夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 shakeshake 於 08-1-22 17:12 發表
我都接受唔到, 好硬, 但係又未到要分開, 我好清楚佢真係唔會愛呢個女人, 但係我都唔知點樣改變佢既諗法, 吵左幾次, 又冷戰過, 都冇辦法, 激死我.

:-( :-( :-( C6

男爵府

原文章由 shakeshake 於 08-1-22 17:12 發表
我都接受唔到, 好硬, 但係又未到要分開, 我好清楚佢真係唔會愛呢個女人, 但係我都唔知點樣改變佢既諗法, 吵左幾次, 又冷戰過, 都冇辦法, 激死我.

算點喎...唔通真係一世咩!:-( :-(

大宅

醒目開學勳章

咁真係有問題喎!!!同個老婆講話會照顧第2個女人一世都覺得無問題~?-(
你c6係咪一d好重情既人黎架???不過就算重情,都重過龍囉!!!

男爵府

你老公真係 ?-( ......
你有冇問過你老公覺唔覺得自己好戇居? ?-(

水晶宮

同你老公講,如覺得佢ex可憐,就介紹個男人俾佢ex,。等佢ex可以有個愛佢既人,真真正正照顧佢一生一世,咁至係真正對佢ex好。
天空之城, 快樂之地

大宅

而家呢個真係唔知咩世界

子爵府

1. 千祈唔好冷戰, 重要對佢好d, 費事個女人有機可乘
2. 要同佢講出感受, 話佢知要分壯閒, 要清楚表示絕對唔關信唔信任問題
3. 問佢如果倒轉, 你ex要照顧你佢接唔接受, 做人要過得自己過得人

千祈唔好發脾氣, good luck

禁止訪問

子爵府

呢咪叫壯閒囉 good luck

原文章由 yucopooh 於 08-1-22 18:27 發表
以前,我老公個ex都試過煩我老公,跟住老公講俾我聽
老公:我覺得佢好可憐.
我:甘點啊?
老公:無啊.聽到佢甘講我個心有d唔舒服.
我:甘如果我話唔要你,第日bb出黎唔叫你,又唔見你,你d錢又無埋,甘你覺得你會唔會仲可憐過佢啊?
老公:會.
我:甘咪係 ...

翡翠宮

原文章由 Octoberchu 於 08-1-22 18:45 發表
呢咪叫壯閒囉 good luck

你咪同你老公講"保良局d小朋友夠可憐喇,你咁有同情心,又咁多多餘錢,你唔去助養番十個八個???仲有意義添!!!"
呢個世界大把人可憐過佢個ex,你老公咁得閒養埋d無謂人架呢???

大陸夠多窮人,人地三餐都成問題,佢唔去照顧佢地一世???

仲有,你老公個ex係咪殘廢架???有手有腳做乜唔去揾野做???點解要你老公照顧佢一位呀???
況且,香港有樣野叫"綜緩",你叫佢自己去申請囉!!!
無名無份要靠個男人照顧,佢唔去做雞???
佢依架只係美其名,其實佢咁的行為同做雞無乜分別,請問佢知唔知自己cheap到影衰哂我地d女人:tongue: :tongue: :tongue:

再唔係你同你老公講"我地都好可憐,仲有隻化骨龍要養,依架仲有人想係乞兒兜拿飯食,點解又唔見有人可憐下我地???照顧我地一世架呢???"

好奇一問,你老公本身係咪一個好有同情心的人???如果係,咁佢可能真係覺得ex可憐,事關呢d咁的女人好識係男人面前扮哂野,d戲好到簡直可以頒個最佳女主角比佢;if not,咁你老公可能對個女人仲有d野~~~

[ 本文章最後由 小manman 於 08-1-22 19:39 編輯 ]

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

個女人傻ga??
拍拖果陣既promise拎返出黎講..

你老公又係傻下傻下既...
而家邊有男人仲守d舊promise..

禁止訪問

複式洋房

我真係好多時都唔明佢d邏輯架, 事實佢係一個幾重情義既人, 佢真係有助養孤兒, 佢幫人有時都幫得好過份, 唔識分輕重.

但係呢個係女人, 佢自己有男人架, 靠男人養 , 真係有d似果d職業女性, 所以c6覺得佢可憐, 我覺得佢可憐係佢自己做成,一個人要對自己做既野負責任.

我已經唔可以再同c6講呢個話題, 一講一定勁吵, 佢都知我好嬲, 所以呢排佢都唔會o采個女人.

不過如果佢重諗住要照顧佢一世, 我會下通碟, 照顧佢, 就唔使照顧我, 多一分鐘都唔使.我養得起自己有餘!

子爵府

我正想問個女人係咪孤兒,連朋友都係得你老公~你老公應承過你咩? la la 林叫你老公對現la~佢咁有信用~

原文章由 shakeshake 於 08-1-22 21:51 發表
我真係好多時都唔明佢d邏輯架, 事實佢係一個幾重情義既人, 佢真係有助養孤兒, 佢幫人有時都幫得好過份, 唔識分輕重.

但係呢個係女人, 佢自己有男人架, 靠男人養 , 真係有d似果d職業女性, 所以c6覺得佢可憐, 我覺得 ...

男爵府

醒目開學勳章

講得啱,呢d先係賤.
佢以前同過樓主老公一齊,
姑勿論當時係邊個飛邊個而分手,
當時試過相處,係冇問題,係好嘅話,
同樓主老公結婚果個已經係佢啦.
老公同ex做返朋友冇問題,
但若ex唔係想有野,唔會同你老公講呢d野!
死纏爛打厚面皮,扮可憐~
佢捉到你老公心理同品性,
討厭!!

樓主你真係要同老公講下,
你老公見個ex咁講,個心就唔舒服,對佢友善d.
即係另方面反映出你同老公呢個家生活得開心,好好,
老公先會覺得佢可憐,同情佢,
咁係未要比呢d人影響現況呢?
叫你老公諗清楚,
係想續未了緣就早講,否則就斬欖,
清清楚楚,唔好曖昧~
費事到頭來樓主你好似變係第三者,
樓主我唔建議你拖喇,
呢d野局勢會不停變,
冇事就好,否則到時變左係你老公唔啱,已唔關ex事架喇....
你老公對ex仲有好感先會咁心態,
佢地以前一齊過,
如果曖昧,我覺得d ex比新識嘅仲難纏.

原文章由 木馬 於 08-1-22 21:16 發表

個女人唔係傻,係賤貨。
格硬要人啃左佢,

同你C6講,賤貨會un胃,唔好吃~
同隻狐狸講,你c6食開好野,你d賤貨啃唔落:tongue:

男爵府

醒目開學勳章

同意.

原文章由 shakeshake 於 08-1-22 16:13 發表
係呀, 係佢話我知, 所以我信c6同佢真係冇野, 但係我後來諗, 今日冇野, 點知日後會唔會有野.

伯爵府

你 老 公 真 系 。 。 。 ?-( ?-(
你 話 我 都 好 慘﹐ 不 過 如 果 你 把 全 份 糧 比 晒 我 我 就 吾 會 覺 得 慘。

男爵府

原文章由 shakeshake 於 08-1-22 21:51 發表

但係呢個係女人, 佢自己有男人架, 靠男人養 , 真係有d似果d職業女性, 所以c6覺得佢可憐, 我覺得 ...

如果個c6再係吟落去,真係要佢選擇要佢定要我,真係 ,唔通一世都唔開心咩?-( ?-(

別墅

又唔係前世欠左佢;做咩要照佢成世; 老婆仔女同老豆老母就話姐 ~ 外人一個ja wor~~
不過男人有時就係o甘 NAIVE 架啦!!!!

珍珠宮

呢d人都白癡!非親非故,照咩顧呀?唔好話我講野講得衰,我都係直接遮!
咁你問下你老公,洗唔洗照顧埋佢下半身既幸福呀?

首頁

尾頁

跳至