夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

呢d衰佬同佢分開都冇所謂la,雖然我都知你會好辛苦,但係勉強落去都冇幸福,既然佢做到咁,你就留d尊嚴比你同女女,同佢離左婚之後,一定要活得比對狗男女好,係路係好辛苦好難捱,不過我地會支持你呀~~~而且我覺得你唔需要咁自責,婚姻係要2個人維持架嘛,責任唔係係晒你身上,佢都唔係一個好男人啦~
放心啦,"人在做 天在看"佢地唔會好得好耐,狗男女係唔會有好報架
最緊要你而家努力照顧你小朋友,照顧好自己,將來可能會出現一個錫你又錫你小朋友ge男人出現呢,~
同埋,,,真係覺得搵個c家偵探幫你影底佢地通姦
佢對你無情,你咪無義囉
唔到佢話走就走
一於同隻狗公
分身家!!!!!!!!

子爵府

原文章由 beargarden 於 08-1-20 01:19 發表

我已提出離婚, 他還不去回頭和挽救!他說他就算與妹妹仔分手, 亦不代表他會回到我身邊,因與我一起不開心!BB是我迫他生的, 他承認自己是不能承受做爸爸的責任和壓力.

我看到你形容他是”阿叔”..我真的笑了出來:-P , 我 ...

笑吓咪好囉!
我又係吾似生過仔(c6同事以為我廿幾歲),但我老公睇落成五張嘢 ,既然你條件好過佢,咁就更加吾使傷心,將來可能有更好呢!
其實離婚對你最大得益並吾係佢回吾回頭,而係為自己將來鋪路,因為,你一日吾同佢真正分開,你一定會比佢繼續無形傷害,呢個衰人d嘢可能會影響你一世架!講真,你都已經知道佢可以咁衰去對你同個女,吾通你仲要比機會佢再傷多你幾次,吾會掛?知得越少就越好.
坦白講,有好多人都係"吾見棺材吾流眼淚",你等佢死吓先啦,當有一日佢折隋嘅時候,佢就會諗起你架喇!留返d尊嚴比自己!知吾知?
係我會叫個女人快d接走件垃圾tim呀!

大宅

好媽媽勳章

樓主, 快d送走件垃圾啦, 無眼屎乾淨盲, 但記得分身家喎, 吾係對吾住自己同個女架啦~
仲有呀執靚d自己, 呢個世界冇男人又吾會死ge, 更何況你個賤老公賤到咁, 再執返都咸三聲啦
我同前夫都係因為第三者所以離左婚, 我個陣都好傷心, 我仲傻到足足忍受左佢一年, 唸住佢會返來我身邊, 等呀..等呀...點知佢仲搞大埋人地個肚, 我傷心到離開, 講真我都對佢仁至義盡, 我同佢離左婚後, 帶住個女, 佢地咪雙宿雙棲囉, 點知報應來啦
個賤男破產, 個賤婦小產....
而我呢, 同個女過得不知幾好, 開心過以前,起碼而家我吾洗好似以前咁, 每日都過住提心吊胆日子, 吾洗左等右等....而且我仲keep得幾好, 仲有好多人追 , 精神比以前好好多
時間真係最好葯來, 捱得過呢關你就會好好架啦, 你要堅強d, 加油, 活得比佢地好, 吾開咪上來呻囉, 呢到好多人開解你架:-P

複式洋房

點解c6都係多數趁老婆生bb 0個時婚外情?

大宅

點止同佢分身家呀應該攞晒佢全部身家,連個女都改埋名唔好跟佢姓,d咁賤嘅狗男女等天收啦!樓主記住開心d唔好再為呢d咁嘅人傷心,仲有要'活得比佢好'~~加油
我係驅魔人媽媽

伯爵府

d賤男人一有第二個女人就搵藉口話自己老婆點唔好點唔好,點對佢唔好,食屎啦 自己賤格就賤格啦,貪新忘舊

樓主,你要好好照顧個女,唔好再諗個賤佬,遲d你就覺得有女萬事足 ,見到個賤佬都想嘔:tongue:

大宅

好媽媽勳章

我的經歷同你一模一樣, 似得九成九, 連c6同個女人的年輕都一樣. 我只可以同你講, 我用了2個月就清醒了, 真係唔好要----咁既男人......無用的, 即管放長雙眼睇啦.... 我女女現在都係7個月, 佢一次都冇睇過.. 我當時即刻要離婚, 離婚係為了尊嚴. 互勉之.. :-P

大宅

好媽媽勳章

仲有, 初時我都要求佢同個女人分開, 但佢暗地裡依然一齊, 當我將離婚既意願同我親友講, 個個都舉''腳''支持. 係,,我好難過, 但一日唔離, 我會無止境受傷下去, 我同自己講, 我唔甘心被一個人咁傷害, 我要重生, 我要自己比幸福自己.努力呀, 好多人都行相同既路, 過左就冇事ka la, 但最要拿'''膽養費;;;

別墅

樓主, 要加油~
呢個世界有好多賤人, 包括我前夫同佢個賤婦.
我亦曾自責, 因為自己自己亦有問題. 只係, 2夫妻有問題, 永不能用第3者去解決. 唔需要再聽d賤人為cover自己過錯的借口.

我萬二分同意, 人在做, 天在看. 根本唔需要理會個賤女人同個賤男人. 個女既相為咩要比佢呢? 個女d可愛既表情, 只係比愛佢既人分享, 唔係d賤人. 至於個賤女人, 都唔需要理佢, 又睇下呢d人好得幾耐囉.

我好明白你既感受. 很痛, 真的很痛. 並不是說幾句安慰說話就能止痛. 只有靠自己去捱過. 我的經驗是...每天起床, 會發現又好一點. 當然, 傷口仍在, 但我知道, 又離復元的日子再近一點.

至於女女. 我跟你一樣, 都有個小朋友. 每天看著他, 我有萬二分內疚. 我本意是想給一個有愛而完整的家給他. 可惜.... 我現在可以做的, 就是努力給他一個充滿愛的家. 過去的, 我不過讓它再破壞我小朋友的幸福. 同埋我要自己活得好. 只有我活好, 我小朋友先會幸福.

我都曾跟你一樣, 於同樣的痛中爭扎求存. 現在, 我不敢說我已逃出生天. 我都仍在努力中. 大家一起努力吧~

對不起, 我很長氣, 希望你不要介意.

別墅

加油!

原文章由 小魔 於 08-1-20 21:04 發表
樓主, 要加油~
呢個世界有好多賤人, 包括我前夫同佢個賤婦.
我亦曾自責, 因為自己自己亦有問題. 只係, 2夫妻有問題, 永不能用第3者去解決. 唔需要再聽d賤人為cover自己過錯的借口.

我萬二分同意, 人在做, 天在看. ...

大宅

自從post 出來後,我都擔心會否將件事攪到太過張揚; 但大家的鼓勵說話和閙他們的話都令到我終於清醒了!今天我的心情已好好多...不知他們會否有報應呢?!但始終他亦是女兒的爸爸, 我亦不想見到他折墮!

別墅

你要加油呀~~努力湊大囡囡..............
不要再為個c6傷心,,,,,,,,,,,,,,,

伯爵府

原文章由 beargarden 於 08-1-21 01:04 發表
自從post 出來後,我都擔心會否將件事攪到太過張揚; 但大家的鼓勵說話和閙他們的話都令到我終於清醒了!今天我的心情已好好多...不知他們會否有報應呢?!但始終他亦是女兒的爸爸, 我亦不想見到他折墮! ...

你吾好理距會吾會折墮先拉,你現在俾個良心距距都會當狗肺
妳現在要做既野就是為自己同女兒爭取最大既保“將”。一黎要同自己講錯既是他們不是妳,二黎吾再作無謂既舉動,send email閙距地會有用嗎?距地只會混“熬”妳對對同錯既觀唸,把錯推在妳身上,一句講曬“同距地講都曬氣,莫講話見面”。三黎就是妳一個女人帶住個甘細既女,一定吾可以仁慈,一定要同個C6分身傢!距會吾會有報應或者個女人是不是為錢同距一齊對妳黎講已經吾再重要!

忍吾住講句
2個都正賤人,個女既週圍俾自己朋友閙都要拆撒人傢庭,真是衰到無人有。愛情大曬?是不是為左愛情殺人放火都無罪丫!

大宅

每次我湊女兒出街,陌生人都讚她可愛得意...
所以,我覺得很悲哀的是親生爸爸可以話走就走..
現在去到一些以前的地方, 亦會有悲痛的回憶!

[ 本文章最後由 beargarden 於 08-1-23 13:15 編輯 ]

子爵府

原文章由 beargarden 於 08-1-21 01:24 發表
每次我湊女兒出街,陌生人都讚她可愛得意...
所以,我覺得很悲哀的是親生爸爸可以話走就走..
我想問大家意見: 老公的衫褲鞋襪他沒有搬走, 我有想過送到他的office算數, 但又做唔出; 掉了很唔環保..我現在唔敢開他的衣櫃, 會觸景 ...

叫佢家人去你家搬走個死佬d嘢,費事佢又以為你搵藉口想見佢!

掉返轉頭諗,你個女知道自己有咁嘅老豆,可能都會好吾開心,不如努力揍大個女,話吾定有個更錫你個女嘅男人出現呢!希望在明天呀!

大宅

還有, 我是否應主動申請離婚呢?
我仲會有人要咩! 我知你們想安慰我, 唉!好難架! 好男人又點會要一個離了婚又有個女兒的女人呢!
我覺得自己似當年的肥肥, 欣宜一出世父母就分開, 但現在肥肥又有疾病, 很苦命呢 !

子爵府

原文章由 beargarden 於 08-1-21 01:54 發表
我仲會有人要咩! 我知你們想安慰我, 唉!好難架! 好男人又點會要一個離了婚又有個女兒的女人呢!
我覺得自己似當年的肥肥, 欣宜一出世父母就分開, 但現在肥肥又有疾病, 很苦命呢 ! ...

吾好咁灰啦,如果個男人鍾意你就一定吾會介意你有個女囉!
你吾好同肥肥去比啦,佢咁慘都係因為佢有鄭少秋呢個男人啫!女人要有信心有自信先會好命架,成日諗住個衰人d嘢,就算個天想比好嘢你,你都睇吾到啦!
努力忘記以前,盡力面對將來!
加油

民房

原文章由 beargarden 於 08-1-21 01:54 發表
我覺得自己似當年的肥肥, 欣宜一出世父母就分開, 但現在肥肥又有疾病, 很苦命呢 ! ...

搵私家偵探攞晒佢地通姦證據先離婚.
樓主,唔使咁灰.我個女三歲時我就同前夫離婚.頭幾年係好難捱,但我無放棄過自己,一面返工一路進修.那時已經沒有再想有第二段婚姻.只想好好揍大囡囡.
命..真係好難講的,8年前竟然俾我撞到個好過前
夫十萬倍的好男人(講真,我做女嗰時諗都未諗過會嫁到個條件咁好架),我都係有個女啦,又如何.真心愛你的話一定可以接受到你囡囡的.我同呢個結左婚5年,仲對我同囡囡非常好.又唔使我返工,仲話唔好再生多個,因為怕會呢個女唔公平呀.
樓主,退一步可能真係海闊天空.加油啊!:mrgreen:

佢d野,如果我對佢經已死心就一定會掉左佢.你自己諗吓,既然佢都做到咁衰,點解你仲要企喺到俾佢簡呢點解要再俾機會佢hurt自己呢?
要愛錫自己多d呀.

[ 本文章最後由 小臻 於 08-1-21 06:13 編輯 ]

大宅

樓主
首先如果我係你,我唔會再理佢咁多,將佢d垃圾全部拎去d機構回收,我理得佢死~一不做 二不休!!佢咁貪新忘舊叫佢自己死去買過d衫囉~唔好再諗佢感受喇,唔值得你咁辛苦架!!!
另外一定要搵c家偵探搵到佢通姦証據,之後知會佢一聲(係知會,唔需要理佢同唔同意)跟手去申請離婚
仲有就係你條路有排行架,唔好咁灰住先,我想同你講件真事,我媽媽同我爸都係離左婚,(而家都係朋友,但大家都唔會提到而家ge男女朋友)我媽媽係2年幾前識到一個男仔,我媽4x歲,個男仔26歲,我最初都驚佢係呃我媽d錢,但係係呢2年入面,佢對我媽好好,對我都好好,而且佢知道我媽有2個"酸"我哥係同個男仔同年,當初可能會比較難接受少少,不過幾個月之後,個男仔接受左,對我地好好,對我哥同我個仔都好好架,成日買野佢地食又同佢地玩,仲車我地周圍去,直到而家佢都冇變過,仲成日話想見我地個仔tim
所以話,呢個世界真係咩事都有可能發生架,你要加油呀,不過而家暫時都唔洗諗搵唔搵到第2個住,最緊要係你真真正正可以放低個賤男,努力湊好個女先~遲d ge野冇人會知架
不過我都知要放棄一個你愛ge人係好難好辛苦,但係,個賤男真係唔值得你咁痛苦,我亦都相信將來你女會明白你支持你
加油呀樓主!!!

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

樓主

你將佢個pk d衫褲掉哂佢啦, 掉得去回收箱咪比, 或者, 你叫個管理員將個大垃圾箱放係你門口, 將佢d嘢恨恨掉哂佢, 無眼屎乾淨盲, 仲洗乜理佢d衫褲, 叫佢家人嚟攞o者, 而且唔駛你咁辛苦添, 我都係將個pk既嘢掉哂佢, 仲搬埋屋添, 唔想佢再騷擾我同個小朋友, 我同個女都生活得好開心, 有時, 都會有d情緒化, 但係, 你要諗住你個女, 因為佢係無辜, 要生活得比佢更好, 無佢係唔會c 架, 總之, 你要加油, 努力. 而且我之後諗返, 為個pk流咁多眼淚, 真係唗氣, 因為佢唔值我再為佢傷心, 我地一齊努力啦~
你有乜嘢唔開心, 咪上嚟講囉, 講左出嚟, 你都會舒服架.

首頁

尾頁

跳至