婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

我62咪又係恨仔恨到傻,未知性別時成日問,真係好煩,e+生左個男孫la,99又想我生多個女woo.....大佬呀,e+生仔生女我話事ga?一唸起就唔想生第2個,雖然有計劃第2個,但係一唸到佢地咁就好"火交":tongue:

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 CONNIEQ 於 08-1-25 04:29 PM 發表
你99話你斷佢香燈,掉返轉我99唔想我繼佢香燈呀!我有咗佢叫我落仔添呀.真係一樣米養白樣人....
悲哀:-(

又係呢d咁既99.....
佢究竟係忽定係痴架?

大宅

原文章由 chichingmama 於 08-1-25 17:08 發表
講講吓. 點解99唔話唔要我家用叫我安心生多幾個, 我想呀好. 我估佢唔會. 但如果真係咁做, 我就大鑊, 唔知用什麼藉口, 你們講得對, 生與唔生跟本係我們兩公婆決定, 唔知點解變咗係他們要參與意見, 其實早幾年個個多口 ...

一講到lee樣嘢就
生左個女,佢地又會唸幾時再生/追個仔,又搵姑拉問長問短...好煩.
其實,我都無同佢地鬧交,一向老公在家都唔多出聲,係真係忍唔住先出聲!! 但我只會講出自己想法,有道理的.佢地都無聲出.我唸你老公同我老公一樣,了解屋企人,但又唔想我地d新抱唔高興

依家陀住第2胎bb,問改什麼名...話比62知應是囝囝,62話點解是應該是囝囝,老公話比佢知依家醫生只會咁樣說.不會說100%的.62仲搵出改名書來比我們研究tim. 

大宅

叫你生,叫你養,叫你教,佢就為左有個男孫?佢痴的!
邊有咁多錢呀!
俾我就照直同老公講,話佢知佢阿媽講過d咩,有咩佢地兩母子自己攪點佢,唔好煩你.

男爵府

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章

學我老公咁講,我地生既都唔包生仔!養既又係我地,湊既又係我地!我地2個女都係佢內孫!!如果依家第3個都係女既,咁唔啱佢心水既,叫佢自己生囉~~~:tongue:

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 vic6 於 08-1-25 09:03 發表

我結婚個年,佢地已叫姑拉同我講問我幾時生.
又問生幾多個, 當然我只聽姑拉講, 仲話比姑拉聽,若有問題叫佢地直接問我.

其實我聽到都好angry. 因為話晒你地想mud,可以同我或個仔講...仲mud要搵個極8的姑拉同我講. ...

咁佢地錫唔錫你個女ga??定想知你個b係男定女先叫你個大女去佢屋企玩??
其實仔有幾好,女唔好咩??點解咁恨仔..

洋房

D 99 差不多個個都係重男輕女,有冇諗過自己都係女人黎架

大宅

個個99都要男孫,有無想過如果無女人,d男人點生, 又o米係絕後

男爵府

我生左個仔, 99話想我生多個女, 因為有仔有女會更好.
不過, 佢冇比壓力我gei, 佢見我地冇乜動靜, 都冇再講lu

至於62, 我陀住4條7時, 佢從冇問過男定女, 但就話等BB大d, 不如生多個, 但4條7出世後, 佢都幫手湊, 我諗佢辛苦個頭, 所以, 而家都冇再叫我地生多個lu. heheh

原文章由 short 於 08-8-22 20:52 發表
個個99都要男孫,有無想過如果無女人,d男人點生, 又o米係絕後

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

樓主,你問下你99如果我第2胎都係女,咁咪要一直追落去囉,
就算天生天養,都要有錢供書教學嫁,唔通唔俾佢讀書呀,
你99都幾自私嫁喎,仔就要養家,莫非女冇責任,
仲好意思話你地,真係不知所謂:;pppp:

禁止訪問

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 yucopooh 於 08-8-23 11:35 發表
我大肚果陣姑9&99都有話生仔好,而且每日都會估我係生仔定係囡(真係每日咖)
到知道係囡囡之後,佢地都仲係話:可能照錯,似係仔多d.(姑9講得最多.)講到我煩,之後,我就因為甘攪到產前抑鬱仲自殺過幾次.
有次仲住左幾日院, ...

下... 你大住肚自殺?mouth: mouth:

唔好理D閒人, 講閒言閒語

公爵府

版主既老公對版主咁好, 冇因為佢亞媽講2句又改變主意, 版主你都好幸福~

而且囝同囡都係自己既, 既然覺得負擔2個會辛苦, 咁唔生多個都好正常~

開心d, 老人家有時係多野講d, 好似我婆婆都講左我舅母10幾年(佢結婚10年都冇小朋友) 到宜家咪收口law (因為舅母都40有多, 99%唔會生)~

首頁

尾頁

跳至