自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

有無人知o係邊? 點去? 有無查詢電話/網址?

個場好似係露天, 如果落雨係咪照就呢?

頭先上網search好耐都搵唔到official website! 搞錯! 呢個場係咪正苦管? 係就要去投訴佢!

伯爵府

好媽媽勳章

Pop TV Arena位於九龍尖沙咀柯士甸道西108號,原址原是香港首個汽車電影院"維港巨幕"。維港巨幕已經停業,並已開始改建成露天娛樂表演場,預計有約二萬個座位。

如果係佐敦站行去,預計要15-20分鐘左右,視乎你行路既速度~我之前係佐敦學過野同做過一陣義工,要去就有2個方法:
1. D出口(柯士甸道),轉左到柯士甸道,向前一路直行,會經過九龍公園同童軍總會,到街口就係柯士甸道西,之後繼續直行就到。
2.A出口(裕華國貨),轉右,一直行直到見到隧道隧道為止...之後經過個golf club,轉左入匯翔道,直行就到。

不過個人建議D出口好d,A出口個個要勁兜

如果選擇去九龍站,會容易好多,係B出口(機場快綫穿梭巴士站、匯翔道)出去,見到匯翔道之後向右行,之後就應該見到,相信到時會見到個台同其他去緊既人,唔難搵到既最多行10分鐘一定到。

另外搭巴士既話可以上九巴既網(http://www.kmb.com.hk) search你附近有無巴士去"佐敦(匯翔道)"(油尖旺-->佐敦/油麻地-->佐敦(匯翔道)去到總站之後直行出去(我記得得一個位俾你出),轉左到匯翔道,之後到end再轉左,跟住直行就見到了大概行10分鐘左右。

Unquote

以上資料係網上quote 出來的, 可以參考

我睇星期六, $200元

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

响中港城行過去都得, 不過都要行成廿幾分鐘

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

真係好遠!

大宅

原文章由 kiki.kiki 於 08-1-24 16:47 發表
响中港城行過去都得, 不過都要行成廿幾分鐘

NONONOONO, 中港城行過去, 只要3-4分鐘!!!!轉個彎就係

平日我由elements行去中港城只要5分鐘

原文章由 siumao 於 08-1-24 16:20 發表
有無人知o係邊? 點去? 有無查詢電話/網址?

個場好似係露天, 如果落雨係咪照就呢?

頭先上網search好耐都搵唔到official website! 搞錯! 呢個場係咪正苦管? 係就要去投訴佢! ...

想問你投訴乜野? 乜張學友個concert係政府搞既咩?
你買飛既時候唔知o係邊度搞, 都去買飛?
唔知o係邊咪問主辦單位囉, 都唔關政府事

如果選擇去九龍站, 一出elements, 搵溜冰場, elements溜冰場出口一出就會見到, 由九龍站去10分鐘之內可以到

我睇尾場
我坐完台北【一個無腳的的士司機】之分享! (有圖)

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2442319-1-1.html

大宅

我明天會去睇,我會再報料!:lol

大宅

原文章由 TT168 於 08-1-24 21:12 發表
我明天會去睇,我會再報料!:lol

我住得好近, 頭先聽到綵排
我坐完台北【一個無腳的的士司機】之分享! (有圖)

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2442319-1-1.html

男爵府

嘩!今晚睇完學友,真係超級正正正!好想再去睇多場呀!
------Pochacco2001(Ming)------

男爵府

原文章由 Pochacco2001 於 08-1-27 01:18 發表
嘩!今晚睇完學友,真係超級正正正!好想再去睇多場呀!

me too...........學友真係無敵........

翡翠宮

請問cold 不cold? 幾點開場,幾點完..你們看是否下雨呢? 我下個week才看..
thanks..

侯爵府

原文章由 MagDog 於 08-1-27 16:20 發表
請問cold 不cold? 幾點開場,幾點完..你們看是否下雨呢? 我下個week才看..
thanks..

我前晚睇, 都幾凍, 好彩祇係開場同散場時落雨, 中間祇有小小雨粉, 如果落雨去到記得在閘口攞膠雨衣免費的, 交通方面我係坐巴士81號去到佐敦道碼頭總站落車, 都好近, 近過由佐敦地鐵行去好多好多!

個場因為唔係四面台, 所以坐$400都覺得好後, 同埋同一區的位係平地, 不會斜斜哋咁上, 所以會比前面"姐"到, 我唸坐平飛嗰D會睇得幾辛苦!

翡翠宮

Hi jillulu,
Thanks a lot..
我估下個星期去一樣cold.. 我會著夠衫, 我現在有奇想,想take個cushion去, 因我生的細粒..會否好過份呢?!
我都是坐$400 位, 不過應該不會好前..

原文章由 jllulu 於 08-1-27 10:02 PM 發表

我前晚睇, 都幾凍, 好彩祇係開場同散場時落雨, 中間祇有小小雨粉, 如果落雨去到記得在閘口攞膠雨衣免費的, 交通方面我係坐巴士81號去到佐敦道碼頭總站落車, 都好近, 近過由佐敦地鐵行去好多好多!

個場因為唔係四 ...

首頁

尾頁

跳至