親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

陪月勳章

第一天: 搭HK express, 只係因更改航道delay 15mins, 大吉大吉!到埗後,約左接送,直番hotel 63, 期間導遊話車我地去食dinner, 不過太攰拒絕佢既好意,settle down 晒去食佑記,細細碗都好好味,連小朋友都like肉丸 ! hotel 63真係好方便,little italy 斜對面,加雅街尾,行去碼頭唔駛10mins, 我地book 左2間4人房,房大乾淨!

[img][/img]

男爵府

回覆:扶老㩦幼沙巴之旅25-8-29-8

有冇浴缸

信是有緣

大宅

陪月勳章

回覆:sang@yee... 的帖子

[img][/img]

大宅

陪月勳章

回覆:rebeccaloky 的帖子

第2日: 富源早餐,kaya 多士好味,但豆腐變酸,大打折扣!之後去wisma merdeka 唱$,hk$ rate好過美金,大約2.47。唱完錢,向ctr point 方向進發,ctr pt 下層有supermkt, 行一陣又趕番去同tour guide 會合。佢主動車我地去食津津,超好味既魚雜面,蕃茄湯底,每碗rm7, 真係要試!出發去weston 睇長鼻猴同螢火蟲,好多好多,似聖誕樹,tour guide 仲用燈引佢地飛埋黎,小朋友玩得好開心,下午茶同晚餐一般,有食等於冇食,不過rm一佰蚊頭真係好抵!番到酒店已經10點lu !

[img][/img]

伯爵府

謝分享!等

大宅

陪月勳章

第3日: 馮業早餐,榴槤多士,3層拉茶/啡好味!之後準備出mamutik 島,5大2kids 2babies 由rm173講到rm145 counter 10, 呢個島好細,不過水清超多魚,回程好大雨,刺激過玩過山車,去沙巴無時無刻要帶雨具!梳洗後,出發到大茄來食海鮮,行去大約20mins, 推介乾奶油蝦,但扇貝,象拔蚌殼同肉分開,有少少揾笨,不過抵食,埋單rm300

[img][/img]

禁止訪問

引用:第3日: 馮業早餐,榴槤多士,3層拉茶/啡好

伯爵府

回覆:扶老㩦幼沙巴之旅25/8-29/8

我唸緊去晤去好,aa好平

大宅

陪月勳章

第4日約左tour guide 帶我地去牛場同神山1日遊,包車rm500/day, 入場自費 1個司機1個導遊1個老細陪玩,5星級照顧!牛場…小朋友非常鍾意,餵羊,餵牛,rm1/扎草,rm1.5/支奶,雖然羊牛數量唔多,但好好玩,牛奶,雪糕,乳酪 rm5 好味!之後去神山附近市集,食菠蘿,山竹,遠望神山,但我地嗰日太多雲,睇唔到神山頂,失望!食飽午餐,自費,rm100/席,tour guide 安排,出發到温泉加吊橋,溫泉浸腳還可,身就……no la!上吊橋條路都幾金,好彩著波鞋咋!有畏高就唔好喇,都幾恐怖!回程去tocasni 晚餐,推介鐵板羊排,寬條面,4色pizza, 意大利海鮮飯,芒果沙冰!唔食榴槤好似冇去過馬來西亞,我地去左horizon 橋底食,2個d24, 1個金鳳皇,埋單rm36, 好味!

[img][/img]

大宅

陪月勳章

第5日: 早餐外賣怡豐喇沙,魚蛋面,2層拉茶,瓊萬興菠蘿包,豬肉包等番酒店慢慢嘆,要試晒最好味既野食!tour guide 8:30準時接我地,rm450/day, 首先去水上清真寺,rm3/套衫入内參觀,小朋友好開心!之後帶我地去zoo , 因為zoo 好細,星期五冇show睇,又有tour guide 帶住, 所以2hrs 已經閃!tour guide 推介我地食家鄉生肉面,又係平靚正!行完沙巴博物館,市政廳,signal hill 話咁快就番hk! free airport transport…從forum 認識呢間旅行社,雖然細,但價錢平,service 好,唔好既係佢只係識講putonghua ,但都識聽廣東話!

[img][/img]

大宅

我都係呢日去喎,又係塔hk express

大宅

我頭2晚都係住 hotel 63, 之後住 star

大宅

有咩地方岩bb去?我10月尾都帶歲半bb去

伯爵府

引用:第5日: 早餐外賣怡豐喇沙,魚蛋面,2層拉茶

原帖由 rebeccaloky 於 14-08-30 發表
第5日: 早餐外賣怡豐喇沙,魚蛋面,2層拉茶,瓊萬興菠蘿包,豬肉包等番酒店慢慢嘆,要試晒最好味既野食!to ...
可以介紹旅行社嗎?thanks!

大宅

陪月勳章

回覆:MrsWong 的帖子

已pm

[img][/img]

大宅

陪月勳章

回覆:takudd 的帖子

我囝囝都係2歲,只係神山吊橋冇上,留喺温泉玩水,牛場就非常喜歡,自己揸住草,牛奶餵!

[img][/img]

別墅

可否pm 旅行社資料

子爵府

rm100 一個?

大宅

陪月勳章

回覆:bbshop_bb 的帖子

螢火蟲係呀rm100/head, 但我包佢2日車,所以咁平!weston 好值得去,長鼻猴同螢火蟲都好多,好靚!

[img][/img]

男爵府

引用:螢火蟲係呀rm100/head, 但我包佢2日車,所

原帖由 rebeccaloky 於 14-09-09 發表
螢火蟲係呀rm100/head, 但我包佢2日車,所以咁平!weston 好值得去,長鼻猴同螢火蟲都好多,好靚!

...
可以比旅行資料我嗎?謝謝。

信是有緣

首頁

尾頁

跳至