自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

BB無左媽咪,好慘呀!

男爵府

bb好惨:-( :-( :-( :-(

珊瑚宮

好媽媽勳章

:-( :-( :-(

大宅

回覆 #103 redcarol 的文章

:-( :-( 可憐的bb

禁止訪問

大宅

原文章由 雪~bb 於 08-1-17 20:18 發表
我就係過左1week去qe催生
催左30個鐘子宮1度都唔開
之後開始開慢慢

傷口剪到大脾
又連得唔好要拆左連過
住左2星期醫院呀 ---- 嘩 ! 傷口剪到大脾, 好嚇人呀 ! 生bb 真系偉大 .

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

:-( :-( :-( :-( :-(

大宅

我好驚喎~~~
我5月生果陣唔夠床位既話,佢又同我催生,咁我咪好危險~~~

大宅

好媽媽勳章

我第一胎因為見紅左3日都生唔到,所以催生,上午十點幾催生,催到下午4點時bb因為心跳由140幾跌到得返40幾,所以要緊急開刀,入到手術室阿b心跳已經再搵唔到,好彩出世後冇事,但係到第二胎開刀時,因為醫生錯手界到我條血管,令到我失血,開頭輸左2包血都ok,但返到病房,我血壓開始急降,最後要十幾人黎同我急救,先救得返,兩次生都嚇到我老公死,所以生bb真係好危險!:-(
歡迎大家參觀"李家的牧場物語"李家牧場,有隻好勤力賺錢既大老鼠,一隻兇惡既大白兔,一隻成日俾大白兔鬧既馬女,一隻入左金霸王電芯既雞女,而家多左隻豬仔添呀∼

禁止訪問

男爵府

醒目開學勳章

:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

大宅

好媽媽勳章

紅事變白事...令人好傷感:-( 命運既野真係整定...
希望o個位不幸的媽媽的家人振作,重拾心情,好好照顧BB:)
如果院方真係為了騰出床位而逼孕婦催生,咁就直頭係草菅人命
太過份喇~為了俾班大陸女人黎香港生仔而咁做,好悲哀:-(
係咪又錢搵就可以埋沒良心...如果呢個悲劇發生晌佢地既家人身上,佢地既感受又如何??
作為一個準媽媽,為了聽親生骨肉的第一聲哭聲,為了迎接丈夫同自己的愛情結晶,半隻腳都踏入了鬼門關,而家生仔呀!!唔係玩......有咩出錯就係輸條命......點解......唉......好心up.....:-(

我陀大女時晌贊育產檢,一次返去做產檢,醫生知道亞女每日晌我肚中只踢兩三次(由於第一胎,我唔知道BB踢得少係有問題),就安排聽胎音,佢用儀器震我個肚亞女反應都不大,醫生叫我第二朝一早入瑪麗催生,話BB好唔妥,驚會出事~第二日吊藥催生,我痛到死死下期間忽然亞女既心跳跌得好緊要,產房忽然好多人,我冇諗過我會死,我淨係驚個女有事...我唔知關唔關催生藥事,因為如果我BB真係有病既話,d藥可能會影響到BB~幸運地,後來冇事...平安生下女女,呢個寶貝仲好爭氣咁喊到成層都聽到:loveliness:
做媽媽既就係為仔女......一世都係為仔女喜,為仔女憂......
好彩我遇到一班盡責,真心關懷病人,有醫德既醫生幫我保住個女;後來我女女證實患上先天性心漏,如果冇催生,可能保唔住個女;決定催生,都出現驚險場面,亦差點保唔住亞女......只可以說是"命運"吧 而家亞女既心漏症都痊癒了,洞口自然生埋了,我想我係比較好彩既一群...

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

真係好慘,個bb冇左mami又好慘..:-(

我都算不幸中之大幸,
我39weeks就催生,但係催唔到,開刀..
又開得唔好,個幾月傷口先唔痛..:-(

男爵府

:-( :-( :-( :-(

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

原文章由 小巫女女 於 08-1-18 02:42 發表
我第一胎因為見紅左3日都生唔到,所以催生,上午十點幾催生,催到下午4點時bb因為心跳由140幾跌到得返40幾,所以要緊急開刀,入到手術室阿b心跳已經再搵唔到,好彩出世後冇事,但係到第二胎開刀時,因為醫生錯手界到我條血管,令到我失血,開頭輸左 ...

你真係死過番生...好驚險....

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

原文章由 chinghomama 於 08-1-17 12:44 發表
唉, 好慘呀, bb一出世都未見過媽媽, 就要同媽媽分開:-( :-( :-(
我2年幾前生我個仔, 都好危險架....
我記得我入院當日, 剛剛落左3號風球, 好大雨, 我係屋企樓下, 一出大堂已經全身濕晒....
又肚痛喎, 點知去到屯門 ...

我就妊娠毒血症,生完又係要在產房住24個鐘,好彩我係健康園SEND去,所以唔駛經其他人就直入產前房!
剛剛又係SARS那年,醫生話比我老公知我有生命危險,嚇到我老公死死下,又無得見﹙SARS唔比探﹚,想起都覺得慘!
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

子爵府

原文章由 mcdullyiu 於 08-1-18 14:56 發表

我就妊娠毒血症,生完又係要在產房住24個鐘,好彩我係健康園SEND去,所以唔駛經其他人就直入產前房!
剛剛又係SARS那年,醫生話比我老公知我有生命危險,嚇到我老公死死下,又無得見﹙SARS唔比探﹚,想起都覺得慘! ...

我而家唸返, 都覺得自己執番條命.....
當時班姑娘同我講要開刀, 個腦都一片空白, 問佢地咩事要開刀, 又唔肯同我講, 果一刻我都未知自己妊娠高血壓, 亦無担心過自己有無事, 我淨係識得問班姑娘, 我個bb有無事咋~~
而家再問我, 我都唔夠膽再係屯門医院生啦....
不個第二間政府医院, 都唔好得幾多....
我個妹係qe生, 又係妊娠毒血症, 個bb早產左, 我個妹都係要開刀....生完后, 佢同bb都要住係深切治療部......
班qe医生都離晒譜既, 我個妹生前, 定时返去qe做產檢, 亦有試过好唔舒服, 返去e院睇急症, 但班所謂既医生, 都唔知我個妹有事, 好在而家無事姐, 有事既話, 点算呀.....
佢地唔好當我地係大陸婆先得架, 我地係正宗香港人, 有交稅架, 但就一啲褔利同保障都無.....

[ 本文章最後由 chinghomama 於 08-1-18 15:21 編輯 ]

複式洋房

Dr Andrew Yu, 余若星

真係唔知道是否個mommy個人要求去催生,定係因為個bb過咗預產期, 我都係揾余若星幫我開刀(不是催生) .. 佢好ok個喎,
但今次真係唔知係個媽咪既問題, 定係手術中有什麼出錯…
評審報告出來大家咪知囉, 不過, 真係好不幸, 冇人想係咪?

[ 本文章最後由 JensenMom 於 08-1-18 15:41 編輯 ]

子爵府

:-( :-( :-(

子爵府

熱血勳章 2016畫展勳章

我都試過產後大量出血, 好彩廣華d e生同護士連續3日3夜幫我執番條命.不過我係順產, 無用過助產工具.

首頁

尾頁

跳至