自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

yy25 發表於 14-8-30 23:58
99比$叫我自己去簡
咁有無專燈揀隻細d, 買淨d錢俾返佢?感覺唔好用盡晒?

珊瑚宮

2024年龍年勳章

回覆:*請教* 你地結婚時d金器係99揀定你哋揀?

99自己買,阿媽送既都係佢自己買

侯爵府

陪月勳章

99帶我去揀
然後用舅父托佢交比我同C6既人情黎找數

侯爵府

99係幾十年前已經買定所有仔女結婚用既金器

細菌人  good~  發表於 14-8-31 00:02

男爵府

lovececing 發表於 14-8-30 23:57
咁一開始就唔好出聲住,睇吓99睇d幾重嘅先,佢叫你揀,你咪話其實冇所謂,你喜歡就得,我果時都係咁

...
我有講過其實我無咩所謂, 你哋去揀都ok~
但佢話....聽我唔中意佢揀既款, 所以話同我一齊去揀....
我怕到時去到...佢話, 你睇下邊款中意就叫sales拎出黎睇, 咁到時唔知揀d咩budget既好>____<

大宅

回覆:*請教* 你地結婚時d金器係99揀定你哋揀

6299,老公同埋我一齊好
佢得揀, 我試~~
最後買左對貴嘅, 我都唔好意思

侯爵府

引用:Quote:lazywife+發表於+14-8-30+23:55+我奶

原帖由 細菌人 於 14-08-30 發表
一兩以上......咁好多選擇....咁都好d............咁如果佢係講個金額.....咁點好呢?因為我見d金舖好多時無 ...
唔會唔好意思,售貨員會計俾你睇,你奶奶到時會出手嫁啦,你唔使太擔心,你奶奶一出手話要睇隻成吋闊既,你咪睇番差唔多囉,相反,佢睇佢支竹籤咁幼既,你識做啦

公爵府

C6出錢,我揀,99負責結婚當日幫我戴……

男爵府

choi0112 發表於 14-8-31 00:01
99帶我去揀
然後用舅父托佢交比我同C6既人情黎找數
佢帶你去揀, 咁你點知咩價位佢先ok呀?雖然最後用咗舅父托佢交比我同C6既人情黎找數, 但事前你地應該唔知會咁....咁揀幾錢好?

男爵府

feifei_baby 發表於 14-8-31 00:03
C6出錢,我揀,99負責結婚當日幫我戴……
即係99都係果日先知咩款?有無同你地一齊去揀?

男爵府

奶奶揀。我爸媽送嘅都係爸媽自己揀

男爵府

lazywife 發表於 14-8-31 00:03
唔會唔好意思,售貨員會計俾你睇,你奶奶到時會出手嫁啦,你唔使太擔心,你奶奶一出手話要睇隻成吋闊既,你 ...
我最怕佢去到係帶住一個只俾錢既心態.........對於我揀咩款無任何意見, 但其實心裏頭係有一個budget......

男爵府

我去到,先比奶奶選了心目中她的價錢,心目中幾對款,再由我選兩對。。

禁止訪問

男爵府

引用:冇得揀,因99冇送

原帖由 Mimimao0310 於 14-08-30 發表
冇得揀,因99冇送
me3

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

99送比我既,佢自己揀....

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

傻的嗎?梗系自己啦

男爵府

mango1025 發表於 14-8-31 00:10
回覆 細菌人 的帖子

我自己爸媽果D就叫我自己揀!
我就係怕咁....
我已經話我咩款都ok.....
但佢依然堅持帶我去揀=_____=我好怕尷尬~

大宅

結婚時完全無份參與買金活動。。。

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

媽咪送嘅就同埋我一齊去揀 99送就佢自己去買

首頁
12345...6

尾頁

跳至