母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我是全pump型mama

而家1日pump到400ml左右(勤力d就多d)

暫時仲夠bb一日食量,我好驚佢再大d,我會吾會吾夠奶

同埋我想知,點樣先知bb吾夠食,要加多d份量呢?

thx

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你要俾bb埋身食‧等佢啜多d先可以刺激奶量ga!
仲有飲多d湯水,均衡飲食,充足休息。
繼續努力呀!

大宅

全泵都有400ml咁多?好勁呀! 你係咪一開始就全泵架? 我有一邊乳房因為損左怕痛所以無埋身餵,好似收收地奶.... 休息左幾日,bb而家唔肯食果邊....點算呀? 唔知淨係泵可唔可以多返d奶呢?

大宅

hi, bala,
奶量會隨bb越大越多, 但係因為你係全泵, 唔及埋身餵咁'刺激'造奶量, 所以真係要'好勤力'至可以keep住奶量.
另外, 有好多方法可以增加奶量, 版面置頂有呢個topic, 你可以跟住試吓邊款啱你, 我就覺得通草奶(好易整), 黑豆漿, 木瓜魚湯等都好有效, 但係最緊要係飲多d水呀.
努力加油!

十月變形記: http://hk.myblog.yahoo.com/bibu-fish

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊