12:40 AM 發表

室溫就放到半日,雪住佢ge話,如果係用粟粉整ge就會硬d,用木薯粉整就冇咁硬,兩者就咁凍食都得ge,不過我自己會翻蒸。

男爵府

原文章由 happykklam 於 08-1-12 12:45 AM 發表

我無放雪櫃呀,放左起碟度幾個鐘d砵仔糕都無變硬到呀~
幫得留起一個,睇下聽日會唔會變硬得唔得 :lol 幫我同大帝講聲借左佢一個

超級版主

原文章由 vizzi 於 08-1-12 12:50 AM 發表
幫得留起一個,睇下聽日會唔會變硬得唔得 :lol 幫我同大帝講聲借左佢一個

男爵府

原文章由 召藥師 於 08-1-12 12:46 AM 發表

室溫就放到半日,雪住佢ge話,如果係用粟粉整ge就會硬d,用木薯粉整就冇咁硬,兩者就咁凍食都得ge,不過我自己會翻蒸。
我都覺熱食會好味d!又攪到我心cc想試

子爵府

原文章由 vizzi 於 08-1-12 00:50 發表

la~

男爵府

硬琳:我又要食糕~
召藥師真係好好人,願意分享食譜

原文章由 happykklam 於 08-1-11 22:26 發表

男爵府

原文章由 happykklam 於 08-1-12 12:57 AM 發表

好la,幫妳留起一個,聽日話妳知睇下有無變硬喇~
唔該晒呀 :loveliness: 等你消息 :lol

子爵府

原文章由 vizzi 於 08-1-12 00:55 發表
我都覺熱食會好味d!又攪到我心cc想試

:lol dla~

男爵府

原文章由 popoivman 於 08-1-12 12:59 AM 發表
硬琳:我又要食砵仔糕~
見到人整得靚,整得好食,真係好開心

男爵府

原文章由 happykklam 於 08-1-12 01:00 AM 發表

引下妳先:lol 真係好好好正架,凍左都好好好味道架,快d試下la~
我下星期會得閒d架喇,要努力d先得,加油:loveliness: :loveliness:

子爵府

原文章由 popoivman 於 08-1-12 00:59 發表
硬琳:我又要食砵仔糕~

:lol ~

男爵府

vizzi:
我都係咁話,見到人地整到又整得靚,又好食,真係好開心,好有滿足感架。

原文章由 vizzi 於 08-1-12 01:01 發表
見到人整得靚,整得好食,真係好開心

首頁

尾頁

跳至