親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 FT_Daddy 於 08-1-18 10:43 發表

影雪地記得暴光補嘗加大兩三級.......

好專業的口問

伯爵府

咁你同如果 FT_Daddy 約埋出黎研究下啦

真係開心喇, 今年去咁多地方

我都有10年多未去過歐洲喇.....影多D靚相返黎比我地睇下呀

原文章由 KaHeiBaBa 於 08-1-17 16:41 發表

其實 D 相真係唔多得,如果 FT_Daddy 肯教o下我影相就好咯 !! ops:" />

2008年,我o地一家三口會視為係 "旅行年" (唔係大選年,又唔係奧運年);因為三月中,我o地會跟團去 歐洲 ...

伯爵府

我暫定去大阪呀 :mrgreen:
原文章由 waisin 於 08-1-17 17:24 發表

你又今年會去邊到玩呀:lol:

大宅

原文章由 AE_bb 於 08-1-18 11:56 發表

哈哈, 我們成班真係日本精呀 (有fd話我們鄉下是係日本喎, 年年返鄉下)

別墅

原文章由 waisin 於 08-1-18 11:32 發表

好專業的口問

waisin, 連妳都玩我?

小寶寶幾時出世呀? 我自從有了兩名之後就無乜自已時間. 一收工返屋企就比佢兩個"帽"到夜晚. 但係屋企就熱鬧左同開心左好多..

別墅

原文章由 waisin 於 08-1-18 12:17 發表

哈哈, 我們成班真係日本精呀 (有fd話我們鄉下是係日本喎, 年年返鄉下)

我重想學埋日文tim呀!!!!!

大宅

原文章由 FT_Daddy 於 08-1-18 13:18 發表

waisin, 連妳都玩我?

小寶寶幾時出世呀? 我自從有了兩名之後就無乜自已時間. 一收工返屋企就比佢兩個"帽"到夜晚. 但係屋企就熱鬧左同開心左好多.. ...

你大婆有冇讚你乖乖呀

我個細bee bee預產期是4月8日

大宅

原文章由 FT_Daddy 於 08-1-18 13:26 發表

我重想學埋日文tim呀!!!!!

我有學, 不過都是初級班, 重要好多比返哂miss, 淨係識幾句咁多

伯爵府

係又唔錯呀

原文章由 waisin 於 08-1-18 12:17 發表

伯爵府

我都有學過呀....因為自細鐘意日本:mrgreen: 之後仲係日本公司做野, 有日本人坐陣公司, 所以 keep 住學....

不過轉左公司後就忙到 c, 放底左又冇得講同聽, 真係大部份都比返哂亞 sir 喇
原文章由 waisin 於 08-1-18 15:52 發表

我有學, 不過都是初級班, 重要好多比返哂miss, 淨係識幾句咁多

子爵府

Sumsumbb,

你有興趣去住下農場嗎? 我找到些.

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 Icycream 於 08-1-18 21:49 發表
Sumsumbb,

你有興趣去住下農場嗎? 我找到些.

Icycream,

我有興趣去住下農場啊!

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 FT_Daddy 於 08-1-18 10:43 發表

影雪地記得暴光補嘗加大兩三級.......

兩級好喇,因為三級兒童不宜,哈哈 !!

Thanks for your valuable info. !! :loveliness:

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 waisin 於 08-1-18 11:31 發表

HAAAA預咗你們班男人偏心啦.....講起最恨, 我們2個最恨是去馬爾代夫, 學你們咁, 我們想結婚5週年or10週年去馬爾代夫慶祝

反而我o地下一個目標,係想帶埋 KaHei 一齊去 奧蘭多 迪士尼世界 !!

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 waisin 於 08-1-18 11:32 發表

好專業的口問

佢唔只得把"口",重有專業o既技術 !!

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

咁你同如果 FT_Daddy 約埋出黎研究下啦

真係開心喇, 今年去咁多地方

我都有10年多未去過歐洲喇.....影多D靚相返黎比我地睇下呀

...

如果唔係 $$$ 可以去咁多地方,我會重開心 !! :lol

我o既技術麻麻,唔好俾咁大壓力我啦 !!

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

京阪神之旅 ??

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

細個果陣,阿爺話日本卡通片荼毒中國人,成日叫我o地唔好咁沉迷,一陣又話 蘿蔔頭 用緊"經濟侵略"(家庭電器),相信佢o地果代o既中國人,真係俾日本人傷得好深 !! :(

除o左十幾年前 join 過 技安旅行社 京阪神之旅後,早幾年 KaHeiMaMi 久不久都要去 東京 分公司走一轉,我就承機跟佢過去玩(都好似返鄉下),所以 東京 市中心o既鐵路都搭到好熟,反而離開市中心,較為特別o既一次係同 KaHeiMaMi,一齊去為 精英大師 打氣 :

Please click: (1)(2) !!

另外一次就係坐 新幹線 去 名古屋,睇世界博覽會 !!

[ 本文章最後由 KaHeiBaBa 於 08-1-21 00:15 編輯 ]

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 waisin 於 08-1-18 15:52 發表

me too !!

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

KaHeiBaBa 暫定行程:

日期行程
20st July, Sun (第l日)香港 ----- 札榥
(T38 夜景, 薄野)
21st July, Mon (第 2 日)札榥 ----- 旭川 ----- 美瑛
(拉麪村, 旭山動物園)
22nd July, Tue (第 3 日)美瑛
(拼布之路, 廣角之路, 拓真館, 美馬牛)
(Kanno Farm)
23rd July, Wed (第 4 日)美瑛 ----- 富良野
(富田農場, 四季彩之丘, 日之出公園)
(町營薰衣草園搭吊車, 彩香之里)
24th July, Thur (第 5 日)富良野 ----- 登別
(麪包超人館, 果醬工房, 芝士工房, 雪榚工房)
25th July, Fri (第 6 日)登別 ----- 函館
(海洋公園尼克斯, 沿內浦灣海邊影相)
26th July, Sat (第 7 日)函館
(朝市, 五稜郭塔, 明治館, 金森倉庫)
(元町公園、教堂群, 八幡坂, 函館山, 湯之川)
27th July, Sun ( 8 )函館 ----- 二世古 ----- 小樽
(二世古, 小樽市)
28th July, Mon ( 9 )小樽 ----- 札榥
(小樽市)
29th July, Tue ( 10 )札榥
(大通公園, 羊之丘, Sapporo Factory)
(丘陵公園, 北海道大學)
30th July, Wed ( 11 )札榥 ----- 香港
(二条市場)

* 由於住宿方面仍未落實,所以行程方面隨時會變 !!

[ 本文章最後由 KaHeiBaBa 於 08-1-20 16:59 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至