跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

有無人仔女謮過可以比d意見?

大宅

push, 我都想知!

男爵府

好媽媽勳章

回覆:點解中西區,聖嘉祿小學甘唔出名?

我女讀緊,依家小2,有咩想知可問我

男爵府

回覆:melodylee113 的帖子

校風好嗎? 程度會否很淺?

男爵府

感覺上li間學校好少人提…………
但心目中這學校比潮商和新商會好一點

大宅

回覆:黑糖豆醬 的帖子

麻麻哋,好過潮商d

男爵府

回覆:vinteresa 的帖子

潮商和新商會聽聞很多新移民和南亞裔……

男爵府

請問你之前填第幾志願派了去聖嘉祿?

伯爵府

環保接龍勳章

低調唔代表唔好啦…

男爵府

好媽媽勳章

校風都可以,程度吾淺,算中間或中上。

男爵府

好媽媽勳章

我系派潮商,叩門聖嘉祿。擺6之後,但吾記得确實位置。

男爵府

好媽媽勳章

南亞全校好似得3個左右,而新移民就多d,應該每班都有1,2個。之前一直都無咩人講可能系因為佢太少人讀,以前每級主要得1班,系到我女果時至有3班。學校好多活動參加,所以小朋友都比較開心。

男爵府

回覆:chingcging 的帖子

係咪太多名校蓋過了聖嘉祿……所以li個其實ok?

男爵府

好媽媽勳章

佢升中有50%到英中,算系ok既啦。同聖安多尼聖彼得一定無得比,不過小朋友讀得比較輕鬆,功課又少。

男爵府

好彩叩門成功……
我親戚說潮商五六年级有人打架和賭錢

男爵府

好媽媽勳章

甘誇張?我吾中意佢系因為太多南亞裔,女仔都好d,南亞男仔真系超活躍。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

melodylee113 發表於 14-9-13 10:24
佢升中有50%到英中,算系ok既啦。同聖安多尼聖彼得一定無得比,不過小朋友讀得比較輕鬆,功課又少。

...
新任校長話每2個學生就有一個入到band 1英文中學

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

黑糖豆醬 發表於 14-9-13 08:36
係咪太多名校蓋過了聖嘉祿……所以li個其實ok?
上任既周校長係見佢有心去搞好間學校, 感覺好好架,

可惜今年又轉左個新校長, 兩年換一次校長,

唔知間學校想搞d咩

彩鑽殿

melodylee113 發表於 14-9-12 13:14
我女讀緊,依家小2,有咩想知可問我
點解轉左校長既? 前任校長做得好好架

男爵府

好媽媽勳章

回覆:pomanlife 的帖子

佢話天主教學校系會甘,幾年就會換一次校長,之前校長幾好,依家新校長有新政策,話學校出錢俾數學好既小6生免費讀奧數。

pomanlife    發表於 14-9-17 12:22

首頁
12345...6

尾頁

跳至