跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 zzzlam 於 08-1-25 10:50 發表

係呀,我都係咁唸,我又唔係獨打佢,唔明佢點解會咁,我真係解決唔到,有時好氣餒,我真係有d嬲,點解自己個仔會咁憎自己

ZZZ
會5會其實竣竣好care你,不過佢唔識處理,只好同你鬥,要你注意呢?有d小朋友係咁,你真係要花多d時間單獨同佢做,大家多番d溝通,信任先得!如果唔係,日子耐左會變成習慣+障礙!

子爵府

原文章由 zzzlam 於 08-1-25 11:03 發表

撞鬼你咩,咁都唸到

男爵府

原文章由 Secure 於 08-1-25 11:02 發表
oh咁你真係唔洗worry wor,你既情況同k ba一樣,kk又係指定要我推bb車架,唔比k ba推,咁我估係以前係chun ba推多,所以 chun chun 要chun ba推lor,佢地好c板架,以前邊個做開果 d 野,就要果個人做返,所以由this moment開 ...

我好想講,自從上年6月到而家,冇一晚係我陪chunchun訓架,我好懷念呀
我都盡量try,咩都try下陪佢做,食lemon多囉,佢唔知係咪覺得我搶左chun ba,所以佢唔like我呢??

http://kawaii-kids.com/

公爵府

原文章由 zzzlam 於 08-1-25 10:56 發表

我都想,但佢唔要我照顧佢,有時連推架車落街行,佢都指定要baba推,唔要我推架,個情況真係好差,希望3月我唔做野湊番佢會好d啦

咁你不如試吓單獨一個人照顧佢, 同佢落街行, 咁推車做任何野都冇第個可以求, 到時佢一定要同你合作 & 冇人幫到佢時唯有你, 咁一定會好好多~

仲有係3月後可以自己照顧佢, 記住所有起居飲食, 沖涼, vv, 沖 9, 食飯...........都要自己做 wor, 到時一定有好轉既, 佢地細路仔, 邊個對佢好, 邊個有愛心對佢, 佢地知架

伯爵府

yes same as k ba,我同kk講只有k ba同你先可以用do do card入閘,mami係唔可以的,then每次搭車要do card前,kk就自動比k ba抱返:lol :lol :lol
原文章由 貓貓媽咪 於 08-1-25 10:58 發表

其實你既 case 同糯米爸都一樣架, 又係唔比佢入房, 陪瞓, 飲9, 但佢有時又會要爸爸同佢玩, & mainly 有糖食, 所以佢都好痴爸爸架, 要食糖既時候~

or 你試吓搵 d 佢鐘意既野, 一定要由你比佢/食, 第個係 ...

伯爵府

yes agreed
原文章由 貓貓媽咪 於 08-1-25 11:06 發表

咁你不如試吓單獨一個人照顧佢, 同佢落街行, 咁推車做任何野都冇第個可以求, 到時佢一定要同你合作 & 冇人幫到佢時唯有你, 咁一定會好好多~

仲有係3月後可以自己照顧佢, 記住所有起居飲食, 沖涼, vv, 沖 9, ...

男爵府

原文章由 Secure 於 08-1-25 10:59 發表
咁pegpeg見你個肚有個b會暖d,咁佢無b咪留返舊c係肚,諗住又會暖d lor:lol :lol :lol

:lol :lol :lol :lol :lol 真係暖d咩?

子爵府

今日食鹿茸應該會好吸收

公爵府

原文章由 Secure 於 08-1-25 10:59 發表
咁pegpeg見你個肚有個b會暖d,咁佢無b咪留返舊c係肚,諗住又會暖d lor:lol :lol :lol

咁都得~

伯爵府

你唔見呢幾日pegpeg少左出呢個" "咩
原文章由 Kanko 於 08-1-25 11:09 發表

:lol :lol :lol :lol :lol 真係暖d咩?

男爵府

原文章由 貓貓媽咪 於 08-1-25 11:06 發表

仲有係3月後可以自己照顧佢, 記住所有起居飲食, 沖涼, vv, 沖 9, ...

冇得choose,佢就會同我合作,但冇可能長期只有我同佢既世界嘛,一有第2個出現,連我個妹/婆婆呀果d,佢都可能會成日拖住佢地玩,就係咁先顯得佢有幾咁唔like我,到時我唔做野湊佢,可能都係冇咩分別,因為ee都係度

男爵府

原文章由 Secure 於 08-1-25 11:07 發表
yes same as k ba,我同kk講只有k ba同你先可以用do do card入閘,mami係唔可以的,then每次搭車要do card前,kk就自動比k ba抱返:lol :lol :lol

kk記性又幾好喎:lol

公爵府

原文章由 zzzlam 於 08-1-25 11:02 發表

我係猴呀

猴同虎沖咋bor, 咁唔關樹

男爵府

原文章由 貓貓媽咪 於 08-1-25 11:10 發表

咁都得~

頂佢唔順

男爵府

原文章由 Secure 於 08-1-25 11:10 發表
你唔見呢幾日pegpeg少左出呢個" "咩

嘩.........幾日拿!

子爵府

原文章由 zzzlam 於 08-1-25 11:06 發表

我好想講,自從上年6月到而家,冇一晚係我陪chunchun訓架,我好懷念呀
我都盡量try,咩都try下陪佢做,食lemon多囉,佢唔知係咪覺得我搶左chun ba,所以佢唔like我呢?? ...

其實chun ba又冇教 chun chun, mama都要錫嫁。
honey b之前都有d覺得honey ba 搶左我嫁, 佢咩都唔比
baba搞, 我之後成日教佢 mama 要錫僖僖,又要錫baba bor...你都要錫baba bor...教左1week 到, 佢又ok bor   

男爵府

原文章由 貓貓媽咪 於 08-1-25 11:12 發表

猴同虎沖咋bor, 咁唔關樹

我變態到係度唸,會唔會係我99成日拜神,佢品神時叫chunchun 唔好理我呢
我係咪唸到傻左呀

公爵府

原文章由 Secure 於 08-1-25 11:07 發表

yes, 所以索爆你要搵番 d 野黎負責(做) 其他人係唔會 & 唔可能既, 咁佢知要做咩既時候, 自己會搵邊個架啦~

公爵府

原文章由 Kanko 於 08-1-25 11:09 發表

咁痾出黎時熱辣辣既, keep 住佢, 段估都會熱 d 呱~:lol :lol :lol :lol

伯爵府

唔係佢記性好ar,呢d叫"投其所好"ar,kk like do card,咁我就攪到only k ba抱佢先do到 card, mama係唔得既,仲有佢like玩tomas 車&lego,咁事實我真係唔識拼同唔叻,而k ba真係識拼&拼得又靚,咁每次佢玩tomas 車&lego就識得搵k ba,唔會搵我lor,明未,你要"投chun所好",搵樣野佢好like,而比佢覺得only 你同佢一齊做先得,如果成功,再續步續步進入chun chun既生活裡面ar
原文章由 zzzlam 於 08-1-25 11:11 發表

kk記性又幾好喎:lol

首頁

尾頁

跳至