婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

產後第1次來經

生完BB已有2个多月,第1次來經,嚟得好多,一個鐘頭多D就濕晒條m巾,仲要漏到條褲都有,正唔正常?我未生之前都唔會有o甘多。
HI ! 我叫MATTSON 仔,

子爵府

Re: 產後第1次來經

Me too. 生完BB已有3个多月, last month also 來經 but only a little bit, but this month 一個鐘頭多D就濕晒條m巾.I think it's 正常 because we don't have period for a very long time.
Before the period , it still have some yellow啫喱狀物體.
我個寶貝仔係屎撈B

子爵府

畀面勳章

我一月九號生完bb, 岩岩第一次黎經.
情況同你地一樣,一個鐘到就濕晒條巾, 過晒底果隻, 攪到夜晚訓覺都唔敢訓咁耐, 要不停起身去換巾.
睇過醫生, 醫生話生完有一排既月經分量都係咁, 只要冇痛冇血塊就正常...
各位媽媽..大家忍耐下喇~~~>_<~~~
(深深感受到咩叫買巾都買窮)

禁止訪問

男爵府

我無這個情況出現woh,只係比平時多少少,會唔會你地食得補品多ah?
]

民房

POSEMOM,

我同你的情況一樣,qty比未生前少了很多,我都是餵人奶的.

我想問你有m幾多個月,係唔係每個月都係比未生前少了很多?

男爵府

我BB係2月2日出世, 而家都仲未有呀, 醫生話餵人奶有幾會要到回左奶先會有WOR, 仲會幾勁TIM WOR, 咁之後就會正常番WOR.

子爵府

畀面勳章

agnesbeebee 寫道:
我無這個情況出現woh,只係比平時多少少,會唔會你地食得補品多ah?

唔知你係咪餵人奶既關係, 餵人奶既媽媽要到唔餵之後回埋奶d月經先會正式正常返架. 我係全奶粉, 我乜野補品都未食過, 連月都冇坐過架...

別墅

想問下產後月經正常來了三個月, 唔明今個月成7 WEEKS 都未來,是否需要睇醫生又睇婦科還是普通醫生都可以呢?
! ! ! ! ! ! 明天會更好,希望在明天 ...哈 哈 哈! ! ! ! ! ! Good Lucky........ Yessssssss ! ! !

首頁

尾頁

跳至
熱門主題