自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我認為起碼要加5%才能追得上通脹, 基本下每樣野都加價, 真係慘 :-(
雖然我未知道今年唔會加人工, 但肯定唔加既就等於左人工 :cry:

[ 本文章最後由 mymelody2003 於 08-1-16 15:46 編輯 ]

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

對唔住,亞財爺,你財富,收入增加,唔代表我都係,我身邊既人大部份都無享受到你講既所謂成果,而家百物超貴,就呢要攞綜援啦,希望係你大人有大量,唔好拒絕我地呢班唔上唔落,唔高唔低既人申請呀,多謝!!!:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(
原文章由 ha8mo 於 08-1-16 15:45 發表
立法會:財政司司長就「應付通脹」議案的回應全文(只有中文)
  以下為財政司司長曾俊華今日(一月十六日)在立法會會議上就議員動議議案「應付通脹」的回應全文:

主席女士:

我首先感謝楊森議員今天提出這個議案,給我 ...

[ 本文章最後由 jamieconnie 於 08-1-16 17:43 編輯 ]

禁止訪問

男爵府

我老公一加加左3000蚊,我都膽粗粗向上級提出過下,不過未有回覆 我而家早餐臨收牌前一次過食埋午餐咁食,大快活都要廿零蚊,太貴,不過好快餓,下午茶買個飽都要5蚊,飲埋野又10蚊,晚飯自煮都係慳唔得幾多,連豬肉同菜都貴過人,就來屎都冇得食.

[ 本文章最後由 野蠻仔 於 08-1-16 18:35 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至