懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我依家係睇駐院的劉煥聰醫生, 請問你地所用的兒科生是否法國醫院內的兒科醫生呢? 唔知好唔好呢? 是關劉醫生話如果我無指定的一個兒科醫生, 佢話會由法國醫院當日去安排on duty醫生睇我bb!不過會有可能每日由唔同的兒科醫生睇(咁同政府d未一樣!)
你地當時點安排? 是否用法國醫院內的兒科醫生? 好唔好? 如果無指定的, 是否每日由唔同的兒科醫生睇你個bb? 有無邊個法國兒科醫生好d?我要去mark定佢

Thank you all!!!

別墅

我自己就係睇法國駐院既梁詩慧醫生, 而且我都係生之前無搵過任何兒科醫生, 所以bb出世就係比當時既法國兒科醫生馬焯康睇(我無指定又無提出要睇邊個, 當時o係醫院姑娘完全無同我提過搵兒科醫生既問題), 其實駐院既兒科只係一日去睇佢一次, check 過bb無事又驗左黃同埋d基本野, 無特別事個兒科都唔會話點樣特別跟, 可能係駐院醫生既關係佢好忙所以無咁細心卦, bb出世第二日我至見過醫生一次, 佢就用左一分鐘同我講"bb無事好正常只係有小小生理黃聽日再驗一次就ok" 然後就那那臨走人無同我講咩, 就算你去睇佢門診一樣無咁細心.... 所以最好都係出世後自己再帶佢去健康院或者搵自己既兒科check一下.....

[ 本文章最後由 KatieMami 於 08-1-14 15:13 編輯 ]

大宅

我第一胎時都係睇劉醫生, 當時, 他安排了葉劍星(兒科)給我, 看我的仔仔, 之後每一天都是由佢負責, 直至出院, 不是你所講的由每一天on duty的兒科醫生跟...

複式洋房

如果馬焯康唔好, 咁我一定唔會mark 佢o羅!

咁請問葉劍星醫生好唔好? 重有無邊個法國駐院兒科醫生會好d ga?
因為劉醫生話佢地d駐院醫生會take shift, 每一,两日就會轉 shift, 所以有可能每日由唔同個兒科醫生去產房睇bb...

禁止訪問

複式洋房

請問你個friend話范榮昌醫生好唔好?

首頁

尾頁

跳至