美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

help!!!手臂很多粒粒,有冇人可以幫到我呀!

自從生完大仔後手臂就生了好多粒粒,好似酒米咁.
有啲可以按出白色點點出來,有啲就無..........
總之紅色一粒粒好肉酸啦!以前試過磨沙,但過後覺得無乜用便放棄咗!
呢幾日係啲網頁度看到有關可用bha or aha的東西來搽,跟住走去買啦!
點知啲美容店就話我個啲係敏感(我都唔痕),唔應該用aha 或bha之類東西.無端端買咗支消炎水,都唔知仲乜!!
有咩解決辦法呀!

男爵府

Re: help!!!手臂很多粒粒,有冇人可以幫到我呀!

hi hinhei,我以前都係咁,跟住我用"絲瓜絡"日日冲涼擦下就好快"滑滑"啦!你試下work唔work?!

男爵府

咩來架?
係邊度買?
幾錢左右?
Thans a lot!
鍾薏媽媽 寫道:
hi hinhei,我以前都係咁,跟住我用"絲瓜絡"日日冲涼擦下就好快"滑滑"啦!你試下work唔work?!

大宅

body shop 有得賣,好硬,擦到好鬼痛!

http://tickers.baby-gaga.com/t/squsqucvi20051206_8_My+child+is+Man+Hei.png

男爵府

hinhei,你要浸軟黎用,當然唔係大力擦,你輕力打圈就得架喇!!

男爵府

Thank you !

我而加買了一支唔知乜牌子的磨沙來磨,這是含BHA的,係for face的。我諗臉都用得無理由手臂唔得掛!佢寫住原價$280,但又減到$68。
跟住又去藥房用$50買咗Olay的活膚菁華霜,又係含BHA的。
我而加晚晚沖涼都磨,跟住早晚就搽Olay。都無乜問題。
因我係網頁上找到的資料是要過一個月至三個月先得的,所以還要比啲時間囉!

若果真係唔得我再用你的方法啦!唔該晒!

男爵府

祝你成功!!

複式洋房

我家姐話用「澳寶」藍色樽既沐浴露有幫助減少粒粒喎!

侯爵府

"絲瓜絡"日日

大宅

我都有呢個問題!
好煩惱!
試下你地d方法先

大宅

我手腳都有粒粒,唔知同你地一唔一樣,
係紅紅地細細粒,
係毛囊閉塞,
我去glycel做左「鑽石磨皮」,
做左大約5次就好好多了,
做完個course就唔再做了,
都會買個"絲瓜絡"沖涼時擦下,
keep住唔好'返發'

大宅

hoeve 寫道:
我手腳都有粒粒,唔知同你地一唔一樣,
係紅紅地細細粒,
係毛囊閉塞,
我去glycel做左「鑽石磨皮」,
做左大約5次就好好多了,
做完個course就唔再做了,
都會買個"絲瓜絡"沖涼時擦下,
keep住唔好'返發'

個course要幾錢??因為我大脾&小腿度都有粒粒呀(手臂又一粒都無喎!)好想搞掂佢...

首頁

尾頁

跳至