家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

一心諗住買金章洗衣機,好多人都話好用。

但去到百記睇,個SALES話金章歐洲同泰國都無以前咁襟,猛踩門較質數差,膠皮軟身好易穿,輕身好易FING壞。
強力推介LG大陸制,直驅式洗衣機,又對比日立同唔知咩牌子,話LG最慳電慳水,價錢又平。有D心動想買淨洗衣功能既WF-N1208MW

我上網揾左一輪,有一半人話LG好用,夠靜,多數新用: 但另一半人話好易壞,維修服務又差。

屋企用緊西門子都好似唔錯,只係有點嘈,同埋膠邊生晒積(好多人用的關係)

直驅式似係大勢所催會取代皮帶式洗衣機,但我都想要部唔好太嘈又襟用的洗衣機。有無人可以比意見?
BUDGET: 4千幾

謝謝!

男爵府

回覆:金章/西門子/LG 洗衣機

剛買了最新款日立,好用

大宅

mermaid2002 發表於 14-9-10 22:47
剛買了最新款日立,好用

什麼型號? 幾錢? 是直驅式嗎?

大宅

引用:一心諗住買金章洗衣機,好多人都話好用。但

原帖由 郭夫人 於 14-09-10 發表

但去到百記睇,個SALES話金章歐洲同泰國都無以前咁襟,猛踩門較 ...
LG用左一年,都唔錯,normal mode都幾靜

子爵府

郭夫人 發表於 14-9-10 22:18

但去到百記睇,個SALES話金章歐洲同泰國都無以前咁襟,猛踩門較 ...
金章唔好用。我個意大利生產,用咗4年,每年都要call cf。漏水,跳機,洗唔到衫都試過,攪到我唔敢唔續保。仲有係佢條膠邊好難清潔。我媽用西門子,好ok。
LG冇用過洗衣機,但係用過雪櫃,手機,唔好用,又唔襟,對呢個牌子冇信心。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:一心諗住買金章洗衣機,好多人都話好用。但

原帖由 郭夫人 於 14-09-10 發表

我剛剛都要買洗衣機,但因位置少問題只可選擇頂揭式,睇過都係金章同西門子耐用性高d,lg近年多人買左,有問題零件都易配,無他嘅,因口啤話好容易壞,零件須求都自然多,好多都1.2年就要整,所以我都頃向買金章同西門子多。

大宅

回覆:郭夫人 的帖子

我去百記,D Sales 又力sale L*G

禁止訪問

大宅

grawong 發表於 14-9-11 06:56
金章唔好用。我個意大利生產,用咗4年,每年都要call cf。漏水,跳機,洗唔到衫都試過,攪到我唔敢唔續保。 ...

係啦, 之前屋企人用LG電話,超唔好用, 聽聞電視都係好易壞。
我聽人講直銷中心, 如DSC買既機有時易壞D,想問下你部金章係大行買嗎?

大宅

Ivancccc 發表於 14-9-11 10:44
邊部佣多咪sales邊部囉, 唔好信佢地呀!

金章我用緊第十四年, 冇整過, 但好嘈

我都覺得LG應該係分佣分多D,只係佢比我睇既慳電慳水既能源標籤,又幾有力。
會唔會嘈到,聽唔到電視?

子爵府

郭夫人 發表於 14-9-11 10:48
係啦, 之前屋企人用LG電話,超唔好用, 聽聞電視都係好易壞。
我聽人講直銷中心, 如DSC買既機有時易壞D,想 ...
我嗰部金章喺教協買。
之前我媽有部伊萊克c,喺吉吉島買,2年就打柴,而家對大昌嘅洗衣機冇晒信心。我媽好耐之前嗰部金章好襟㗎!用咗10年有多。

禁止訪問

大宅

grawong 發表於 14-9-11 10:54
我嗰部金章喺教協買。
之前我媽有部伊萊克c,喺吉吉島買,2年就打柴,而家對大昌嘅洗衣機冇晒信心。我媽好 ...

教協應該唔會係次貨,唔通金章同伊萊克c真係無以前咁襟用?
THANKS!

大宅

Ivancccc 發表於 14-9-11 11:02
個的能源標籤當參考就算, 不能盡信, 等如汽車一樣, 車廠話1L油可以行15km, 但實際係好難做到, 最後可能得1 ...

咁又係,無壞無理由換,用住先。THANKS!

禁止訪問

子爵府

http://tvb4 life.p i xnet.net/blog/post/179908995-%E6%8A%95%E8%A8%B4-%E6%96%B0%E6%A9%9F-%E6%95%B4%E5%AE%8C%E5%8F%88%E5%A3%9E%E3%80%80lg-%E7%AF%80%E8%83%BD-%E6%B4%97%E8%A1%A3%E6%A9%9F-%E7%8B%82%E5%98%94%E6%B0%B4

禁止訪問

回覆:金章-西門子-LG 洗衣機

男爵府

熱血勳章

引用:Quote:原帖由 郭夫人 於 14-09-10 發表一心

原帖由 helenman15 於 14-09-10 發表
LG用左一年,都唔錯,normal mode都幾靜
咩型號?

大宅

回覆:金章/西門子/LG 洗衣機

我啱啱買左部lg大眼仔
超靜,啱晒我平時夜晚洗衫,冇咁嘈

公爵府

金章

首頁

尾頁

跳至